Afgelopen zondag kregen we de finale van de Kayzr League voor League of Legends te zien, rechtstreeks vanuit FACTS in Gent. Winnaar van de Benelux Premier League Defusekids nam het op tegen Sector One, en dat leverde enkele spannende games op. Hier lees je er alles over.

Defusekids vs Sector One

2 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
7 april 2019 10:30 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Defusekids2Win
Sector One1Loss

Defusekids

Positie Kills Deaths Assists
 000

Sector One

Positie Kills Deaths Assists
 000

De eerste game lijkt onmiddellijk in het voordeel van Defusekids te gaan. DK Alois weet namelijk al snel first blood te behalen in de top lane, maar het is Sector One dat met een kleine leiding aan de haal gaat. Defusekids bemachtigt grote objectieven maar het is hun tegenstander die de leiding in goud behoudt. Sector One kiest telkens de goede teamfights en weten zo ook de allereerste game van de serie mooi af te sluiten. Zij nemen de leiding.

Defusekids moet sterker uit de hoek komen willen ze nog een kans maken op de titel. DK Kitty heeft dat begrepen en kiest voor Draven in de bot lane. Eén towerdive later staat hij dan ook voor met een first blood double kill. Sector One zit niet stil. Zij nemen de belangrijke objectieven, maar dit keer is het Defusekids dar de leiding vasthoudt. DK Kitty en DK Hades halen keer op keer het roster van Sector One neer, en na een snelle Baron nashor gaat de tweede game de richting van Defusekids uit.

Alles staat op het spel in deze derde game, en Defusekids wil geen enkel risico meer lopen. Ze nemen een kleine leiding maar zijn net iets te gulzig, waardoor ook Sector One wat kills kan oppikken. Defusekids haalt de eerste turret en dragon neer. Later kiest Sector One voor een mooie teamfight, maar het is DK Chapapi die in de tussentijd twee inhibitors kan neerhalen. Defusekids besluit Baron Nashor te vermoorden en met die buff lopen ze de basis van Sector One plat. Zij worden dan ook gekroond tot winnaars van de Kayzr League voor League of Legends.

Voorbeschouwing

Defusekids heeft ontegensprekelijk het beste seizoen tot dusver erop zitten. Het team won de Benelux Premier League en bleef ongeslagen in de Kayzr League. Die winstreak willen ze dus ongetwijfeld verderzetten en de kans is groot dan hen dat ook lukt. De finale van de Benelux Premier League speelde zich namelijk ook af tussen deze twee teams. Sector One verweerde zich stevig, maar uiteindelijk schoten ze net iets tekort.

Toch lijkt het niet onmogelijk voor Sector One om hier de winst binnen te slepen. Ze wisten namelijk mooi stand te houden tegen Defusekids en konden op sommige momenten heel wat druk zetten op hun tegenstander. Als ze vermijden dat Defusekids kan terugkomen in de late game, maken ze dan ook kans om de game positief af te sluiten.

Het lijkt ons wel waarschijnlijker dat Defusekids ook hier de trofee de lucht in zal hijsen. Ze domineerden alle professionele games en zelfs na een achterstand wisten ze nog terug in de game te komen. Sector One zal het hen moeilijk maken, maar een herhaling van de finale van de BPL lijkt niet veraf.

Onze pick: Defusekids