Woensdag kwam naar buiten dat de RIV4L Lan Tour, waarvan binnenkort de tweede ronde van start gaat op The Party 17, voor hun League of Legends toernooi gebruik gaat maken van een Tournament Realm vanuit Riot Games.

Het Tournament Realm zou echter niet voor het volledige toernooi zijn, maar specifiek voor alle matchen die plaatsvinden vanaf de kwartfinale. Dat wil dus zeggen dat teams zich op twee verschillende patches moeten focussen voor delen van het toernooi. Dat werd niet meteen met gejuicht onthaald bij sommige spelers en teams.

Daarom polsten we bij Davy Sysmans, Esports Project Manager bij 4Entertainment, naar een reactie.

“Na de aankondiging op social media dat de komende stop van de RIV4L Lan Tour (The Party 17) gebruik zal maken van Tournament Realm, heeft de community feedback gegeven op deze beslissing.”

“We organiseren de RIV4L Lan Tour uiteraard om de community op een hoger niveau te krijgen en meer structuur te brengen in de huidige LANscene. Het is dus ook onze bedoeling om op een zo correcte en faire manier om te gaan met teams, spelers en toernooiorganisatoren.”

“De beslissing om Tournament Realms te gebruiken is na gesprek met Riot en enkele mensen uit de community genomen, maar is op dit moment nog niet definitief. We zullen dan ook verder in dialoog treden met alle stakeholders, zijnde de spelers, teams, … om tot de best mogelijke oplossing te komen.”

“Wat productie en toernooien op het allerhoogste niveau is Tournament Realm de dag van vandaag noodzakelijk, maar we beseffen dat de situatie op een LANparty anders kan zijn. We zullen dan ook de gesprekken bekijken hoe we deze situatie oplossen. De kans bestaat immers dat er geen of quasi geen verschil zijn tussen live en Tournament Realm. Moest er toch een significant verschil zijn, dan willen hiervoor de meest geschikte oplossing vinden.”

“we staan altijd open voor discussie, suggesties, … . We proberen er samen met jullie een zo goed mogelijk toernooi van te maken en hopen zo de professionalisering van de Benelux-scene, waarin onze samenwerking met Riot een belangrijk punt is, te bevorderen.”