Windows 10. Geen IP bij opstarten

Forums Software Troubleshooting Windows 10. Geen IP bij opstarten

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  MeatpuppeT 3 jaren, 10 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #251867

  MeatpuppeT
  Gebruiker

  Beste Gluxers,

  Ik zit dus al meer dan een jaar in een studio met een super verbinding van Ziggo. Nooit echt problemen behalve met wifi waarbij apparaten die een wifi connectie hebben soms wegvallen tot kort.

  Ik heb dus met mijn PC dat als ik opstart ik geen IP adres toegewezen krijg. Ik heb dan een APIPA adres. Geen probleem verder ik kan wel een IP adres krijgen door in CMD te refreshen, maar daar word ik onderhand al een beetje moe van.

  Het is sinds mijn boven buurman terug is van zijn vakantie (2 zondagen geleden)
  Ik heb geen windows updates geïnstalleerd daarvoor (staan uit) en ook niks anders gedownload/geïnstalleerd.
  Heb een beetje gegoogled en heb gezien dat soort gelijk problemen ontstaan met een Windows update (die ik dus niet heb omdat ik zoals hierboven staat geen updates uitvoer)
  Verder heb ik ook niks geïnstalleerd oid

  Windows opnieuw installeren lijkt mij een beetje té voor een probleempje zoals dit dus als iemand een idee zou kunnen hebben (liefst iets dat niet met CMD netsh commands te maken heeft)

  Hoop dat iemand mij kan helpen met deze onzin 🙂

  edit: troubleshooting bij de netwerk adapter heeft wel eens eerder connectie problemen verholpen. Maar bij dit specifieke probleem werkt het dus niet. Ook al is het zo makkelijk als een refresh

 • #285253

  fRe
  Gebruiker

  Lijkt mij een fout met de driver van de netwerkkaart oid. Drivers al eens verwijderd en recentste geïnstalleerd?

  Je kan ook proberen APIPA uit te schakelen; uit stackoverflow antwoord:

  Disable APIPA on the Entire Computer

  Use Registry Editor to create the following registry key:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters

  Add the following value to this key:

  Value name: IPAutoconfigurationEnabled Value type: REG_DWORD Value in hexadecimal: 0 (A value of 0 disables APIPA support on this computer)

  NOTE: If the IPAutoconfigurationEnabled entry is not present, a default value of 1 is assumed, which indicates that APIPA is enabled.

  After you make this change, restart your computer.

 • #285254

  k1Nzoo
  Gebruiker

  oh oke

 • #285255

  yrraB
  Gebruiker
  k1Nzoo wrote:

  oh oke

  Dit bericht is geplaatst vanaf [url=http://m.gamelux.nl/]Gamelux Mobile[/url]

 • #285256

  Ins0mnia
  Gebruiker
  OFFLINE

  denk dat internet kapot is mate.

 • #285257

  xilo
  Gebruiker

  Aangezien je wi-fi ook al random weg viel en jij steeds geen ip-adres krijgt.. router + eventueel switch al eens herstart? (eventueel firmware update) En als je gewoon handmatig vast ip-adres erin knalt werkt het dan wel? Of in je router jouw pc mac-adres aan ip-adres koppelen?

 • #285258

  MeatpuppeT
  Gebruiker
  Topic Starter

  Het opnieuw installeren van de netwerkkaart lijkt te hebben geholpen. Paar keer de PC opnieuw opgestart en dan wel gewoon een IP adres toegewezen krijgen (op verschillende tijdstippen)

  xilo wrote:

  Aangezien je wi-fi ook al random weg viel en jij steeds geen ip-adres krijgt.. router + eventueel switch al eens herstart? (eventueel firmware update) En als je gewoon handmatig vast ip-adres erin knalt werkt het dan wel? Of in je router jouw pc mac-adres aan ip-adres koppelen?

  Ik weet niet meer of het voorheen ook was, maar ik heb via de huisbaas een nieuw apparaat weten te regelen van ziggo en daarna is dat met de wifi gebeurd. Maar het is dus alleen als vrienden bij mij zijn waarbij ik dan denk dat het maximaal aantal apparaten gekoppeld is en hij er random eentje uit pleurt als een nieuw apparaat connect.
  Het is alleen een ziggo apparaat. Geen aparte router/switch aan gekoppeld. En dit apparaat is nu ongeveer 4 maanden oud

  Handmatig IP adres invoeren niet geprobeerd maar dat zou wel gewoon werken wss als een simpele refresh het ‘oplost’. Maar dat is een workaround en daar ben ik niet zo fan van :p

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.