Dit weekend zagen we de allerlaatste week van de groepsfase voor de Spring Split in de LEC. Voor heel wat teams stond er een heleboel op het spel, met name een plek in de play-offs. Voor sommigen werd die droom snel de kop ingedrukt. Fnatic en G2 Esports bezorgden ons daarentegen één van de mooiste en tegelijkertijd spannendste games die de LEC ooit gezien heeft. Hier lees je er alles over.

Misfits Gaming vs Splyce

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
15 maart 2019 19:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Misfits Gaming0Loss
Splyce1Win

Misfits Gaming

Speler Positie Kills Deaths Assists
Paul “sOAZ” BoyerToplaner035
Nubar “Maxlore” SarafianJungler342
Fabian “Febiven” DiepstratenMidlaner121
Steven “Hans sama” LivBot lane333
Kang “GorillA” Beom-HyeonSupport154
Totaal 81715

Splyce

Speler Positie Kills Deaths Assists
Kiss “Vizicacsi” TamasToplaner214
Andrei “Xerxe” DragomirJungler129
Marek “Humanoid” BrazdaMidlaner914
Kasper “Kobbe” KobberupBot lane502
Tore Hoel “Norskeren” EilertsenSupport0413
Totaal 17832

De eerste match van de avond gaat snel in het voordeel van Misfits Gaming. MSF Hans Sama behaalt namelijk first blood door een mooie gank van MSF Maxlore. Ze verwoesten ook de eerste turret en vermoorden de eerste dragon. Met een Rift Herald versterkt Misfits Gaming hun vroege leiding, maar Splyce kiest een prachtig gevecht bij Baron Nashor, dat een swing aan de game geeft. Misfits Gaming blijft slechte gevechten kiezen en moeten Baron Nashor afgeven aan Splyce, die de buff gebruiken om de hele basis van hun tegenstander lam te leggen. Splyce gaat aan de haal met de winst en pakken de kans op play-offs af van Misfits Gaming.

Rogue vs SK Gaming

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
15 maart 2019 19:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Rogue0Loss
SK Gaming1Win

Rogue

Speler Positie Kills Deaths Assists
Kim “Profit” Jun-HyungToplaner1711
Mateusz “Kikis” SzkudlarekJungler5311
Chres “Sencux” LaursenMidlaner4310
Martin “HeaQ” KordmaaBot lane536
Kim “Wadid” Bae-inSupport3411
Totaal 182049

SK Gaming

Speler Positie Kills Deaths Assists
Jorge “Werlyb” CasanovasToplaner1411
Oskar “Selfmade” BoderekJungler2514
Choi “Pirean” Jun-sikMidlaner439
Jus “Crownshot” MarusicBot lane1026
Han “Dreams” Min-kookSupport3412
Totaal 201852

Rogue maakt geen kans meer op play-offs, en spelen dus alleen nog spoiler. Tegen SK Gaming lijkt hen dat ook te lukken. RGE HeaQ haalt SK Dreams neer voor de first blood, maar tegelijkertijd wordt RGE Kikis gevangen in de jungle. Rogue neemt de eerste dragon en na een mooie teamfight aan Rift Herald nemen ze zelfs de leiding. Toch heeft het team last van de druk. SK Gaming wint enkele teamfights en kunnen zo Baron Nashor en de Elder Dragon verzekeren, die hen ook de winst opleveren. SK Gaming maakt nog kans op play-offs, al houden ze er wel de spanning in.

Fnatic vs G2 Esports

1 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
15 maart 2019 22:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Fnatic1Win
G2 Esports0Loss

Fnatic

Speler Positie Kills Deaths Assists
Gabriël “Bwipo” RauToplaner135
Mads “Broxah” Brock-PedersenJungler625
Tim “Nemesis” LipovsekMidlaner556
Martin “Rekkles” LarssonBot lane337
Zdravets “Hylissang” GalabovSupport229
Totaal 171532

G2 Esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Martin “Wunder” HansenToplaner616
Macin “Jankos” JankowskiJungler0313
Rasmus Borregaard “Caps” WintherMidlaner463
Luka “Perkz” PerkovicBot lane328
Hampus “promisq” Mikael AbrahamssonSupport, Substitute259
Totaal 151739

Het zijn twee grootmachten en het zijn twee rivalen. Wat daaruit volgt is dan ook een titanenstrijd die ongetwijfeld de geschiedenis van de LEC zal ingaan. Voor welk team je ook supporterde, op het einde zat je op het absolute puntje van je stoel, of net zoals wij, op de grond. Maar laten we bij het begin beginnen.

