Team Liquid kan aan het vieren. Ze wonnen afgelopen weekend niet enkel ESL One Cologne tegen Team Vitality, ze wonnen ook de Intel Grand Slam. Dat wil zeggen dat ze naast de hoofdprijs van ESL One Cologne (125.000 dollar) ook naar huis gaan met de hoofdprijs van 1 miljoen dollar die ze vangen via de Intel Grand Slam.

De finale begon niet meteen gunstig voor het Amerikaanse team op Overpass. Het was Vitality dat de pistol round won en vroeg de leiding nam. Dat was buiten “Stewie2K” gerekend, die zijn team met een triple kill het momentum opnieuw in handen gaf. Vitality bleef geplaagd door kleine foutjes, waardoor TL z’n voorsprong kon uitbouwen en de eerste map met 6-16 won.

Op Dust2 was het grotendeels hetzelfde verhaal, maar Vitality bleef dit keer weerwerk bieden. Na een quad kill van “RpK” nam Vitality de leiding met 14-12. TL vocht terug en kwam zowaar op map point, maar Vitality forceerde overtime, die ze uiteindelijk ook wonnen (19-17). Op Inferno kregen we een ander verhaal, want het was Liquid dat zo sterk speelde dat Vitality niet in de wedstrijd raakte. Hoewel de Fransmannen opnieuw in de wedstrijd raakte (het stond 5-14 in voordeel van Liquid) was de voorsprong van de Amerikanen gewoonweg te groot. Liquid won Inferno met 10-16.

Mirage werd uiteindelijk de laatste map, maar de Fransmannen gaven zich niet zomaar gewonnen. Hoewel Liquid vroeg een 0-3 voorsprong wist uit te bouwen, vocht Vitality zich terug naar een 7-3 voorsprong. Daar stokte de machine echter en Liquid toonde zijn dominantie om ook Mirage te winnen met 8-16. Liquid ging zo dus naar huis met de hoofdprijs op ESL One Cologne en bevestigt hun dominantie als het beste CS:GO team ter wereld.