Het is alweer een tijdje geleden, Worlds is begonnen en Defusekids zijn officieel het beste team dat Benelux ooit gekend heeft! Na hun winst op de GameForce Masters hebben ze elke prestigieuze prijs in de Benelux gewonnen. Daarbij zagen we een sterk mCon in de Kayzr League en wisselvallige performances van de Aethra line-ups.

Voor een volledig overzicht van de Power Ranking en diens werking en criteria kan je terecht bij ons overzichtsartikel.

PS: de ranking werd opgesteld op 13/10/2019

 1. Alois (Defusekids) (=)
  • Het blijft een vraag of Alois voor Defusekids gaat blijven spelen. Tijdens de EU Masters heeft hij veel aandacht op zich gekregen en misschien hebben andere internationale teams wel interesse in hem gekregen. Kijk zeker zijn Nasus game tijdens de GameForce Masters terug.
 1. Tuomari (Echo Zulu) (+)
  • De enige toplaner die op een reguliere basis tegen Alois staat, is Tuomari. Ook al blijkt het telkens net niet genoeg te zijn, Tuomari laat niet zomaar over zich rollen en vecht terug.
 1. Psclly (Sector One) (=)
  • Wegens redenen zien we Psclly niet in actie in ESL Proximus, maar in de Kayzr League zagen we deze toplaner terug op carry champions. Een speelstijl die hem wel lijkt te passen.
 1. Phoenix (Aethra Esports Belgium) (-)
  • De Phoenix-hype lijkt op z’n einde te komen en de prestaties van deze toplaner worden matiger dan normaal. Nu hij niet meer startte als toplaner van Aethra Belgium in ESL Proximus, is het nog maar de vraag of hij terug in de scene komt.
 1. DrSaw (Aethra Esports Netherlands) (=)
  • Na een sterke performance tegen Defusekids neergezet te hebben, zagen we een DrSaw die niet zomaar over zich liet rollen door Alois. Doch, het verschil tussen de nummer één en nummer vijf van deze lijst, is het grootst van alle lanes.

 1. Hades (Defusekids) (=)
  • Zoals Alois aan de top hoort, zo ook zijn jungler. Hades liet nogmaals zien waarom zijn Nidalee een gevaarlijke pick is in de GameForce Masters finales.
 1. Joekie (Sector One) (+)
  • Nadat Albetrayber wat steken liet vallen en Joekie consistente performances heeft neergezet, springt hij nu over Albetrayber en breekt hij in de top 2 van Benelux junglers.
 1. Albetrayber (Echo Zulu) (-)
  • Tijdens de finales van de GameForce Masters had Albetrayber echt zijn dagje niet, althans zo bleek uit zijn prestaties. Een serie waarin alles gebaseerd zou worden op de early game agressie van de junglers, was Albetrayber verbazingwekkend genoeg “missing in action”.
 1. DaddyJordi (mCon Esports) (=)
  • Nadat vorige week zijn laatste game bij mCon heeft gespeeld, kijken we uit hoe DaddyJordi het gaat doen bij zijn toekomstige team. Een jungler met veel potentie, maar nog weinig ervaring. Kan hij de verwachtingen inlossen?
 1. Pieter05 (7AM) (+)
  • Terug van weggeweest, zien we Pieter terug op een veelbelovende 7AM squad. Tijdens ESL Proximus zagen we de utility-focused jungler de eerste win pakken met 7AM. Pieter gaat op zoek gaan naar oude glorie en een finale in ESL Proximus. Deze keer moet dat toch makkelijker gaan aangezien Kadir niet in de League zit.

 1. Chapapi (Defusekids) (=)
  • Met een nummer één plaats deze week zagen we Chapapi een sterke finale spelen op de GameForce Masters. Ook al won hij die, we verwachten nog steeds meer van deze midlaner. Hij speelt nog niet naar zijn volle potentie en het is afwachten ook hij de verwachtingen gaat inlossen op internationaal niveau.
 1. Night (Sector One) (=)
  • Zijn beste performance was misschien wel als guest op de GameForce Masters desk. All jokes aside, Night liet zien waarom Akali nog 3 nerfs nodig heeft. Nadat zijn penta gestolen werd door Barrage, vragen we ons af wanneer teams zijn Akali gaan bannen.
 1. Raqo (Echo Zulu) (=)
  • Je moet je maar afvragen of het nog eerlijk is om Raqo onder de midlaners te zetten. Deze midlaner ondergaat een roleswap naar ADC en dat belooft voor stevige competitie in de ADC-role te worden. Zijn Lissandra-play tijdens een base defense in de tweede game op de GameForce Masters, dwong een win af voor Echo Zulu.
 1. Dragflick (New Dynasty) (+)
  • Dragflick gaf CozQ een warm welkom terug in de Benelux scene. Met zijn Irelia game liet hij nogmaals zien waarom hij tot de beste midlaners kan behoren.
 1. Taz (Zeeman) (+)
  • Deze midlaner is niet enkel de nummer vijf op onze lijst, maar de nummer één in België! Hij won de 1v1 Redbull Player One tournament en daarmee een volledig vergoede reis naar Brazilië om ons land te vertegenwoordigen.