FNC Rekkles wil laten zien dat hij nog steeds de betere AD Carry is, en door een mooie gank van FNC Broxah en FNC Nemesis kan dat ook. Ze kunnen twee gemakkelijke kills op en tonen dat ze gekomen zijn om G2 Esports te domineren. Makkelijk zal dat niet worden, denkt G2 Wunder wanneer hij FNC Bwipo neerhaalt in de top lane. FNC Broxah kan G2 Wunder het zwijgen opleggen met de ultimate van Karthus en het is al snel duidelijk dat dit een historische game zal worden. G2 Wunder zal met zijn Ryze dan ook een cruciale rol spelen in dit spel.

Voormalig mid laner van Fnatic moeten we nu G2 Caps noemen, en dat vergeeft Fnatic hem niet zomaar. FNC Nemesis laat zien dat hij een waardig vervanger is en samen met FNC Hylissang vermoorden ze hun voormalig teamgenoot. Ondertussen gaat de eerste turret in de bot lane neer ten voordeel van Fnatic en 15 minuten in het spel lijkt de game al beslist te zijn. Dat is natuurlijk buiten G2 Esports gerekend.

Ondanks drie Baron Nashors voor Fnatic houdt G2 Esports hun Nexus in leven, en dat blijkt ook heel wat nieuw leven in het team te blazen. In een allerlaatste teamfight ziet het er opeens ongelooflijk slecht uit voor Fnatic, en even dreigen ze te verliezen. Er volgt nog een kleine skirmish maar beide teams besluiten om simpelweg de Nexus neer te halen. Uiteindelijk zijn het FNC Rekkles en FNC Hylissang die er in slagen een einde te brengen aan de spanning. De Nexus van G2 Esports ontploft, 4 seconden voor de inhibitor opnieuw tot leven zou komen. Fnatic gaat lopen met de winst en kwalificeert zich voor play-offs.

Team Vitality vs exceL Esports

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
15 maart 2019 21:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Team Vitality0Loss
Excel Esports1Win

Team Vitality

Speler Positie Kills Deaths Assists
Lucas “Cabochard” Simon-MesletToplaner341
Lee “Mowgli” Jae-haJungler154
Daniele “Jiizuké” di MauroMidlaner230
Amadeu “Attila” CarvalhoBot lane020
Jacub “Jactroll” SkurzynskiSupport020
Totaal 6165

Excel Esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Ki “Expect” Dae-HanToplaner317
Marc “Caedrel” LamontJungler429
Joran “Special” SchefferMidlaner338
Jesper “Jeskla” StrömbergBot lane407
Patryck “Mystiques” PiorkowskiSupport209
Totaal 16640

Na de vorige match-up kunnen we een rustige game wel gebruiken, maar ook dat is buiten exceL Esports gerekend. Zij maken net zoals Rogue geen kans meer op play-offs maar willen gerust spoiler spelen, en dat is exact wat ze doen tegen Team Vitality. ExceL Esports mag dan wel beginnen met een kleine achterstand, ze laten het niet aan hun hart komen. Ze bemachtigen systematisch meer en meer objectieven en overrompelen Team Vitality met een Baron Nashor. Het is een onverwachte winst voor exceL Esports die spijtig genoeg niet veel meer uitmaakt.

Origen vs Schalke 04

1 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
15 maart 2019 18:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Origen1Win
Schalke 040Loss

Origen

Speler Positie Kills Deaths Assists
Barney “Alphari” MorrisToplaner205
Jonas “Kold” AndersenJungler217
Erlend Vatevik “Nukeduck” HolmMidlaner415
Patrik “Patrik” JiruBot lane506
Alfonso Aguirre “Mithy” RodriguezSupport1111
Totaal 14334

Schalke 04

Speler Positie Kills Deaths Assists
Andrei “Odoamne” PascuToplaner023
Jonas “Memento” ElmarghichiJungler151
Felix “Abbedagge” BraunMidlaner132
Elias “Upset” LippBot lane012
Lee “igNar” Dong-geunSupport131
Totaal 3149

De laatste wedstrijd van de avond gaat wel zoals verwacht. Origen overrompelt Schalke 04 van de eerste minuut tot Schalke 04 met de Rift Herald kan gaan lopen. Het levert hen wat extra goud op maar uiteindelijk is Origen veel te sterk. Met Baron Nashor in de broekzak trappen ze dan ook de voordeur van Schalke 04 in en doen de hoop op play-offs voor het Duitse team serieus dalen.

