Volgende week zaterdag (18/05)  loopt de RIV4L College League op zijn einde. Zo komen we eindelijk te weten welke school de beste is als het aankomt op Hearthstone, FIFA 19 en League of Legends. Hoog tijd dus om eens een kijkje te nemen naar de finalisten en wat extra info te geven bij de matchups.

Hearthstone

In de Hearthstone finale nemen Litse “Spikebot” Van Humbeeck (UC Leuven-Limburg) en Matthias “Sjoesie” Lootens (Universiteit Gent) het tegen elkaar op.  “Spikebot” is een relatief nieuw gezicht in de Benelux Hearthstone scene, terwijl “Sjoesie” al wat LAN events achter de rug heeft. Zo trok hij naar China om deel te nemen aan de WESG 2018, waar hij de groepsfase wist te overleven. Momenteel is hij ook actief in de Kayzr League.

FIFA 19

Voor de FIFA 19 finale krijgen we twee namen voorgeschoteld die al de nodige ervaring achter de kiezen hebben. Zo komt Jason “Ardixa” De Villers uit voor de ULB (Université libre de Bruxelles) en zien we Abdelhakim “MrDoorey” El-Kaddouri de eer van zijn school VIVES verdedigen.

“Ardixa” kennen we uiteraard van in de Proximus ePro League. Daar is hij de esporter van dienst voor Sporting Charleroi. In 2017 wist hij ook de tweede plaats te bereiken op het Belgisch kampioenschap en speelde hij op de European Cup. Ook “MrDoorey” is een bekende naam in de Benelux als het op FIFA aankomt. Hij is verzot op FIFA esports, streamt de game op Twitch en houdt zich daarnaast ook bezig als coach van andere spelers.

League of Legends

Voor League of Legends mogen we uitkijken naar de clash tussen EPHEC Sport en UC Louvain. Beide scholen barsten van het talent en bekende namen binnen de Benelux League of Legends scene. We zien bij UCL namen als Jean “Beydesky” Germeau en Hadrien “Shamber” Robalo Marques, die uitkomen voor Spawn eSport. Alexandre “Drawleks” Samouri speelt dan weer als wisselspeler bij Brussel Guardians en staat dus lijnrecht tegenover enkele bekende gezichten in de finale.

Bij EPHEC vinden we onder andere Mathias “Saitam” Gassmann, Maximilien “Ioni” Lambert en Nicky “Belgiantaz” Riat terug. Alledrie komen zij uit voor League of Legends team Brussels Guardians. Ook jungler Xavier “Valyrian” Hélin heeft een verleden bij het team, dat eerder al mooie resultaten wist neer te zetten in de Benelux Premier League en ESL Proximus.

Wil je zelf een kijkje komen nemen?

Voor de mensen die zelf aanwezig willen zijn bij de finale en die kans willen maken op een HP laptop (door in te schrijven op de giveaway), is hier de ticketpagina voor je toegangsticket. Je kan ook gratis wat knabbelen en drinken, maar wacht niet te lang want de plaatsen zijn beperkt.