Dit weekend vindt Dreamhack Leipzig 2019 voor Rocket League plaats, de eerste locatie van de Dreamhack Pro Circuit tour. Er nemen  32 teams deel aan het event. Daarvan werden er 4 uitgenodigd, 4 kwalificeerden zich via closed qualifiers en 24 nemen deel via de open signup. Om het kaf van het koren te scheiden willen we even met jullie vooruitblikken.

Het Format

De teams werden opgedeeld in 4 groepen van 8 en nemen het tijdens de eerste dag tegen elkaar op in een double elimination bracket. Dat wil zeggen dat teams na hun eerste verlies nog steeds een kans hebben om door te gaan naar de volgende ronde via een losers’ round. De wedstrijden zijn best of 5, dus teams moeten 3 van de onderlinge duels winnen. Uiteindelijk blijven er nog 16 teams over die doorgaan naar de tweede dag van het event.

Die 16 overgebleven teams worden opnieuw ingedeeld in groepen van 8 en nemen het weer tegen elkaar op in een double elimination bracket. Uiteindelijk gaan 8 teams door naar de Play-offs op 17 februari. Hier verandert het format naar een single elimination bracket. De kwartfinales blijven best of 5, maar in de halve finale en de finale wordt een best of 7 gespeeld. Voor een volledig overzicht van de groepen en bracket kan je naar de website van Dreamhack surfen.

Wat met de Benelux?

Uiteraard komen er ook enkele Nederlanders en Belgen in actie op Dreamhack Leipzig. Zo zal ViolentPanda met Dignitas proberen om hun goede vorm terug te vinden na een minder resultaat op de Rocket League Showdown in Las Vegas. Ook Remkoe neemt deel met Team SoloMid, dat recent We Dem Girlz overnam. Uiteindelijk hebben we ook nog Nielskoek  die met Veloce Esports, dat Melon Squad inlijfde, een goed resultaat zal proberen neer te zetten.

Het is ook uitkijken naar wat mCon Esports en Team Echo Zulu doen in de bracket, beiden teams van Nederlandse makelij.

Verder is het ook uitkijken naar wat mCon Esports en Team Echo Zulu doen in de bracket, beiden teams van Nederlandse makelij. We vinden ook nog Belgische en Nederlandse spelers terug bij Team Exalty (FaykoW) en Team Mindset (Oscillon en AztraL). We kunnen dus zeggen dat de Benelux goed vertegenwoordigd is in Leipzig.

Wie pakt de prijs?

Voornamelijk ook Dignitas, dat sinds het vertrek van Kaydop de top 4 nog niet kon binnenduiken op een event, zal zich in Leipzig proberen te bewijzen.

Dreamhack Leipzig heeft een prijzenpot van $100.000 en de eerste plaats gaat naar huis met $50.000. Afhankelijk van recente resultaten is het uitkijken naar FlipSid3 Tactics dat eind januari de Rocket League Showdown in Vegas won. Ook NRG Esports, G2 Esports en Cloud9 (dat RLCS Seizoen 6 op z’n naam schreef) behaalde recent goede resultaten. Voornamelijk ook Dignitas, dat sinds het vertrek van Kaydop de top 4 nog niet kon binnenduiken op een event, zal zich in Leipzig proberen te bewijzen.