 1. Kitty (Defusekids) (+)
  • Kitty heeft laten zien waarom hij de nummer één van de Benelux genoemd mag worden. Buiten dat hij vaak op de weak-side van de map wordt gezet en toch nog prestaties levert, liet hij ook zien dat hij mages kan spelen.
 1. Goose (Echo Zulu) (-)
  • Mechanically blijft Goose de beste AD carry van de Benelux. Hij liet echter wat steken vallen tijdens de GameForce Masters finales. Daarbij speelt hij ook nog steeds geen mages, wat hem achter de andere bottomlaners zet.
 1. Slyv3r (Aethra Esports Belgium) (=)
  • Alhoewel de top 2 vrijwel vaststaat bij de AD carries, laat Slyv3r toch telkens zien dat hij net tegen de top aantikt. Met zijn creatieve speelstijl en partner in crime Atrocez, blijkt hij een uitdaging te zijn voor elke botlane.
 1. barrage (Sector One) (=)
  • De hoogtepunten van Barrage worden vaak vergeten door de diepe dalen die hij meemaakt. Het grootste pluspunt is dat Barrage ook de mages heeft opgepikt en voor extra dynamiek in de drafts van Sector One zorgt.
 1. Reality (mCon Esports) (+)
  • Samen met Gijsje vormt de mCon botlane een stevige concurrent voor elke botlane. Ze hebben het vuur aan de schenen gelegd van onder andere de botlane van Defusekids. Na het vertrek van DaddyJordi kijken we naar Reality als de nieuwe sterspeler van mCon.

 1. Kaas (Defusekids) (=)
  • De leider en teamcaptain van Defusekids heeft zijn team nu aan elke overwinning in de Benelux geholpen. We kunnen refereren naar Kaas als de macro-king van de Benelux, zo blijkt uit alle Defusekids games.
 1. Nightmares (Sector One) (=)
  • We hebben twee kanten van Nightmares gezien, maar geen enkele speelstijl bleek genoeg om Defusekids van de troon te stoten.
 1. Atrocez (Aehtra Esports Belgium) (=)
  • Net zoals Slyv3r, tikt Atrocez ook elke keer aan bij de top 2 van zijn role. Het verschil is zo klein dat het bijna niet meer bestaat. We wachten nog op een winst van Aethra Esports Belgium om definitief te zeggen dat ze bij de top 2 horen.
 1. Gijsje (mCon Esports) (+)
  • Een nieuwkomer in de lijst liet samen met Reality heel wat botlanes in de Benelux zweten. Als ze dit kunnen vasthouden en mCon krijgt consistente performances, dan zien we hen nog in de top 3 breken.
 1. Ionï (Zeeman) (=) 
  • De derde Zeeman-speler in deze lijst mag zeker niet ontbreken. Als cruciale schakel binnen het team, zagen we Ionï ook wat minder bekende champions spelen in het verleden. Zijn Soraka, Bard en Leona zijn we nog niet vergeten.

Nu de GameForce Masters afgelopen zijn en de reguliere splits van ESL Proximus en Dutch de voornaamste competitie in de Benelux vormen, zien we dat Defusekids nog steeds de ongeslagen kampioenen zijn. Buiten de Benelux zijn onze ogen nu ook gericht op Worlds 2019. Gaan we strategieën zien die we ook in de Benelux gaan adopteren? Zijn er dingen die wij al spelen die nu ook op Worlds gespeeld gaan worden? Volg het met ons mee want volgende week gaan we weer een speciale editie van de Benelux Power Rankings doen (geen zorgen, we gaan ook Benelux spelers ranken)!

Klik hier om de criteria te bekijken waarop gewerkt wordt.