Vandaag vond de regionale editie van 1v1 League of Legends toernooi Red Bull Player One plaats op GameForce in Mechelen. Daar werd een winnaar gezocht tussen de Belgische kandidaten die België mag gaan vertegenwoordigen op de finale in Brazilië en dus een trip naar het land in de wacht sleept, alsook coaching van een professionele speler.

Na een ganse dag spelen kwamen er uiteindelijk twee finalisten uit de bus. De onbekende Velon die zich tot in de finale wist te knokken en “Belgian Taz”, voormalig speler van Brussels Guardians en huidig speler van Zeeman, dat momenteel actief is in ESL Proximus.

In de finale zagen we “Belgian Taz” de eerste wedstrijd winnen. Hij koos voor Syndra terwijl Velon voor Draven opteerde. De tweede wedstrijd had de Zeeman speler het moeilijker en hij verloor dan ook met Neeko tegen een sterke Velon, die opnieuw voor Draven opteerde.

In de derde wedstrijd kregen we een repeat van de eerste wedstrijd, waar “Belgian Taz” koos voor Syndra en “Velon” opnieuw opteerde voor Draven. Uiteindelijk wist Taz ook deze match te winnen. Voor het matchpunt ging het opnieuw tussen dezelfde champions en ook deze keer wist “Belgian Taz” te winnen, waardoor hij zich uiteindelijk tot winnaar kon kronen en naar Brazilië mag trekken om te oefenen met “Perkz” van G2 Esports.