Na een turbulente Power Ranking #1 met veel feedback zijn we aan de slag gegaan met de statistieken van de afgelopen evenementen. In de Power Ranking zitten dan ook de BPL groups en 2 GameForce Masters Qualifiers verwerkt.

Sommige teams zagen we (nog) niet in actie in de GameForce Masters Qualifiers, zoals Echo Zulu, en dus geven de statistieken van deze teams een vertekend beeld weer, aangezien we er minder recent beeldmateriaal (en statistieken) over hebben.

Echter, omdat niet alle spelers evenveel games hebben kunnen spelen, zitten er dus ook nog wat oneffenheden in de cijfers, iets waar we elke week hard aan zullen werken. Onze casters hebben ook hun oog op deze top 5 geworpen om zo een reality check te bieden voor de lijsten.

Voor een volledig overzicht van de Power Ranking en diens werking en criteria kan je terecht bij ons overzichtsartikel.

PS: de ranking werd opgesteld op 05/08/2019

 1. Alois (Defusekids) (=)
  • De tweede ranking en de tweede toppositie voor Alois. De vraag is wie hem het vuur aan de schenen zal leggen?
 1. I am Kees (Corax Gaming) (-)
  • Een nieuw gezicht in de top vijf, maar geen nieuw gezicht binnen het wereldje. Hij was een opmerkelijke afwezige in de vorige ranking, maar nu eist hij zijn tweede plaats op
 1. Tuomari (Echo Zulu) (=)
  • Een stabiele kracht binnen de Power Ranking en de toplane, daardoor blijft Tuomari op de derde plaats zitten.
 1. Phoenix (Sector New Zulu Falconkids) (5)
  • Geen nieuwkomer, wel een stijger in de top vijf. Zijn stabiele performance in de toplane binnen zijn nieuw gevormde superteam bezorgt hem momenteel de vierde plaats.
 1. Hachiman (mCon esports) (-)
  • Ook een afwezige in de vorige ranking en dus een nieuwkomer in deze top vijf. Zijn substitute positie binnen mCon leverde mooie dingen af en dat reflecteert in zijn statistieken.

 1. Hades (Defusekids) (=)
  • Desondanks een klein dipje in zijn statistieken, blijft hij wel nog altijd het meeste punten sprokkelen en is hij dus ook nog steeds de beste jungler in de Benelux.
 1. Albetrayber (Echo Zulu) (=)
  • Albetrayber zagen we niet in actie binnen de GameForce Masters Qualifiers, maar wel in de BPL. Zijn performances leveren hem weer een tweede plaats op.
 1. Dommmy (Domme Jongens) (-)
  • In de laatste ranking waren we niet zeker of hij nog zou spelen, maar hij liet uitschijnen dat hij een stevige kandidaat is voor de top drie beste junglers in de Benelux. Zijn statistieken ondersteunen die stelling en dus vangt hij de derde plek op dit moment.
 1. Joekie (Sector One) (=)
  • Joekie liet twee kanten van zich zien. De wisselvallige performances laten hem wel zijn vierde plek behouden, maar er zijn junglers die graag zijn plaats komen afpakken.
 1. DaddyJordi (-)
  • De tweede speler van mCon die zijn debuut maakt in de ranking. We zien in DaddyJordi een mechanisch sterke speler, maar hij draait nog nét niet mee op het topniveau. We houden hem (en zijn stats) wel in de gaten.

 1. Night (Sector One) (2)
  • In de vorige ranking zagen we het “gezicht van de Benelux” op een tweede plaats stranden, maar hij komt deze week terug dankzij sterke performances. Zeker zijn Qiyana was een “force to be reckoned with”.
 1. Chapapi (Defusekids) (1)
  • Desondanks de bootcamp in Spanje zagen we een beetje een fletse performance van de Defusekids midlaner. Hij is nog steeds een beest in de midlane, maar moet zich tevreden stellen met een tweede plek.
 1. Raqo (Echo Zulu) (4)
  • Een sterke performance tegenover onder andere Sector One met zelfs een kleine roleswap naar de toplane, liet nogmaals blijken dat Raqo een groot talent binnen de Benelux blijft.
 1. Sumi (mCon esports)  (5) 
  • Vaak een midlaner die over het hoofd gezien wordt, maar zijn statistieken liegen er niet om. Zijn performance op champions zoals Sylas en Qiyana zijn echt top en wij zijn het publiek dat enkel maar kan toekijken.
 1. Mytheos (Sector New Zulu Falconkids) 
  • Zijn Yasuo en Corki zijn even flexibel als zijn botlane en midlane performances. De oude Sector One botlaner vinden we nu terug op de vijfde plaats in de midlane.

