In deze power ranking hebben we de volgende evenementen verwerkt: GameForce Masters Qualifiers & Play-Offs, Benelux Premier League Round 1, 2 & 3 en de Kayzr League Qualifiers. Er vonden heel wat upsets plaats en dat maakt plaats voor heel wat verschuivingen binnen de top vijf per rol. Aanschouw hier, de derde editie van de Benelux Power Rankings!

Voor een volledig overzicht van de Power Ranking en diens werking en criteria kan je terecht bij ons overzichtsartikel.

PS: de ranking werd opgesteld op 24/08/2019

 1. Alois (Defusekids) (=)
  • Hij blijft nog altijd “The King Of Toplane”, maar mag stilletjes aan gaan beginnen vrezen voor zijn “onbetwiste” eerste plaats. Hij werd noodgedwongen weer op de rift gezet nadat Defusekids een eerste game verlies leed tegen Echo Zulu omdat ze hem nodig hadden.
 1. Tuomari (Echo Zulu) (+)
  • Formidabele performances van Tuomarí in de afgelopen drie weken landen hem een tweede plaats deze week. Hij geeft vaak resources op ten voordele van zijn team, maar liet ook blijken dat hij met de grote jongens kan mee knokken.
 1. Psclly (Sector One) (+)
  • Desondanks hij een pijnlijke serie achter de rug heeft tegen Defusekids, zagen we heel wat lichtpuntjes. Defusekids wist wie ze moesten afstraffen tegen Sector One. We herinneren ons een sterke een op een laningphase van Psclly en zéker op zijn signature pick Aatrox.
 1. Phoenix (ToxicFalcons Belgium) (+)
  • Terug van weggeweest komt Phoenix nog eens in onze top vijf terecht. Hij legde het vuur na aan de schenen van Tuomarí in de GameForce Masters Play-Offs en liet zijn dat zijn Camille nog steeds even gevreesd is.
 1. I am Kees (New Dynasty) (-)
  • Een beetje een off-week voor onze nieuwkomer in de toplane. We zagen hem simpelweg niet performen bij New Dynasty zoals die dat voorheen deed bij Corax Gaming. Het is afwachten of dit slechts een transitiefase is of is er meer aan de hand.

Honorable mention: Sebs

 1. Albetrayber (Echo Zulu) (+)
  • Echo Zulu is bezig aan een opmars onder leiding van deze sterspeler. Albetrayber liet zien hoe je een potje League Of Legends kan winnen gebaseerd op een immens sterke early game. Hij lijkt zijn draai binnen Echo Zulu gevonden te hebben en stoot voor het eerst Hades van de troon.
 1. Hades (Defusekids) (-)
  • Hades blijft een enorm sterke speler in de Benelux en zal altijd aan de top blijven. De laatste drie weken zagen we Albetrayber beter presteren en dit zorgt voor een kleine verschuiving.
 1. DaddyJordi (mCon) (+)
  • Het leek wel alsof DaddyJordi wou bewijzen dat hij kan meespelen met de grote jongens in de jungle. Zijn Lee Sin zal herinnert worden, maar ook zijn Ekko jungle liet heel wat nachtmerries achter bij zijn vijanden.
 1. Cybonox (New Dynasty) (+)
  • Een nieuw gezicht in de top vijf, maar Cybonox had enkele sterke potten in de GameForce Masters. Hij dreef Albetrayber tot het uiterste in de early game en liet blijken dat ook hij een potje League in de early game kan spelen. Het is afwachten of hij zijn prestatie kan aanhouden.
 1. Joekie (Sector One) (-)
  • Een van de beste supportive en utility junglers hier in de Benelux liet enkele zwakke plekken in zijn speelstijl zien. Zo zagen we andere junglers hem stevig doen zweten door agressieve champions als Lee Sin tegen hem te picken. Hiermee zagen we enkele zwaktes in de speelstijl die Sector One op dit moment hanteert.

Honorable mention: NikoleX

 1. Raqo (Echo Zulu) (+)
  • WAT EEN SPELER! Raqo heeft al zijn haters het zwijgen opgelegd deze drie weken. Hij bleek niet blij te zijn met zijn derde plaatsen in onze ranking en liet dat ook uitschijnen. We zagen solokills in zijn lane en over de hele map. Raqo bewijst dat hij consistent beter aan het worden is en maar één doel heeft: Benelux veroveren.
 1. Chapapi (Defusekids) (-)
  • Defusekids liet heel wat steekjes vallen tegen Echo Zulu en Chapapi was daar ook schuldig aan. Hij kon onder andere wel presteren op zijn Kassadin tegen Sector One, maar dat was niet het hoogtepunt van de laatste drie weken.
 1. Night (Sector One) (-)
  • “Fallen out of glory” is helaas een mooi zinnetje dat de laatste drie weken van Night beschrijft. Zijn team leed onder de druk en bleek ook te zien in de speelstijl van Night. Het is wachten of Sector One hun seizoen kan omkeren en kan strijden voor de titels in de Benelux.
 1. Sumi (mCon esports) (=) 
  • Niet langer in de schaduw van DaddyJordi, zien we sumi performen week in en uit. Nu hij ook games op champions zoals Corki en Aatrox heeft, lijkt het wel dat zijn championpool ook niet langer een probleem zal zijn. We zagen hen stunten in de lower bracket van de GameForce Masters en sumi was daar een groot aandeel in.
 1. Crit Hero (Corax Gaming) (+) 
  • Als we naar de resultaten kijken voor deze drie weken, zien we een geweldige prestatie van Corax Gaming onder leiding van Crit Hero. Dit bezorgt hem een vijfde plaats op de ranking.

