Deze keer doen we het eens anders! Na wat navraag en onderzoek bij meerdere coaches en analisten in de Benelux, heb ik een algemene ranking opgesteld met onze meningen. Daarbij moet ik wel vermelden dat het moeilijk is om ESL Dutch en ESL Proximus naast elkaar te leggen hiervoor. Meerdere coaches gaven ook aan dat dit dus vrijwel onmogelijk is, maar ze wel hun best deden om de spelers te ranken.

Voor een volledig overzicht van de Power Ranking en diens werking en criteria kan je terecht bij ons overzichtsartikel.

PS: de ranking werd opgesteld op 11/11/2019

 1. Alois (Defusekids) (=)
  • De meest consistente toplaner staat bij iedereen op de nummer één plaats. Met zijn verlengd contract gaan we hem nog zeker in 2020 terugzien in de Benelux.
 1. Phoenix (Aethra Esports BE) (+)
  • Bij vrijwel iedereen stond Phoenix op de tweede plaats. Er is wel enig meningsverschil tussen de meningen. Wat er vooral uitkomt is dat hij een grotere impact kan hebben dan andere toplaners, maar dat ook wel eens negatief kan uitvallen.
 1. Noob (TimeOut Esports) (+)
  • Net zoals I am Kees een stevige indruk achterliet op de Benelux, lijkt Noob de nieuwe hype te zijn. In tegenstelling tot wat zijn naam misschien doet vermoeden, is hij wel degelijk een carry-speler. Hij staat erom bekend zijn team in zijn rugzakje te steken.
 1. Kees (Echo Zulu) (+)
  • Alhoewel hij inconsistent is, heeft hij veel potentieel om een game geheel naar zijn kant te trekken. Wanneer Echo Zulu een overwinning boekt, speelt Kees daar een groot verhaal in.
 1. Novo (Domme Jongens) (+)
  • Heel lang leek hij de top vijf te ontwijken, maar hij zal niet langer ondergewaardeerd worden. Novo heeft een goede basis als toplaner en een sterk zicht op hoe de game gespeeld moet worden. Dit brengt hem een vijfde plek op.

Honorable Mentions: Psclly & Hachi

 1. Hades (Defusekids) (=)
  • De rode draad is dat, net zoals Alois, Hades ook overal op nummer één staat. Daarbij mag wel gezegd worden dat hij niet meer scherp is de laatste tijd. De verwachtingen voor Hades mogen dus nog hoger liggen.
 1. Dommmy (Domme Jongens) (+)
  • Nu Albetrayber niet meer actief is, vult Dommmy de lege plek op. Hij is een van de meest ervaren junglers in de Benelux, iets wat niet onderschat mag worden in teamverband.
 1. Joekie (Sector One) (-)
  • Joekie had een sterke performance op Dreamhack, maar liet de bal vallen tijdens de belangrijke match tegen Aethra Esports Belgium. Hij speelt goed rond leads van zijn team, maar lijkt soms zelf niet direct over te gaan op actie.
 1. Papi (Echo Zulu) (+)
  • Geen DaddyJordi meer op de ranking, maar wel Papi. Een van de betere nieuwkomers, maar ontbreekt nog een belangrijk element: ervaring. Zijn nieuwe startpositie bij Echo Zulu brengt heel wat spotlights met zich mee. Het is nu vooral de verwachtingen inlossen.
 1. Frost (Aethra Esports NL) (+)
  • Bij het ranken van de junglers, bleek het meeste verschil op de vijfde plaats te zitten. Frost van Aethra NL blijkt toch een goede hekkensluiter te zijn. Met een sterke early en midgame, verliest hij de winst condities uit het oog in de latere stages van het spel.

