Team Liquid hoeft nog maar één DreamHack, ESL of IEM event te winnen van de zeven events die er aan zitten te komen. Met hun overwinning in de ESL Pro League Season 9 van afgelopen weekend zetten ze een grote stap naar het winnen van die tweede Grand Slam. De eerste werd gewonnen door Astralis.

De Intel Grand Slam is een prijs voor het CS:GO team dat vier S-tier events in het Dreamhack, ESL of IEM systeem op zijn naam kan schrijven binnen een bepaalde periode. De winnaar van de prijs neemt 1 miljoen dollar mee naar huis. Teams die de koploper van een alles beslissende overwinning kunnen houden, kunnen daar 100.000 dollar mee verdienen.

Op dit moment is het enige andere team dat in de ranking staat naast Team Liquid de vorige winnaar Astralis. Zij wonnen IEM Katowice. Astralis nam echter niet meer deel aan ESL, DreamHack en IEM events omdat ze willen focussen op de BLAST Pro Series. Als Team Liquid daadwerkelijk met de tweede Intel Grand Slam naar huis gaat, is het de eerste keer dat een Noord-Amerikaans team daar in slaagt.