Honorable mention: vrow

 1. Goose (Echo Zulu) (+)
  • Voor een “slechte Lucian otp” had hij wel een sterke performance op onder andere de Ezreal pick. In de Benelux Premier League zagen we hem heel wat steekjes laten vallen, maar dat heeft hij direct rechtgezet in de recente GameForce Masters Play-Offs.
 1. Slyv3r (ToxicFalcons Belgium) (+)
  • Helaas bleek het rugzakje van Slyv3r niet groot genoeg te zijn en leden ze een zwaar verlies aan de handen van mCon in de GameForce Masters Play-Offs. Desondanks dat zagen we een Slyv3r met de performances van zijn leven, samen met Atrocez liet hij heel wat bottomlanes zweten.
 1. Kitty (Defusekids) (-)
  • De recente performances van Kitty waren niet wat ze horen te zijn. Defusekids leek een off-week te hebben en Kitty is daar ook een slachtoffer van in deze ranking. Hij blijft wel aan de top van de Benelux bottomlaners en we kijken uit naar een sterke terugkeer.
 1. Mytheos (Sector One) (+)
  • Teruggeroepen in het gelid van Sector One, zagen we de terugkeer van onze favoriete Griekse botlaner in de Benelux. Hierbij zagen we ook de Heimerdinger weer op de voorgrond treden en liet Mytheos zien hoe je een lane volledig kan neutraliseren met deze pick.
 1. Jkalam (Domme Jongens) (=)
  • De voornamelijke carry in elk team waarin die speelt, is Jkalam de perfecte man om onze top vijf mee af te sluiten. Hij heeft alles om een topspeler te worden, het is afwachten op wat de uitslagen van onder andere de BPL gaan zijn.

 1. Kaas (Defusekids) (+)
  • De Benelux Premier League en GameForce Masters Play-Offs waren een speeltuin voor Kaas. Zijn roaming speelstijl wordt nog niet genoeg afgestraft door alle teams en dit geeft Defusekids veel ruimte om alle andere lanes aan te vallen.
 1. Nightmares (Echo Zulu) (-)
  • We geven toe dat het verschil tussen Nightmares en Kaas bijna onbestaande was deze ranking, maar de speelstijl van Kaas geeft zijn team net iets meer winconditions. Desondanks dat is Nightmares een enorm sterke support en samen met Goose staan ze op dit moment aan de top in de Benelux betreft de bottomlanes.
 1. Atrocez (ToxicFalcons Belgium) (+)
  • De enige Swain support speler in de Benelux liet samen met Slyv3r nogmaals zien waarom ze ook wel de veteranen van de botlane worden genoemd. Het blijft een spektakel om naar te kijken, zeker omdat we nooit weten wat hij gaat spelen.
 1. BardoDoesWardo (New Dynasty) (+)
  • New Dynasty mag dan wel vroegtijdig aan haar einde zijn gekomen in de GameForce Masters Play-Offs, Bardo liet zien dat hij niet bang was om dingen zoals de Leona uit de kast te halen tegen Echo Zulu. Het is uitkijken of het team zich kan herpakken tegen de volgende evenementen.
 1. Thomasloi (mCon) (+) 
  • Een verrassende vijfde plaats voor Thomasloi die misschien wel zijn beste drie weken ooit achter de rug heeft. Hij weerhield onder andere Brussels Guardians van een spot in de GameForce Masters Play-Offs, maar had ook een geweldige kda van 10.33 en een kill participation van 77,5% in de serie tegen ToxicFalcons in de BPL. Dat in combinatie met hun stunts in de lower bracket van de GameForce Masters Play-Offs bezorgt hem voor nu een vijfde plaats.

De Power Ranking werd met een week aan statistieken en speeldagen verlengd en dat maakt plaats voor enkele nieuwe namen in onze lijsten. Niet alleen dat, maar we zagen ook in het recentste evenement (GameForce Masters Play-Offs) Defusekids eindelijk nog eens een BO3 verliezen. Dit was al van vorig jaar geleden en Echo Zulu scoort daar heel wat puntjes mee. mCon die onder andere New Dynasty, Sector One en ToxicFalcons Belgium op formidabele wijze aan de kant zetten, maken ook gretig gebruik van ons puntensysteem en versieren heel wat leuke plaatsen deze week. Sector One blijft het moeilijk hebben met een identiteit te creëren en ToxicFalcons Belgium laat zien dat ze voor stevige competitie kunnen zorgen.

Klik hier om de criteria te bekijken waarop gewerkt wordt.