Op GameForce Masters in Mechelen werd vandaag de finale van de League of Legends competitie afgewerkt. Daar nam Defusekids het op tegen team Echo Zulu. Een interessante matchup, want in een eerdere confrontatie was het Echo Zulu dat aan het langste eind trok (met 3-0 was het zelfs vrij overtuigend).

In de eerste game was het Defusekids dat het voortouw nam, met “Alois” die een geweldige performance neerzette op de nogal onconventionele pick Nasus. Na enkele geweldige teamfights en individuele fights van “Alois” kon Defusekids de overwinning in de eerste game binnenhalen.

In de tweede game kon Echo Zulu winnen. Het was Defusekids dat eerst op winst af leek te stevenen na het oppikken van Baron, maar ze konden de buff niet ten volle gebruiken. Daardoor kon Echo Zulu uiteindelijk de tweede Baron neerhalen, waardoor ze de base van Defusekids konden binnenlopen en de game konden eindigen.

Alles moet dus beslist worden in de derde game en daar kwam Defusekids nooit in de problemen. Het had altijd een comfortable gold lead en speelde zichzelf nuchter naar een overwinning. Uiteindelijk won “Alois” ook de MVP prijs voor beste speler. Achteraf zei hij die niet verwacht te hebben. Volgens hem ging die award naar jungler “Hades”.