Afgelopen weekend kregen we de grote finale van de Benelux Premier League te zien. Vorige week wisten zowel Sector One als Defusekids door te stoten naar de finale, terwijl Legion Gaming en Brussels Guardians het tegen elkaar moesten opnemen voor een derde plek. Hoe dat verliep, lees je hier.

Defusekids vs Sector One

3 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
31 maart 2019 21:00 Benelux Premier League Seizoen 2 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Defusekids3Win
Sector One0Loss

Defusekids

Sector One

Speler Positie Kills Deaths Assists
Sebastiaan “Sebs” VeldkampToplaner000
Thomas “Atrocez” DijkJungler000
Jeroen “Night” SegersMidlaner000
Pavlos “Mytheos” VoriatzidisBot lane000
Vladen “Saviour” DvoretskySupport000
Totaal 000

De eerste game van de finale begint redelijk traag. Het is Sector One dat uiteindelijk first blood te pakken krijgt en ook een kleine leiding opbouwen. Ze verwoesten de eerste turret en ook de eerste dragon gaat hun richting uit. Defusekids besluit om de game te beslechten door teamfights en kan zo ook enkele belangrijke gevechten winnen. Baron Nashor is voor hen en een ace later gaat Defusekids lopen met de eerste winst van de avond.

De tweede game begint goed voor DK hades. Hij haalt first blood in de mid lane, maar het is Sector One dat met de eerste dragon gaat lopen. Toch bouwt Defusekids een kleine leiding op. De eerste turret gaat neer in het voordeel van Sector One, maar in een daaropvolgende teamfight kan DK Kitty een quadra kill halen. Baron Nashor volgt kort daarop, wat hen in staat stelt om de basis van hun tegenstander open te breken en zo ook de tweede winst binnen te halen.

De derde game van de avond is ongetwijfeld ook de spannendste. Het is alweer Defusekids dat met een kleine leiding gaat lopen, maar na een slechte teamfight kan Sector One Baron Nashor verzekeren. Ze breken de eerste turret van de basis van Defusekids, en het lijkt alsof zij de winst zullen behalen. Toch vecht Defusekids terug. Ze vermoorden Baron Nashor en DK hades kan zelfs de Elder Dragon stelen. Sector One wil de game eindigen maar komen een hit op de Nexus tekort. Defusekids kiest een laatste goede teamfight en weet zo uiteindelijk ook de derde game te verzekeren. Zij gaan dan ook naar de European Masters.

Voorbeschouwing

Brussels Guardians vs Legion Gaming

Morgen krijgen we de strijd om de derde plek te zien. Zowel Brussels Guardians als Legion Gaming moesten vorige week de duimen leggen tegen hun tegenstander, maar krijgen nu dus de kans om hun eer toch wat te herstellen. Heel veel hebben de teams dus niet meer te verliezen, al is een derde plek nog altijd beter dan helemaal geen plek.

Welke van deze twee teams de derde plek zal inpalmen is moeilijk te voorspellen. Ze hebben beide mooi standgehouden tijdens hun laatste match-up, al kwamen ze daar net tekort. Toch moeten we het voordeel van de twijfel aan Brussels Guardians geven, aangezien zij net iets beter stand wisten te houden tegen een ongelooflijk sterk Sector One.

Onze pick: Brussels Guardians

Defusekids vs Sector One

Defusekids neemt het op tegen Sector One in de strijd om de eerste plek. De winnaar van deze match-up mag ook de BPL vertegenwoordigen tijdens de Summer European Masters. Er staat dus heel veel op het spel, en laat het nu ook net deze twee teams zijn die aan elkaar gewaagd zijn. Op papier is Defusekids de topfavoriet, al zal Sector One het hen niet gemakkelijk maken.

Defusekids lijkt onverslaanbaar. In de play-offstage van de BPL moesten ze geen enkel verlies slikken, en ook in de Kayzr league staan ze ongeslagen aan de top. “Chapapi” en co voelen zich dus ongetwijfeld onverslaanbaar en tegen vele andere teams zou dat ook de waarheid zijn. Maar ze moeten tegen Sector One, een team dat een beetje onder de radar vloog dit seizoen.

Defusekids mag dan wel ongeslagen zijn, ook Sector One doet het ongelooflijk goed in de professionele scène. In de BPL wisten ze met gemak de eerste seed te veroveren en ook in de Kayzr league wisten ze een mooie derde plek in de groepsfase te bemachtigen. Ze hebben dan ook een mooie kans op die eerste plek, al zal het een stevig gevecht worden.

Onze pick: Defusekids