We weten bijna wie er aan de haal gaat met de trofee van de Mid-Season Invitational 2019. Vandaag en dit weekend zien we de allerlaatste rondes tussen de laatste vier teams, en die clashes zullen ongetwijfeld nog zeer spannend worden. Straks krijgen we de eerste halve finale te zien tussen Team Liquid en Invictus Gaming, morgen zijn G2 Esports en SK Telecom T1 aan de beurt. Wat je van die match-ups mag verwachten, lees je hier.

Invictus Gaming vs Team Liquid

1 - 3
Fulltime

Details

Datum Tijd
17 mei 2019 12:00

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Invictus Gaming1Loss
3Win

Invictus Gaming

Positie Kills Deaths Assists
 000
Positie Kills Deaths Assists
 000

Straks neemt huidig wereldkampioen Invictus Gaming het op tegen het Amerikaanse Team Liquid voor een eerste plek in de finale. Invictus mocht zijn tegenstander zelf kiezen omdat ze de groepsfase eindigde in de eerste seed, wat ook deels de resultaten voorspelt. Team Liquid mag dan wel uit de groepsfase zijn geraakt, hun Chinese tegenstander speelt op een heel ander niveau.

Invictus Gaming sloot de groepsfase af met 9 winsten en moest maar 1 game afgeven aan SK Telecom T1. Team Liquid deed het deels met geluk en een record van 4 winsten en 6 verliezen. De kampioen van de LPL heeft daarnaast een veel beter idee van hoe de meta van de game werkt, en kunnen zelfs van een achterstand gemakkelijk terugkomen. Team Liquid heeft het daarentegen moeilijker om de snelheid van hun tegenstander te evenaren en ook comebacks zijn voor hen niet altijd even evident.

Onze pick: Invictus Gaming

SK Telecom T1 vs G2 Esports

2 - 3
Fulltime

Details

Datum Tijd
18 mei 2019 09:00

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
SK Telecom T12Loss
G2 Esports3Win

SK Telecom T1

Positie Kills Deaths Assists
 000

G2 Esports

Positie Kills Deaths Assists
 000

Morgen, zaterdag dus, zien we de tweede halve finale tussen SK Telecom T1 en G2 Esports. Deze clash zou veel spannender moeten zijn, aangezien deze twee teams veel meer aan elkaar gewaagd zijn. Toch zijn er enkele aanwijzingen die al een mogelijke winnaar aanduiden, en die winnaar is misschien niet wie je verwacht.

Die winnaar zou namelijk G2 Esports zijn. SK Telecom T1 heeft dan wel een legendarische status als één van de beste teams ter wereld, het is zijn Europese tegenstander dat alweer een beter begrip heeft van de huidige meta van het spel, wat hen een groot voordeel bezorgt. Ook de onvoorspelbaarheid en snelheid van de kampioenen van de LEC werken in hun voordeel, aangezien het Koreaanse team het liever wat trager en methodischer aanpakt.

Onze pick: G2 Esports

Op zondag krijgen we de finale van MSI 2019 te zien. Die zal gespeeld worden door de twee winnaars van de halve finales van vandaag en morgen. Alle games kan je hier volgen.