Finse organisatie ENCE heeft de BLAST Pro Series Madrid gewonnen. Ze wisten grootmacht Astralis overtuigend te kloppen met 2-0. De Finnen waren de ganse wedstrijd een stukje sterker dan de Denen en wisten Astralis zo ook hun eerste LAN nederlaag op Nuke toe te dichten sinds december 2017.

Nuke was dan ook de map waarop we van start gingen en ENCE schoot meteen sterk uit de startblokken met zes opeenvolgende gewonnen rondes. Astralis kon antwoorden in de pistol round, maar na een 1v2 clutch van Jere “sergej” Salo nam ENCE het heft weer in eigen handen. Ze wonnen de map met 16-9.

Astralis zocht naar antwoorden op Train, de tweede map van de wedstrijd. Daar stonden ze al snel 5-0 voor op de Finnen, nadat onder andere “device” zijn klasse toonde met een 1v3 clutch. ENCE wist te antwoorden via “Aerial”, die in de daaropvolgende ronde vier spelers van Astralis wist neer te halen. De Finnen namen het momentum over en hielden stand om zo ook Train te winnen met 16-13.

De mogelijkheid bestaat dat Astralis zijn eerste plaats kwijtspeelt nu Team Liquid, de nummer twee op de ranglijst, twee LAN events in het verschiet heeft alvorens Astralis opnieuw in actie komt. Zij nemen deel aan cs_summit 4 en DreamHack Masters Dallas. Astralis komt pas opnieuw in actie op de ECS Season 7 finals.