Honorable mentions: NikoleX & Shamble

 1. Chapapi (Defusekids) (=)
  • De top en jungle van Defusekids waren ongetwijfeld de nummer één in hun positie. Bij de midlane is het toch iets interessanter. Chapapi blijft wel de nummer één, maar de competitie ligt niet ver achter hem!
 1. Night (Sector One) (=)
  • We kregen te horen dat Night en Chapapi niet te vergelijken vallen. Ze zijn beide heel consistent en spelen goed rond vision. Het grootste verschil is dat Night voordeel haalt uit kleine winsten in lane, terwijl Chapapi beter met zijn team speelt. Aangezien het een teamspel is, vinden we Night dus terug op de tweede plek.
 1. Sumi (mCon Esports) (+)
  • Volgens de coaches verdient sumi iets meer liefde dan dat hij op dit moment krijgt. Hij speelt vaker in een iets mindere teamomgeving en vangt daarom wel eens wat kritiek. Desondanks de kritiek blijft sumi wel goede games hebben tegen onder andere Defusekids.
 1. Dragflick (New Dynasty) (=)
  • Als Aurelion Sol open is, dan is de midlane van zijn tegenstander ook open. Toch blijft de inconsistentie hem parten spelen en mogen we meer verwachten van Dragflick.
 1. Taz (Zeeman) (=)
  • Helaas zullen we Taz niet in actie zien tijdens de play-offs. Hij zal België representeren in Brazilië op het Redbull Player One evenement. Zijn onorthodoxe championpool is een grote aanwinst voor elk team dat wil winnen door chaos te creëren bij zijn vijand.

Honorable mention: Rogue & Baba

 1. Kitty (Defusekids) (=)
  • Defusekids en een nummer één plek, noem een betere combo. Ik wacht. Het is wel oppassen geblazen voor deze bottomlaner, de laatste tijd laat hij wat steken vallen!
 1. Slyv3r (Aethra Esports BE) (+)
  • Slyv3r vervult heel goed zijn rol binnen het team en die rol verandert heel vaak. De flexibiliteit van Slyv3r valt niet te onderschatten en sommige coaches rankten hem daarom heel hoog.
 1. Barrage (Sector One) (+)
  • De agressiviteit van barrage wordt beter ondersteund door Nightmares, waardoor hij betere games heeft. De laningphase van barrage is zijn grootste sterkte. Hij krijgt altijd kleine voordelen te pakken en dat op zich is al een winstconditie voor Sector One.
 1. Jkalam (Domme Jongens) (+)
  • Vaak wordt hij over het hoofd gezien, maar Jkalam heeft nog steeds zeer sterke mechanics en gamesense. Welkom terug in de top vijf!
 1. Reality (mCon Esports) (=)
  • Hij mag dan wel in de top vijf staan, hij heeft nog flink wat in te halen wil hij hoger aantikken. Zijn recente performances waren goed, maar om in de top drie terecht te komen verwachten we meer.

Honorable mentions: Jhinsane & Saitam

 1. Kaas (Defusekids) (=)
  • De ervaring en shotcalling die Kaas bijdraagt bij Defusekids is van onschatbare waarde. Alhoewel het team opgebouwd is uit individueel getalenteerde sololaners, is het dankzij Kaas zijn in game leadership dat hen naar de overwinning helpt.
 1. Nightmares (Sector One) (=)
  • Alhoewel hij mechanically gezien misschien de beste support is op deze ranking, doet hij op het vlak van shotcalling toch net iets onder voor Kaas. Toch een mooie tweede plek voor Nightmares.
 1. Atrocez (Aethra Esports Belgium) (=)
  • Samen met Slyv3r, hebben ze beide een heel creatieve speelstijl. De flexibiliteit die deze botlane aan een team verschaft, mag niet onderschat worden.
 1. Soldaat (Domme Jongens) (+)
  • Zijn leuke picks en goede performances in recente games, zorgt ervoor dat hij heel wat liefde vangt in deze ranking.
 1. Ionï (Zeeman) (=) 
  • De consensus over Ionï is consistentie. We hebben echter iets te weinig van hem gezien om hem volledig in te schatten. De Proximus play-offs zullen een make or break zijn voor deze semi-finalist van vorig jaar.

Honorable mention: Bardo

Dankzij de meningen van coaches en analisten in de Benelux, maken nieuwe spelers een entree op de Power Ranking. De rankingen zijn niet enkel gebaseerd op hun meningen, maar worden ook ondersteund door statistieken. Echter hebben we deze keer de subjectieve kant van de ranking iets zwaarder laten doorwegen. Zo krijg je een beter zicht op de meningen van de coaches en analisten in de Benelux. Zoals altijd, voor vragen kan je bij Woong terecht (@WoongLoL)!

Klik hier om de criteria te bekijken waarop gewerkt wordt.

Special thanks to:

Bjorn Coach Sector One
Creabae Coach Echo Zulu
Limpix  Analist
Jigly Coach