Voorbeschouwing

Misfits Gaming vs Splyce

Als eerste match van de avond gaan Misfits Gaming en Splyce de strijd met elkaar aan. De laatste keer dat de twee elkaar troffen ging Splyce met de winst lopen en dat lijkt ook dit keer weer heel waarschijnlijk. Misfits Gaming wist de laatste weken maar moeilijk stand te houden, terwijl Splyce naar de top van de ranking is geschoten en vorige week zelfs G2 Esports nog versloeg. Splyce zou hier dus redelijk gemakkelijk de winst moeten binnenhalen.

Onze pick: Splyce

Rogue vs SK Gaming

Ook de tweede game van de avond is redelijk makkelijk te voorspellen. SK Gaming mag dan zijn ups en downs hebben gehad deze split, ze steken nog altijd met kop en schouders boven Rogue uit. Die laatste heeft sowieso geen plek in de play-offs, maar dat wil niet zeggen dat ze geen spaak meer in de wielen van de andere teams willen steken. De kans dat hen dat ook effectief lukt is momenteel wel extreem miniem.

Onze pick: SK Gaming

Fnatic vs G2 Esports

Ongetwijfeld de spannendste match-up van de avond. Fnatic is bezig aan een winstreak van ondertussen zes games en hoopt die deze avond verder te zetten. G2 Esports zal die winstreak dan weer heel graag stilleggen. Onlangs heeft ook FNC Rekkles laten vallen dat het team nooit scrimt tegen G2 Esports om redenen die hij niet kon uitleggen, wat de hype voor deze game alleen maar groter maakt. Daarnaast is het ook een hele moeilijke game om te voorspellen, mede door die uitspraak van FNC Rekkles, maar uiteindelijk zullen we toch het voordeel van de twijfel aan één van beiden moeten geven.

Onze pick: Fnatic

Team Vitality vs exceL Esports

In tegenstelling tot Fnatic en G2 Esports is deze match-up wel redelijk makkelijk te voorspellen. Team Vitality is op papier het veel sterkere team maar exceL Esports wist vorige week nog wel te verrassen door Schalke 04 te verslaan. Heel veel moeten we daar niet achter zoeken aangezien Schalke 04 in de tweede helft van de split er serieus op achteruit gegaan is. Team Vitality zou hier dus redelijk gemakkelijk de winst moeten binnenhalen.

Onze pick: Team Vitality

Origen vs Schalke 04

Als match van de avond hebben we Origen versus Schalke 04. Origen heeft hier op papier het voordeel, al heeft Schalke 04 heel wat redenen om deze game te winnen. Het kan voor hen namelijk het verschil betekenen tussen het spelen in play-offs of naar huis gaan. Origen zit daarentegen redelijk comfortabel, wat niet wil zeggen dat ze die extra winst niet willen binnenhalen.

Onze pick: Origen

G2 Esports vs Misfits Gaming

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
16 maart 2019 21:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
G2 Esports0Loss
Misfits Gaming1Win

G2 Esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Martin “Wunder” HansenToplaner146
Macin “Jankos” JankowskiJungler672
Rasmus Borregaard “Caps” WintherMidlaner541
Luka “Perkz” PerkovicBot lane234
Hampus “promisq” Mikael AbrahamssonSupport, Substitute036
Totaal 142119

Misfits Gaming

Speler Positie Kills Deaths Assists
Paul “sOAZ” BoyerToplaner376
Nubar “Maxlore” SarafianJungler428
Fabian “Febiven” DiepstratenMidlaner815
Steven “Hans sama” LivBot lane329
Kang “GorillA” Beom-HyeonSupport3310
Totaal 211538

Beide teams hebben absoluut niets meer te verliezen in deze match-up, en dat laten ze zien. Het is één van de bloederigste games van de split maar verrassend genoeg voor Misfits Gaming ook een zeer gelijke game. G2 Esports haalt de Rift Herald neer maar Misfits Gaming gaat lopen met twee Baron Nashors, waardoor ze een kleine leiding krijgen. Een laatste teamfight in de basis van G2 Esports later en het team ziet hun Nexus ontploffen. Voor Misfits Gaming komt die winst net iets te laat, maar het staat wel mooi op hun palmares.

