PSG Esports heeft zich afgelopen weekend tot winnaar van DreamHack Valencia gekroond. Het was een ietwat verrassende winnaar in een deelnemersveld dat uitpuilde van de getalenteerde teams. PSG klopte onderweg naar hun overwinning kleppers als Cloud9, The Bricks (die een fantastisch toernooi kenden) en huidig Amerikaans kampioen NRG Esports.

In de finale was het PSG dat een vroege voorsprong nam met een 3-1 overwinning, maar NRG vocht terug met 2 overwinningen tegen een uit hun lood geslagen PSG (een droge 3-0 en 4-0 respectievelijk). De Fransmannen waren genoodzaakt om de knop om te draaien en deden dan met verve. Ze wonnen drie wedstrijden op hun rij met 4-2, 3-1 en 2-1 en kroonden zich tot kampioen van DreamHack Valencia.

Naast een sterk PSG kregen we ook nog enkele andere dingen te zien. Zo zagen we Dignitas aan het werk zonder “turbopolsa” en met vervanger “aZtraL”, dat echter niet kon overtuigen en de playoffs niet wist te bereiken. De voormalige wereldkampioen blijft zo op een dwaalspoor. Huidig wereldkampioen Renault Vitality haalde de playoffs wél, maar struikelde in hun match tegen NRG en kregen een 3-0 sweep om de oren. Ook The Bricks, team van veteraan “kuxir97” lijkt hun ritme te hebben gevonden en sluiten af met een knappe 3e/4e finish.

Foto’s: DreamHack & Twitter