Apex Legends is één van de populairste games van het moment. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer organisaties investeren in een competitief team. Afgelopen week zagen we heel veel aankondigingen bij grote organisaties. Het interessante deel is dat veel van de teams gevormd zijn uit spelers die actief waren in andere games.

Een goed voorbeeld hiervan is Team Liquid, dat zijn Call of Duty: Blackout team omvormt tot een Apex Legends team. Als reden wordt het gebrek aan events en toernooien voor Blackout genoemd. Andere teams volgden het voorbeeld ondertussen al. Zo bestaat het team van 100 Thieves ook uit spelers die reeds actief waren in games als Destiny en H1Z1.

Ondanks het feit dat er nog geen in-game support is voor competitive Apex Legends, zegt Respawn Entertainment het op termijn wel te willen faciliteren. Naast de Twitch Rival toernooien die we eerder zagen, waren er nog geen noemenswaardige Apex Legends events. Toch zien meerdere organisaties meer dan genoeg potentieel om teams rond de game op te bouwen. Daarbij kijken ze vast ook naar andere games, zoals Fortnite en PUBG, die competitieve scenes opbouwden rond het populaire Battle Royale format.