Schalke 04 vs Rogue

1 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
16 maart 2019 18:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Schalke 041Win
Rogue0Loss

Schalke 04

Speler Positie Kills Deaths Assists
Andrei “Odoamne” PascuToplaner134
Jonas “Memento” ElmarghichiJungler2113
Felix “Abbedagge” BraunMidlaner436
Elias “Upset” LippBot lane902
Lee “igNar” Dong-geunSupport0 011
Totaal 16736

Rogue

Speler Positie Kills Deaths Assists
Kim “Profit” Jun-HyungToplaner124
Mateusz “Kikis” SzkudlarekJungler242
Chres “Sencux” LaursenMidlaner440
Martin “HeaQ” KordmaaBot lane023
Kim “Wadid” Bae-inSupport043
Totaal 71612

Schalke 04 heeft er een dramatische tweede helft van de split opzitten en moest dan ook deze winst binnenhalen om nog een kans te maken op play-offs. Het is dan ook stressen geblazen wanneer Rogue een kleine voorsprong opbouwt. Gelukkig blijft het Duitse team kalm en weten ze zo enkele mooie teamfights te verzekeren. Met Baron Nashor kunnen ze de basis van Rogue verwoesten, al is het nu afwachten wat SK Gaming doet wil Schalke 04 nog kans maken op play-offs.

SK Gaming vs Team Vitality

1 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
16 maart 2019 17:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
SK Gaming1Win
Team Vitality0Loss

SK Gaming

Speler Positie Kills Deaths Assists
Jorge “Werlyb” CasanovasToplaner016
Oskar “Selfmade” BoderekJungler506
Choi “Pirean” Jun-sikMidlaner404
Jus “Crownshot” MarusicBot lane305
Han “Dreams” Min-kookSupport107
Totaal 13128

Team Vitality

Speler Positie Kills Deaths Assists
Lucas “Cabochard” Simon-MesletToplaner011
Lee “Mowgli” Jae-haJungler140
Daniele “Jiizuké” di MauroMidlaner041
Amadeu “Attila” CarvalhoBot lane011
Jacub “Jactroll” SkurzynskiSupport031
Totaal 1134

Ook SK Gaming weet dat ze alles op alles moeten zetten om nog in play-offs te geraken. Dat laten ze dan ook onmiddellijk zien. Ze behalen first blood op VIT Jiizuke na een mooie gank van SK Selfmade in de mid lane, en van daaruit gaat het extreem snel. Zo snel dat SK Gaming geen Baron Nashor nodig heeft om de basis van Team Vitality volledig onderuit te halen, waardoor ze de snelste winst in de LEC behalen. Een tie-breaker tegen Schalke 04 voor play-offs gaat ook in het voordeel van SK Gaming, en ze worden het laatste team dat mee mag naar play-offs.

exceL Esports vs Origen

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
16 maart 2019 20:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Excel Esports0Loss
Origen1Win

Excel Esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Ki “Expect” Dae-HanToplaner122
Marc “Caedrel” LamontJungler014
Joran “Special” SchefferMidlaner143
Jesper “Jeskla” StrömbergBot lane250
Patryck “Mystiques” PiorkowskiSupport023
Totaal 41412

Origen

Speler Positie Kills Deaths Assists
Barney “Alphari” MorrisToplaner306
Jonas “Kold” AndersenJungler128
Erlend Vatevik “Nukeduck” HolmMidlaner119
Patrik “Patrik” JiruBot lane904
Alfonso Aguirre “Mithy” RodriguezSupport019
Totaal 14436

ExceL Esports speelt spoiler, alleen lukt dat tegen een team zoals Origen niet zo heel goed. Origen gaat dan ook heel snel lopen met een voorsprong, maar na hun eerste turret neer te halen gaat exceL Esports wel aan de haal met de Rift Herald. Toch mag het niet meer baten. Origen loopt volledig weg met de game, en na een snelle Baron Nashor steken ze nog een winst in hun broekzak.

