Op 20 september gaat de OMEN Challenge door, een evenement waarin enkele van de beste professionele spelers het opnemen tegen zowel elkaar als twee onervaren amateurs. Die amateurs krijgen wel begeleiding van legende Jaroslaw “pashaBiceps” Jarzabkowski en Besiktas speler Julia “juliano” Kiran.

Aan talent geen gebrek dus in het deelnemersveld. Zo zien we Aleksandr “s1mple” Kostyliev, Nicolai “device” Reedtz, Nikola “NiKo” Kovac, Havard “rain” Nygaard en Denis “electronic” Sharipov in actie. Daarmee zijn er vier spelers aanwezig die in 2018 in de top vijf spelers ter wereld stonden. De twee amateurspelers die deelnemen zijn Marco “hayden” Witzner en Nikolas “n1k” Laiho. Zij ondergingen de afgelopen week een bootcamp met coaches om zich klaar te stomen voor de uitdaging tegen de profspelers. De achtste en laatste spelers komen we pas vlak voor het event, om 14u30, te weten.

De OMEN Challenge zal doorgaan in een arena die specifiek is gemaakt voor het event en gaat van start met een seeding stage die bestaat uit free-for-all deathmatches. Daarna worden de spelers ingedeeld in een 1 tegen 1 single-elimination bracket, om zo te bepalen welke speler het sterkst is. Uiteraard kan je ook voor de OMEN Challenge terecht op de Twitch pagina van Gamelux, waar onze casters Thiadrik “Toldersma” Oldersma en Robert Jan “RJ” Kortooms jullie wegwijs maken in al het CS:GO geweld.