Afgelopen weekend vonden de finales voor zowel League of Legends als Counter-Strike: Global Offensive van de ESL Dutch Championship plaats. In de CS:GO finale nam Defusekids het op tegen mCon Esports, terwijl in de finale van de League of Legends competitie gewonnen werd van team Echo Zulu.

Naast de gewone finales werden ook de halve finales afgelopen weekend afgewerkt. Daar won Defusekids overtuigend van Aetas x Strijders met 2-0. In de League of Legends competitie namen ze het in de halve finale op tegen Team Animals, dat ook met 2-0 opzij werd gezet. Vooral de tweede wedstrijd in deze serie was noemenswaardig, want Defusekids won uiteindelijk met zware 24-2 cijfers als het op de kills aankwam met een meer dan 18k gold difference.

League of Legends

In de finale van de League of Legends competitie kregen we eigenlijk meteen meer van hetzelfde. In de eerste wedstrijd had Echo Zulu de ganse match niets te zeggen en was het Defusekids dat de klappen uitdeelde. Ze wonnen in minder dan 20 minuten met een 29-4 voordeel in kills. De tweede wedstrijd leek een formaliteit te gaan worden en dat werd het ook. Ook deze wedstrijd eindigde al na 22 minuten met een 19-3 uitslag in kills. Noemenswaardige vermeldingen voor “Kitty”, “Alois” en “Chapapi”, die in beide wedstrijden het beste van zichzelf toonden.

CS:GO

De CS:GO finale werd de dag ervoor al afgewerkt, waar Defusekids het opnam tegen mCon Esports. De eerste map was Mirage, die Defusekids won met 16-6 na onder andere een geweldige prestatie van Nederlander Dion “FASHR” Derksen. Op de tweede map, Nuke, zagen we zo mogelijk een nog dominanter Defusekids, dat de wedstrijd afsloot met 16-2 en zo de titel naar zich trok. Dit keer was de glansrol voor de Belg Fréderic “Monu” Dewever weggelegd.

Het ziet er trouwens niet naar uit dat de glorietocht van Defusekids er al op zit, want ze wisten zich ook te plaatsen voor de finale van de MijnDomein Masters na een overwinning tegen Wiseguys. Dat verhaal wordt dus ongetwijfeld ook vervolgd.