 1. Kitty (Defusekids) (2)
  • Het leek wel alsof hij niet tevreden was met zijn tweede plaats vorige keer. Zijn enorm sterke performance op Draven in de BPL liet zien waarom hij thuishoort op de eerste plaats.
 1. Goose (Echo Zulu) (1)
  • Goose zagen we jammer genoeg niet in actie binnen de GameForce Qualifiers en dat was meteen een kans voor zijn concurrenten om te schijnen en het betekent ook dat hij de eerste plaats moet afstaan.
 1. Slyv3r (Sector New Zulu Falconkids) (4)
  • Hij is misschien al wat ouder, maar we zagen hem zijn oude team verslaan in de GameForce Masters. Kan hij zijn huidige vorm blijven aanhouden?
 1. Barrage (Sector One) (3)
  • De inconsistentie van barrage levert zijn team vaak moeilijkheden op. We kijken terug op een teleurstellende performance op Ezreal in de eerste GameForce Masters qualifier. Gelukkig voor hem weet hij zijn plek in de top 5 te behouden.
 1. Jkalam (Domme Jongens) (=)
  • Met hun explosieve start aan het BPL seizoen neemt ook de ADC van de Domme Jongens plaats in onze top vijf. Het valt af te wachten hoe hij gaat presteren in de BPL eliminations.

 1. Nightmares (Echo Zulu) (2)
  • Net zoals de rest van Echo Zulu zagen we hem nog niet spelen in de GameForce Masters Qualifiers, maar wat we van hem in de BPL zagen was zeker stevig te noemen, waardoor hij de eerste plek wegkaapt.
 1. Kaas (Defusekids) (1)
  • Het leek wel of Kaas niet helemaal zichzelf was tijdens de bootcamp van Defusekids. Hij maakte een paar mechanische fouten in de GameForce Masters Qualifiers en had wel erg veel deaths op zijn signature pick Morgana. Desondanks dat speelde hij in de BPL samen met Kitty een sterke lane.
 1. Atrocez (Sector New Zulu Falconkids) (4)
  • Samen met Slyv3r stijgt Atrocez in onze ranking. Deze duolane is een nieuwe, maar ook oude, kracht binnen de Benelux. We kregen de kans om zijn “almost madlife” Thresh terug te zien in de GameForce Masters Qualifiers. Ze zullen stevig weerwerk bieden voor onze reeds gevestigde botlanes in de League.
 1. Forsaken (Sector One) (3)
  • Zowel Forsaken als barrage hadden wat problemen de afgelopen games. We zagen positional mistakes die hen vaak objectives hebben gekost. Een vierde plaats levert hem dit deze week op.
 1. Baba (Domme Jongens) (-) 
  • Als nieuwkomer bij de supports vinden we Baba terug op de vijfde plaats. Voorheen zagen we hem bezig in de mid- en toplane, maar met zijn talent houdt dus niet op en pakt hij nu support op zich binnen het team Domme Jongens.

Alhoewel Defusekids nog vaak de eerste plaats opeist per role, zien we toch al enige verandering in het status quo. Zo zijn er wat nieuwkomers en ook wat mensen uit de ranking gevallen. Omdat niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld, heeft dit uiteraard ook impact op de ranking, wat soms in het voordeel of nadeel van bepaalde teams en spelers kan werken.

De feedback van vorige keer is in elk geval mee verwerkt in de statistiekenvergaring en -verwerking, al blijft het ook natuurlijk voor een stuk subjectiviteit. Laat ons gerust weten wat je zelf van de ranking vindt. Suggesties zijn altijd welkom.

Klik hier om de criteria te bekijken waarop gewerkt wordt.