We kregen tussen de games van de halve finale de kans om te praten met Trevor “Quickshot” Henry, caster en presentator bij Riot Games. Hij vertelde ons over het nieuwe format van de LEC, de spannende match-up tussen Fnatic en Origen en zijn stukgelopen relatie met Martin “Deficio” Lynge.

“Het is mijn tweede keer in Rotterdam. Ik ben ouder, heb minder haar en ‘Deficio’ heeft het met me uitgemaakt.” Het haar is da misschien veranderd, maar dat is niet waar “Quickshot” zo enthousiast over is. “Met het nieuwe format van de LEC beleven we de beste Split die Europa tot nu toe heeft gezien. We zijn veranderd naar een long-term partnership model, wat wil zeggen dat alle teams een gedeelde interesse hebben in samenwerking, wat daarvoor niet zo was. Nu werken we allemaal samen, waardoor we dingen kunnen doen zoals de diss tracks.”

De eerste game tussen Fnatic en Origen is net gedaan, en ook hier heeft Henry wat over te zeggen. “Heel veel mensen verwachten dat Fnatic de serie zal winnen. In de eerste game hadden ze een rampzalige level 1 met een riskante draft. Met een meer traditionele draft voor game 2 kan Fnatic wel terug in deze serie komen.” Uiteindelijk komt deze voorspelling niet uit, en verliest Fnatic de serie.

De esports-roots van Henry liggen deels in de Benelux. “Mijn nickname is Quickshot omdat ik Call of Duty 4 pro mod op pc speelde op een semiprofessioneel niveau. Het allereerste toernooi waar ik naartoe mocht was het Antwerp esports Festival, waar ik werd ingemaakt door teams als Dignitas en H2k Gaming.Toch heb ik daar hele mooie herinneringen aan.”