Na een hoop spannende wedstrijden in de groepsfase van ESL One Cologne zijn ondertussen de zes teams bekend die in de playoffs zullen strijden om de prijzenpot van in totaal 300.000 dollar. Eerst worden de kwartfinales afgewerkt, waarvan de winnaars doorstoten naar de kwartfinales. Groepswinnaars Astralis en Liquid zijn al zeker van een plekje in de halve finale.

In de kwartfinales krijgen we ook nog enkele interessante wedstrijden voorgeschoteld. Zo neemt Vitality het op tegen NRG, twee teams die aan elkaar gewaagd lijken. Daarnaast is deze matchup ook een rematch van hun eerdere wedstrijd in de ECS Season 7 Finals. Het was toen Vitality dat een overwinning kon boeken.

In de andere kwartfinale zien we Natus Vincere het opnemen tegen Ninjas in Pyjamas. Beide teams maakte recent wijzigingen aan hun rosters. Zo pikte Natus Vincere Kirill “Boombl4” Mikhailov op en voegde Ninjas in Pyjamas de Zweed Nicolas “Plopski” Gonzalez Zalmora aan hun team toe.

Daarnaast kijken we ook met extra veel spanning uit naar wat Liquid nog presteert op ESL One Cologne. Als het Amerikaanse team ook dit keer met de hoofdprijs naar huis gaat, dan winnen ze de Intel Grand Slam en een cheque van 1 miljoen dollar. Als ze de finale bereiken en dan geklopt worden, dan gaat het winnende team met 100.000 dollar naar huis (de zogenaamde ‘Giant Killer Bonus’).

Het schema is als volgt:

Vrijdag, 5 juli
15u – Vitality vs. NRG
18u50 –Natus Vincere vs. NiP

Zaterdag, 6 juli
15u – Astralis vs. Vitality/NRG
18u50 – Liquid vs NaVi/NiP

Zondag, 7 juli
16u – Grand Final