Steeds meer vrouwen hebben een interesse in esports. Dat blijkt uit cijfergegevens van databureau Interpret. Zo is het aantal vrouwelijke kijkers en gamers binnen esports de afgelopen 2 jaar met meer dan 6% toegenomen. Volgens het onderzoek bestaat 30,4% van het totale esports publiek nu uit vrouwen.

Ondanks de toenemende groei blijft esports grotendeels een mannenwereld. Van de ondervraagde vrouwen zegt 35% games te spelen op pc en console met een actieve esports following. “Het is moeilijk om het gedrag van een grote groep mensen te veranderen” verklaarde vice-president van Interpret Tia Christianson. “Maar wanneer binnen 2 jaar nog eens een extra 6% vrouwelijke gamers zich engageert voor esports, kunnen we spreken van een gendergelijkheid die in de normale zone zit.”

“wanneer binnen 2 jaar nog eens een extra 6% vrouwen zich engageert voor esports, kunnen we spreken van een gendergelijkheid die in de normale zone zit.”

Vrouwen domineren echter wel de markt van de mobile games. Maar liefst 66%  van games op mobiele apparaten wordt door hen gespeeld. De traditionele pc en console games doen het op dat vlak een stuk minder goed. Zo is slechts 24% van de CSGO spelers een vrouw. Een game als DOTA 2 heeft zelfs maar 20% vrouwelijke spelers.