Van 13 tot 14 september kunnen we weer genieten van CS:GO actie op het allerhoogste niveau tijdens BLAST Pro Series Moskou, live te volgen mét Nederlandse commentaar op het Twitch kanaal van Gamelux. Om er voor te zorgen dat jullie met de nodige informatie de wedstrijden kunnen volgen, vatten wij voor jullie de deelnemers nog eens snel samen.

De eerste deelnemer is het Braziliaanse MIBR, dat met de nodige ambitie aan het event zal starten. Op IEM Chicago eindigden ze namelijk op een verdienstelijke 3e/4e plaats na een 1-2 verlies tegen ENCE. Ook Natus Vincere, team van sterspeler Oleksandr “s1mple” Kostyliev, is van de partij. Zij staan momenteel op de 7e plaats in de rankings. Zij willen ook hun goede vorm verderzetten, nadat ze onder andere op de 3e/4e plaats eindigden op ESL One Cologne. NaVi is momenteel ook nog steeds in de running op de StarLadder Berlin Major, nadat ze de groepsfase overleefden.

Het Finse ENCE is één van de favorieten en hoopt de verwachtingen waar te maken, na een tweede plaats op IEM Chicago en Dreamhack Dallas. Op beide events moesten ze de duimen leggen tegen Team Liquid, maar zij zijn dit keer niet van de partij. Op de Starladder Berlin Major kwamen ze ook ongeslagen uit de groepsfase. Zweedse organisatie Ninjas in Pyjamas daarentegen verkeert niet in de allerbeste vorm. Ze verloren al hun wedstrijden op de StarLadder Berlin Major en hopen hun rug te rechten in Moskou.

Tenslotte hebben we ook nog Team Vitality, dat momenteel op de derde plaats van de CS:GO rankings staat. Net als ENCE, 2e op de CS:GO ranking, zijn ze één van de favorieten voor de eindwinst. Ze wonnen onder andere ECS Season 7, eindigden op de tweede plaats van ESL One Cologne na een verlies tegen Team Liquid en op IEM Chicago haalden ze een 3e/4e plaats.

Voor de zesde en laatste plaats wachten we nog op de resultaten van de wedstrijd tussen AVANGAR en ForZe, die plaatsvindt vlak voor aanvang van het event. Zowel AVANGAR als ForZe zitten momenteel op een roze wolk na een sterke reeks overwinningen, dus het belooft alvast een interessante match-up te worden.