Vanaf 13 juli zal je op het Twitch kanaal van Gamelux kunnen genieten van CS:GO event Blast Pro Series Los Angeles, voorzien van Nederlandse commentaar door Thiadrik “Toldersma” Oldersma en Robert Jan “RJ” Kortooms. Om jullie zo geïnformeerd mogelijk te laten meegenieten van de wedstrijden, blikt “Toldersma” alvast even vooruit naar wat we net mogen verwachten van de deelnemende teams.

Er doen in totaal zes teams mee aan het event en één daarvan is het Europese powerhouse FaZe. Zij hebben een tijdje heel goed gepresteerd, maar zitten momenteel in een mindere periode. Ook Cloud9 is van de partij, dat hoofdzakelijk Amerikaans is maar ook een Europese speler in z’n roster heeft zitten (“mixwell”). Cloud9 doet het al een tijdje wat minder, dus ze zullen er zeker op uit zijn om opnieuw uit te blinken op het internationale toneel. Daarom gooiden ze recent ook hun roster volledig om.

NRG heeft dan weer de sterke Hongaarse AWPer “CERQ” in hun rangen en zij zouden mogelijk wel eens voor de upset van het toernooi kunnen zorgen. Daarnaast staat ook Liquid tussen de zes deelnemers. Zij worden vaak genoemd als de favorieten voor het event, maar moeten het wel opnemen tegen de Braziliaanse koningen van MIBR en de Australiërs van Renegades.

De mening van Toldersma

Toldersma: “Mijn hart gaat nog altijd uit naar Liquid, onder andere omdat ze ook een organisatie zijn met Nederlandse roots, maar ze moeten wel oppassen voor MIBR. De Brazilianen hebben in mei tot twee keer toe een best-of-three van hen gewonnen, net zoals NRG een best-of-one wist te winnen van Liquid.”

Blast Pro Series Los Angeles is te zien op het twitch kanaal van Gamelux van 13 tot 14 juli.