Red Bull is al geruime tijd bezig met esports en doet er telkens een eigen sausje over, iets wat het nu ook doet met de Red Bull Player One competitie in League of Legends.

In tegenstelling tot de gebruikelijke League of Legends-competities is Red Bull Player One niet op zoek naar het beste team, maar specifiek naar de beste speler. Daarvoor heeft de drankengigant de midlane op Summoner’s Rift opgeëist voor een eigen toernooi. De competitie is al heel wat landen gepasseerd, maar doet nu ook België aan.

Wie kroont zich na een reeks kwalificaties voor de grote finale op GameForce, de grootste gamebeurs van België, en weet daar voor het oog van duizenden kijklustigen (online en ter plekke) de eerste plaats te claimen en zo een reis naar Brazilië te winnen.

Daar mag de speler een Boot Camp ondergaan, begeleid door een League of Legends-topper, om vervolgens de World Final te bekampen. Wie weet zit er wel een esportscarrière in achteraf?

Stap 1 is echter om deel te nemen aan één van de vier qualifiers, waarna 16 Belgen doorgaan naar de Belgische finale op GameForce.

SCHRIJF JE HIER IN

Hoe werkt het net? 

Je krijgt drie mogelijkheden om je tegenstander in de midlane te verschalken en je hoeft je geen zorgen te maken over inmenging van een jungler of andere role, want het is 1v1.

  1. Dood gewoon je tegenstander. First Blood is ook meteen game over.
  2. Dood als eerste 100 minions vooraleer je tegenstander dat doet.
  3. Haal de midlane tower van je tegenstander neer voor die dat bij jou doet.

Welke manier je ook verkiest, je moet één van deze drie objectives als eerste clearen en dan mag je naar de volgende ronde.

Succes! Lees de volledige regels op de site van Red Bull Player One zelf.