De eerste editie van Gamelux Power Ranking voor League of Legends, opgesteld en geanalyseerd door Omar “Woong” Van Vynckt, komt op het moment dat de lokale esports scene terug in gang schiet na een periode van relatieve windstilte.

Daarom is het iets moeilijker om ons te baseren op de gespeelde wedstrijden, maar gaan we nu voorlopig uit van de volgende aspecten (overall experience per role, overall experience in the scene, ranking on the soloQ ladder, place within a team, past games).

Voor een volledig overzicht van de Power Ranking en diens werking en criteria kan je terecht bij ons overzichtsartikel.

 

PS: ranking werd opgesteld op 21/07 en houdt dus geen rekening met wedstrijden die later werden gespeeld. Die impact zal pas te zien zijn in Gamelux Power Ranking #2, in de week van 5 augustus.

 1. Alois (Defusekids)
  • Dit is momenteel onbetwist de beste toplaner van het moment. Als je toch een negatief puntje zou moeten noteren is dat zijn champion pool ietwat klein is.
 1. Psclly (Sector One)
  • Psclly is een talentvolle jonge speler en het wordt dus uitkijken naar zijn prestaties binnen powerhouse Sector One.
 1. Tuomari (Echo Zulu) 
  • Hij is een ‘bewezen’ toplaner, maar hij mist voorlopig helaas de trofeeën om zijn topplaats te kunnen onderstrepen.
 1. Sebs (New Dynasty)
  • Sebs verhuisde van midlane terug naar top en heeft ondertussen al heel wat laten zien. Daarbij zaten vaak positieve dingen, maar ook jammer genoeg games waar hij volledig disconnected was van zijn team.
 1. Phoenix (Free Agent) 
  • Hij is een solide toplaner die we laatst in actie zagen in de ESL qualifiers. Zijn weg naar boven wordt belemmerd door het feit dat hij vaak alles of niks is (de “goes 10/0 or 0/10” factor).

Honorable mention : Dinoricar

 1. Hades (Defusekids)
  • Valt hier nog iets over te zeggen? Hij is een mechanical beast, heeft de juiste macro en ook de trofeeën om zijn status te bewijzen.
 1. Albetrayber (Echo Zulu)
  • Albetrayber is de jungler die, samen met Hades, voornamelijk om de eerste spot zal strijden.
 1. Tent (Free Agent)
  • Hij heeft al ups en downs gekend en ook een muis die plots een te hoge sensitivity had. Hij is heel sterk early game, maar valt iets vaak stil in de midgame.
 1. Joekie (Sector One) 
  • Met heel wat potentie, maar op dit moment nog relatief onbewezen, is het aan Joekie om zijn kans te grijpen bij Sector One.
 1. Izoyu (Free Agent)
  • We zagen Izoyu voor het laatst in actie in ESL Dutch, met verschillende champions, wat aantoont dat hij verschillende speelstijlen beheerst.

Honorable mention : ClownSky

 1. Chapapi (Defusekids) 
  • Na een heel lange tijd Night als nummer één beschouwd te hebben, kunnen we zeggen dat Chapapi hem nu wel zeker voorbijgestoken is. Vele eerste plaatsen, de EUM games en algemeen beschouwd gewoon een sterk gevormde speler.
 1. Night (Sector One)
  • De laatste tijd heeft hij wat van zijn “stergehalte” verloren, maar ongetwijfeld nog steeds een van de beste midlaners van de Benelux.
 1. Dragflick (New Dynasty) 
  • Alhoewel hij zich niet kon kwalificeren voor de Benelux Premier League, is Dragflick zeker een talentvolle midlaner met heel veel 1v1 outplay potential.
 1. Raqo (Echo Zulu) 
  • Ondanks zijn ‘slechts’ vierde plek (in een stacked midlane veld) is Raqo een te duchten speler. Hij heeft vaak consistente games en shotcallt ook vaak, maar is geen uitblinker in de 1v1 op mid.
 1. Sumi (mCon) 
  • Misschien een verrassing voor velen, maar sumi heeft tijdens de ESL qualifiers nogmaals zijn mastery op bepaalde champions laten zien en heeft bijna op zijn eentje het hele team naar de Benelux Premier League gecarried met Mordekaiser.

Honorable mention: Mytheos

 1. Goose (Echo Zulu) 
  • Terug van weggeweest zien we Goose de nummer één plek weer opeisen met zijn agressieve 1v9 speelstijl. Zijn grootste zwakte is zijn afhankelijkheid van resources.
 1. Kitty (Defusekids) 
  • De stille held van Defusekids, want Kitty houdt altijd zijn lane. Hij wordt vaak aan zijn lot overgelaten, maar houdt het schip toch recht. Dat betekent tegelijkertijd ook dat het hele team rond hem kan spelen en bovendien heeft hij een stevige Draven.
 1. Barrage (Sector One) 
  • Vergelijkbaar met Goose, alleen ontbreekt het soms aan wat agressie, ook al verwachten we die wel. Hij doet het vaak enorm goed als zijn team hem veel resources gunt.
 1. Slyv3r (Free Agent) 
  • Misschien wel de speler met de meeste ervaring in de hele Benelux. Met zijn gecontroleerde speelstijl en gebrek aan risico zal hij nooit de oorzaak zijn van een verloren wedstrijd.
 1. Jkalam (Domme Jongens) 
  • Wanneer het team rond hem speelt, is Jkalam een katje dat je best niet zonder handschoenen aanpakt. Nadeel is dan wel dat wanneer dat niet gebeurt, hij nagenoeg van de map verdwijnt.

Honorable mention : Witkapje

 1. Kaas (Defusekids) 
  • Het blijft een meme dat Kaas vaak niet op de botlane zit, maar hij is wel altijd waar hij moet zijn. Zijn roamingstijl wordt op dit moment door geen enkele support geëvenaard.
 1. Nightmares (Echo Zulu) 
  • Zijn agressieve speelstijl op ToxicFalcons in de RIV4L LAN TOUR was een goed startpunt om terug te keren naar de Benelux. Gekoppeld aan Goose is dit wel het meest agressieve duo van de Benelux.
 1. Forsaken (Sector One) 
  • Zijn laatste wedstrijd in de Benelux dateert al weer van even geleden, maar tijdens de ESL qualifiers zagen we een gecontroleerde speelstijl die hem nu de derde plek oplevert voorlopig.
 1. Atrocez (Free Agent) 
  • Nog geen seizoen geleden opereerde hij vooral als jungle, maar het valt dus te zien hoe hij zich aanpast aan de support positie in de botlane.
 1. Bardo Does Wardo (New Dynasty) 
  • Op dit moment is hij nog een beetje een wildcard en hij kan overkomen als een Bard one-trick-pony, met ook nog enkele Pyke plays op zijn naam. Hij is in elk geval getalenteerd en maakt zijn intrede in de scene.

Honorable mentions : Boomin

Het valt op dat de top 3 per role vaak gedomineerd wordt door de spelers uit de drie powerhouses van de Benelux: Defusekids, Sector One en Echo Zulu. Het is dan ook zeer de vraag of een nieuwe organisatie en nieuwe spelers zich tussen de grote jongens zullen kunnen nestelen.

Zoals je ziet zijn er ook enkele free agents op de lijst te zien, maar de kans is reëel dat deze niet al te lang zonder team zullen blijven zitten.