Ubisoft wil Rainbow Six openstellen aan meer organisatoren, om zo meer Rainbow Six toernooien te kunnen organiseren. Zo verlenen ze onder andere hun rechten aan een toernooi in Kroatië. Het zou Ubisoft meer inzicht moeten geven over het potentieel van Rainbow Six in andere markten.

De nieuwe planning van kleinere toernooien draait om meer dan enkel het uitlenen van logo’s en productieteams volgens Ubisoft. “Het zal de eerste keer zijn dat we ons ecosysteem aan nieuwe partners geven.” Zegt Dénièle, esports directeur van Rainbow Six Siege. “We nemen een risico, maar het geeft ons ook de kans om te kijken hoe de markt in elkaar zit. Het zal ons ook meer inkijk geven op hoe we toernooien moeten aanpakken in de toekomst.”

“We nemen een risico, maar het geeft ons ook de kans om te kijken hoe de markt in elkaar zit. Het zal ons ook meer inkijk geven op hoe we toernooien moeten aanpakken in de toekomst.”

Momenteel worden de Rainbow Six toernooien georganiseerd door het netwerk van Ubisoft zelf. Door te outsourcen aan externe partners zou Ubisoft de markt in China kunnen aansnijden. Een markt die ze tot op heden nog niet zijn kunnen binnendringen met Rainbow Six Siege. Dénièle is alvast optimistisch. “Ons langetermijnsplan krijgt meer en meer vorm. We kunnen ondertussen al enkele jaren verder. Het is wel belangrijk om flexibel te zijn en aanpassingen te doen wanneer we voor een grote uitdaging staan. Die uitdaging is, voor mij tenminste, het veroveren van China met Rainbow Six Siege.”

Lees ook: ‘Rainbow Six: Siege’ esports verbetert kijkcijfers op Twitch