Splyce vs Fnatic

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
16 maart 2019 19:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Splyce0Loss
Fnatic1Win

Splyce

Speler Positie Kills Deaths Assists
Kiss “Vizicacsi” TamasToplaner132
Andrei “Xerxe” DragomirJungler121
Marek “Humanoid” BrazdaMidlaner050
Kasper “Kobbe” KobberupBot lane113
Tore Hoel “Norskeren” EilertsenSupport133
Totaal 4149

Fnatic

Speler Positie Kills Deaths Assists
Gabriël “Bwipo” RauToplaner303
Mads “Broxah” Brock-PedersenJungler106
Tim “Nemesis” LipovsekMidlaner105
Martin “Rekkles” LarssonBot lane911
Zdravets “Hylissang” GalabovSupport039
Totaal 14424

Fnatic loopt ongetwijfeld op wolken: ze versloegen hun rivaal in de spannendste match van de LEC en verzekerden zo hun plek in play-offs. Toch willen ze de groepsfase in stijl en met een achtste winst op rij. Tegen Splyce lukt hen dat ook. De game begint redelijk gelijk maar al snel kunnen ze een kleine voorsprong opbouwen. Een late Rift Herald duwt Splyce terug, en met Baron Nashor kan Fnatic de game redelijk simpel afwerken. Ze eindigen de split met een score van 11-7. Toch een mooie prestatie wanneer we gaan kijken naar de helft van de split, waar ze 3-7 stonden.

Voorbeschouwing

G2 Esports vs Misfits Gaming

De eerste match-up van zaterdag wordt gespeeld door G2 Esports en Misfits Gaming. Op papier zou G2 Esports hier met een redelijk simpele winst moeten gaan lopen, al heeft Misfits Gaming al meermaals bewezen dat ze wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen. Tegen een klepper als G2 Esports lijkt dat redelijk onwaarschijnlijk, maar we kunnen de kans natuurlijk niet uitsluiten.

Onze pick: G2 Esports

Schalke 04 vs Rogue

Schalke 04 heeft het de laatste weken redelijk moeilijk, na een indrukwekkend begin van de split. Tegen Rogue zouden ze nog een keer moeten kunnen winnen. Mochten ze toch verliezen, lijkt hun kans op play-offs redelijk klein. Rogue mag dan sowieso geen kans meer maken, dat wil niet zeggen dat ze hun score toch nog een beetje willen opkrikken.

Onze pick: Schalke 04

SK Gaming vs Team Vitality

SK Gaming heeft er een zeer wisselvallige split opzitten. Ze wisten Team Vitality al een keer te verslaan en willen dat ongetwijfeld herhalen aangezien het hun kans op play-offs net iets groter maakt. Team Vitality heeft daarentegen het voordeel op papier en zou dus met de winst moeten gaan lopen. Toch kunnen we SK Gaming niet zomaar afschrijven. Het enige wat we zeker weten, is dat dit één van de spannendere match-ups van de avond zal zijn.

Onze pick : Team Vitality

exceL Esports vs Origen

ExceL Esports wist vorige week te verrassen door Schalke 04 te verslaan, maar tegen een ijzersterk Origen lijkt die kans niet zo groot. Het team van “xPeke” zou hier redelijk gemakkelijk een winst moeten kunnen behalen, wat hun plek in de ranking nog wat sterker zou maken. ExceL Esports maakt daarentegen sowieso geen kans meer op play-offs, maar dat zal hen niet beletten om te blijven vechten tot het bittere einde.

Onze pick: Origen

Splyce vs Fnatic

De match van de avond is alweer een klepper van formaat. Splyce en Fnatic nemen het tegen elkaar op, twee teams die er een redelijk gelijkaardige split hebben opzitten. Hoe Fnatic presteert zal afhangen van hoe hun match tegen G2 Esports verloopt, terwijl Splyce vooral zal moeten uitkijken naar de potentiële gevaren die FNC Bwipo en FNC Nemesis kunnen zijn. Eén ding is zeker: beide teams zijn aan elkaar gewaagd en het zal een echte titanenstrijd worden.

Onze pick: Fnatic