Mousesports heeft zijn nieuwe CS:GO roster vandaag aangekondigd. Het zal bestaan uit “ChrisJ”, “Karrigan”, “Woxic”, “Frozen” en “Ropz”. “ChrisJ” verdwijnt dus van de bench bij Mousesport en komt terug in de actieve line-up terecht. Wij stelden hem enkele vragen omtrent de situatie.

Toen je uiteindelijk op de bench werd gezet, wat spookte er door je hoofd? Welke opties heb je overwogen?

“Direct na onze uitschakeling bij de Katowice Minor wist ik dat er wat ging veranderen in Mousesports. Het liep al langer niet meer zo soepel als eerder en deze vroege eliminatie was de druppel. Ik wist dat de organisatie sowieso met “suNny” en “ropz” verder wou. “Oskar” was een vraagteken, al voor de minor had hij laten weten dat hij persoonlijke problemen in de familie had waardoor hij niet veel tijd in CSGO zou kunnen investeren. Daardoor ding ik er eigenlijk vanuit dat ik sowieso in de line-up zou blijven.”

“Toen ineens toch bleek dat “Oskar” in de line-up zou blijven was ik wel enigszins geschokt” – ChrisJ

“Toen ineens toch bleek dat “Oskar” in de line-up zou blijven was ik wel enigszins geschokt. Echter, zoals ik in het vorige deel van dit interview al zei, begreep ik de redenering van mousesports wel om “Oskar” proberen te houden vanwege zijn individuele kwaliteiten.”

Wat kwam er daarna?

“Vervolgens begon ik natuurlijk te denken waar ik heen zou kunnen gaan. Ik denk er namelijk totaal nog niet aan om te stoppen met competitief CS. Ik heb serieuze gesprekken gehad met 3 organisaties, in- en rond de top 10, om hen te joinen en het leek me ook wel wat om het eens in een ander team en andere organisatie te proberen. Ik speel tenslotte al meer dan 5 jaar bij mouz, maar heb er vertrouwen in dat we met de nieuwe, jonge en gemotiveerde line-up weer wat leuks kunnen bereiken in 2019.”

Wat zijn de doelen nu je terug in de line-up zit en wat zal er nodig zijn om die doelen te bereiken?

“Op het moment zijn we hard gedaald in de HLTV ranking vanwege de changes in het roster. We spelen binnenkort de ESL Pro League en hier hopen we al genoeg vorm en momentum opgebouwd te hebben om de LAN finales te kunnen halen. Verder is het vanzelfsprekend dat we ons voor de Major in Berlijn willen kwalificeren en om weer in de top 5 op HLTV te komen.”

“Alleen “ropz” en ik zijn nog over van de vorige line-up dus we beginnen weer van voor af aan. Het kost veel tijd om weer teamplay en chemistry op te bouwen” – ChrisJ

“We zullen natuurlijk hard moeten werken. Alleen “ropz” en ik zijn nog over van de vorige line-up dus we beginnen weer van voor af aan. Het kost veel tijd om weer teamplay en chemistry op te bouwen. Ook moet je bedenken dat een speler als “Frozen” nog geen ervaring heeft op het hoogste niveau, hem moeten we op de juiste manier begeleiden om hem tot een sterspeler te ontwikkelen.”

“Het zal niet makkelijk zijn, maar het team is super hongerig om zich te bewijzen en dat is heel belangrijk. Een reden dat het vorige mouz team uit elkaar viel is dat de motivatie te laag lag. Ik heb alle vertrouwen in deze nieuwe line-up en kan niet wachten om weer op grote toernooien te spelen.”

We wensen je alvast veel succes, Chris.