Epic Games, developer achter Fortnite, heeft de regels en de planning voor de qualifiers van de Fortnite World Cup uit de doeken gedaan. Om deel te kunnen nemen aan het toernooi moeten spelers zichzelf eerst bewijzen in drie rondes aan qualifiers. Deze gaan van start op 13 april. Voorwaarde van deelname is een minimumleeftijd van 13 jaar en een minimum accountlevel van 15.

De eerste kwalificatie gebeurt via de nieuwe Arena Mode, waar de zwakkere spelers geëlimineerd worden. Deze gamemode wordt toegevoegd via de nieuwe patch (8.20). In de tweede kwalificatie moeten spelers die Arena Mode hebben overleefd het tegen elkaar opnemen. Het is de bedoeling om in 3 uur tijd (over 10 wedstrijden) zoveel mogelijk punten te verzamelen. Er gaan 3000 spelers door naar de volgende ronde.

In die laatste kwalificatieronde moeten die spelers opnieuw zoveel mogelijk punten verzamelen binnen 10 wedstrijden. De organisatoren beslissen vervolgens wie naar de derde en laatste kwalificatie mag op basis van de resultaten. In totaal vinden er 10 kwalificatierondes plaats over 10 weken voor zowel solo spelers als duo’s.

Voor elke week wordt er ook 1 miljoen dollar opzij gehouden. Dat bedrag wordt verdeeld onder de beste spelers van de kwalificatiewedstrijden die week. Uiteindelijk worden de top 100 solo spelers en top 50 duo’s uitgenodigd voor de grote finale van de World Championships. Deze gaan door in New York van 26 tot 28 juli.

Bron: Esportsjunkie