In deze power ranking hebben we de volgende evenementen verwerkt: Benelux Premier League Finals, ESL Eurocup, Kayzr League Fall Split, Kinepolis Legends Cup en Frag-o-Matic 21.1. We zagen actie in de Benelux, maar ook Benelux spelers in actie in Europa! Na de Benelux Premier League finals zagen we helaas het vertrek van Raqo en Nightmares uit Echo Zulu. Aanschouw hier, de vierde editie van de Benelux Power Rankings!

Voor een volledig overzicht van de Power Ranking en diens werking en criteria kan je terecht bij ons overzichtsartikel.

PS: de ranking werd opgesteld op 08/09/2019

 1. Alois (Defusekids) (=)
  • Alois is de gouden standaard voor alle toplaners. Hij voert ook deze keer de toplane lijst aan met zijn eerste plaats.
 1. Phoenix (Aethra Esports Belgium) (+)
  • Het mag geweten worden dat Phoenix zonder enige twijfel graag de Pantheon top first pick neemt. We zagen hem in actie in de Kayzr League week 1 (100% winrate) en in de finale van Frag-o-Matic 21.1.
 1. Psclly (Sector One) (=)
  • Sector One zagen we niet alleen in de Benelux in actie, maar ze hebben ons ook vertegenwoordigd in de ESL Eurocup nadat ze de Belgische qualifier gewonnen hebben. Dit ging gepaard met een overwinning op Frag-o-Matic 21.1 met een 100% winrate. Hij liet echter wel wat steekjes vallen en is nog lang niet op het niveau dat van hem verwacht wordt.
 1. Tuomari (Echo Zulu) (-)
  • Het was een jammerlijke zaak de 3-0 nederlaag in Den Haag en het leek wel alsof Tuomarí afwezig was in de games die Echo Zulu speelde. Verder zagen we hem niet in actie en valt het moeilijk in te schatten waar Tuomarí nu staat.
 1. DrSaw (Aethra Esports Netherlands) (+)
  • Een nieuwe naam in de lijst, hier vinden we DrSaw de speler die Urgot weer in de scene brengt. Met een sterke laningphase en een goede kennis over tank- en frontline champions vormt hij een essentieel element in het team van Aethra Esports Netherlands.

 1. Hades (Defusekids) (+)
  • Na een snelle 3-0 in de Benelux Premier Finals en een sterke performance in de ESL Eurocup, zien we de jungler van Defusekids weer spelen tegen de top junglers Europa in Italië tijdens de ESL Eurocup finals.
 1. Albetrayber (Echo Zulu) (-)
  • De tweestrijd tussen Albetrayber en Hades blijft bestaan, maar hier moet Albetrayber nu het onderspit delven. We zagen de één op één match-up in de Benelux Premier Finals en die ging overtuigend naar Hades. Het is afwachten op de GameForce Masters 2019 finales voor Albetrayber om zijn wraak te nemen.
 1. Joekie (Sector One) (+)
  • Samen met zijn broer heeft hij alweer een titel te pakken. Ditmaal heeft hij met Sector One Frag-o-Matic 21.1 gewonnen. Joekie laat nogmaals zien waarom hij de beste Sejuani van de Benelux genoemd mag worden.
 1. DaddyJordi (mCon) (-)
  • Een matige prestatie op Frag-o-Matic 21.1 en de Kayzr League. We zijn meer gewoon van DaddyJordi en hij leek niet zijn dagje te hebben wanneer hij een competitieve match moest spelen. Zijn carry performance bleef uit en het valt nog te zien of hij zich kan herpakken.
 1. Clown Sky (Aethra Esports Belgium) (+)
  • Terug van weggeweest, aanschouw de grootste clown in de jungle: Clown Sky! Beter bekend als Melvín zagen we hem in actie tijdens de Kayzr League. Met op dit moment een winrate van 100% daar met champions Gragas en Sylas, is het zien hoe hij het zal doen tegen sterkere tegenstand.

 1. Chapapi (Defusekids) (+)
  • Chapompers was terug tijdens de Benelux Premier League finals en, met enkele solo kills in de BPL en ESL Eurocup, verovert hij weer de nummer één plaats.
 2. Night (Sector One) (+)
  • Het blijkt dat niet enkel Chapapi Kassadin kan spelen, maar ook Night. Met zijn pentakill in de groepsstage van de ESL Eurocup zorgde hij ervoor dat de casters helemaal door het lint gingen. Gepaard met een winst op Frag-o-Matic 21.1 zien we Night terug stijgen in de ranking.
 1. Raqo (Echo Zulu) (-)
  • Waar was Raqo tijdens de Benelux Premier League finales? We zagen een enorme stijging in zijn kunnen, maar dan ging alles mis tijdens misschien wel zijn belangrijkste finale tot nu toe. Het is afwachten of hij deze klap kan verwerken.
 1. Ardes (Aethra Esports Belgium) (+) 
  • Niet langer AR-DES NUL-ZES maar deze keer een finalist op Frag-o-Matic. In de finale zagen we een toch wel sterke early game performance in game 3, maar dat mocht helaas niet baten en gingen ze alsnog 0-3 onder tegen Sector One.
 1. Karnemel (Domme Jongens/Echo Zulu – wij weten het ook niet meer) (+) 
  • De vijfde plaats had veel concurrentie op deze lijst, maar het zal Karnemel zijn die deze uiteindelijk opeist. Zijn Corki performance in de Kayzr League mocht er zeker wezen!

