Afgelopen nacht vonden de halve finales en grand final van het BLAST Pro Series event in Los Angeles plaats. Na de groepsfase wisten Team Liquid (dat ongeslagen bleef), FaZe, NRG en Cloud9 een plekje in de halve finales veilig te stellen, terwijl het Australische Renegades en Braziliaanse MIBR huiswaarts moesten keren.

Halve finale

Team Liquid nam het op tegen Cloud9 in de eerste halve finale en kende niet al te veel moeite in de eerste match. Op de map Mirage wisten ze Cloud9 makkelijk opzij te zetten met 16-8. Op Inferno kregen we echter een ander verhaal. Hoewel Liquid dominant uit de startblokken schoot en een comfortabele voorsprong wist uit te bouwen, lieten ze Cloud9 helemaal terug in de match komen. Uiteindelijk wonnen ze alsnog met 16-14 om zich te plaatsen voor de finale.

FaZe kreeg dan weer af te rekenen met NRG, dat zich met de nodige moeite had geplaatst voor de halve finale. De eerste map was Train die werd uitgekozen door NRG, maar daar had FaZe geen last van. Ze domineerden de ganse match en wonnen comfortabel met 16-7. Op Nuke wist NRG zich beter te verweren, maar FaZe plaatste zich alsnog voor de finals met een 16-11 uitslag.

Finale

In die finale was Team Liquid uiterst dominant op Nuke en bouwden ze een gigantische voorsprong uit. FaZe wist die echter te dichten en bij Liquid begonnen ze al te zweten, maar de Amerikanen wonnen alsnog met 16-13. De tweede map, Inferno, was een kolfje naar de hand van Liquid. Ze hadden op geen enkel moment moeite met een onmondig FaZe en wonnen 16-6.

Zo kronen de Amerikanen zich tot de kampioenen van BLAST Pro Series Los Angeles en gaan ze naar huis met 125.000 dollar aan prijzengeld en 10 extra BPS punten.