Nadat ze elkaar al tegenkwamen in de upper bracket finals, speelden ToxicFalcons en Sector One ook de Grand Finals. Sector One wist dus terug te komen vanuit de lower bracket, waar ze mCon Esports opzij hadden gezet met 2-0. Het mocht echter niet zijn want het waren de Falcons die in de Grand Finals alle games op hun naam konden zetten.

ToxicFalcons begon alleszins met een 1-0 voorsprong aan de wedstrijd omdat zij zich rechtstreeks plaatsten vanuit de upper bracket. Sector One moest dus 3 keer winnen én, belangrijker, zorgen dat ToxicFalcons maximum één game tegen hen kon oppikken. Dat leek aan de start bijna een onmogelijke opgave, aangezien we ToxicFalcons ook zagen domineren in de vorige wedstrijden.

Tijdens de eerste game zagen we het voordeel al snel richting ToxicFalcons gaan. In de draft zagen we Sector One gaan voor een Trundle jungle en een Kennen top, die niet voldoende bleken te zijn tegen de Irelia en Sejuani bij ToxicFalcons. Het duurde echter wel zo’n 14 minuten voor de eerste 2 kills de richting van de Falcons uitgingen, maar daarna keken ze niet meer terug en wonnen ze de eerste wedstrijd in de series.

De comeback?

In de tweede game zagen we enkele opmerkelijke dingen in de draft. Zo ging Sector One vol voor de comfort picks. Aanvankelijk leek Sector One hier de juiste keuze gemaakt te hebben en ToxicFalcons keek al snel tegen een achterstand in kills en gold aan. Alles veranderde echter door enkele briljante teamfights van de Falcons, waar ze er tegelijkertijd voor zorgden dat Sector One geen mogelijkheden hadden om te engagen.

Na een snelle teamfight in het voordeel van de Falcons in de Baron pit sneuvelde de eerste inhibitor en volgde enkele minuten later ook de Nexus. Een glansrol was weggelegd voor “Barrage” en ook “Joekie” was over  de hele competitie gezien enorm consistent. ToxicFalcons kronen zich dus tot winnaar van de eerste stop van de RIV4L Lan Tour.