 1. Goose (Echo Zulu) (=)
  • Mechanically blijft Goose de beste bottomlaner van de Benelux, maar dit blijkt niet genoeg te zijn om ook het beste team te worden in de Benelux. Hopelijk zien we Goose snel weer in actie om een poging te ondernemen om Defusekids van de troon te stoten.
 1. Kitty (Defusekids) (+)
  • Kitty staat misschien niet op de eerste plaats, maar hij is wel de enige bottomlaner die consistent een eerste prijs pakt. Dit schijnt uit hoe goed hij wel niet is in teamverband. Hij weet wanneer hij veiliger moet spelen tegen “sterkere” laners en wanneer hij all-in kan gaan omdat hij een kleine opening ziet.
 1. Slyv3r (Aethra Esports Belgium) (-)
  • De Jhin en Swain combo van Slyv3r en Atrocez begint alom bekend te geraken in de Benelux. De creativiteit van deze twee laners is formidabel om naar te kijken. Het is echter afwachten op een eerste plaats finish voor opa Slyv3r.
 1. barrage (Sector One) (+)
  • We zagen barrage weer in actie in de main line-up van Sector One en samen met partner in crime Nightmares wonnen ze ook direct Frag-o-Matic. De “always flash forward” speelstijl van barrage wordt niet afgestraft en hij krijgt daar een vierde plaats mee op deze ranking.
 1. Saitam (Zeeman) (+)
  • Het is de eerste keer dat een Waal op de ranking verschijnt, maar het is zeker verdiend. Saitam speelde voorheen voor Brussels Guardians, maar maakt nu een doorstart met nog ex-BG spelers onder de teamnaam “Zeeman”. We zullen zien wat dat gaat geven in de Kayzr League.

 1. Kaas (Defusekids) (=)
  • De meest gedecoreerde support speler in de Benelux krijgt opnieuw de kans om zich te bewijzen op internationaal niveau tijdens de ESL Eurocup. De Benelux Premier League finales leken een eitje voor hem en het is dus afwachten hoe hij het doet tegen internationale competitie.
 1. Nightmares (Free Agent) (=)
  • Nightmares heeft zich goed herpakt na de Benelux Premier League finales en pakte samen met barrage en zijn broer de winst in Wieze, België. Dit is de tweede maal op rij dat Nightmares Frag-o-Matic wint en het valt te zien of dit misschien tweejaarlijkse traditie wordt voor de support speler.
 1. Atrocez (Aehtra Esports Belgium) (=)
  • Na het vertrek van enkele spelers bij Echo Zulu, kijken we onder andere naar Aethra Esports Belgium om de top 2 van de Benelux door te breken. Atrocez zal daar een belangrijke rol in spelen samen met veteraan botlaner Slyv3r.
 1. Forsaken (Sector One) (+)
  • Op zijn stream mochten we reeds genieten van enkele Garen en Yuumi potten die hij met Rekkles speelde. Gepaard met barrage gaat het niet altijd even lekker op de botlane, maar met Mytheos is dat een ander verhaal. Het is afwachten tot Forsaken zijn consistentie terugvindt.
 1. Ionï (Zeeman) (+) 
  • Samen met Saitam zal Ionï het Waalse volk vertegenwoordigen in onze Power Ranking. De oude botlane van Brussels Guardians heeft grootse dingen weten doen, maar is momenteel laag gezakt in aanzien. Het is tijd voor een “redemption-story” en onze ogen zijn gericht op Ionï en Saitam hiervoor.

We zagen niet al te veel actie deze twee weken, althans niet tussen Benelux teams onderling. Er waren heel wat afwezigen tijdens de Kayzr League en Frag-o-Matic. Het was dan ook een heel druk esports weekend met de LEC finales in Athene, waarover in You Me And The LEC nog uitgebreid gepraat zal worden, en de LCK & LCS regional qualifier voor Worlds 2019. We kijken alvast uit naar de rematch tussen Defusekids en Echo Zulu in de GameForce Masters 2019 finale op 6 oktober.

Klik hier om de criteria te bekijken waarop gewerkt wordt.