Gisteren ging de vierde speeldag van de Kayzr League voor League of Legends van start. We kregen een steeds beter beeld van welke teams kans maken op een plekje in de finale en welke teams dringend sterker uit de hoek moeten komen. Welke resultaten de matches van gisteren hebben gebracht, lees je hier. 

New Dynasty vs Defusekids

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
13 maart 2019 19:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
New Dynasty0Loss
Defuse Kids1Win

New Dynasty

Speler Positie Kills Deaths Assists
Rob “RobbaZona” ZoonToplaner2415
Jordi “DaddyJordi” BustJungler864
Dimitri “HenkHenkerson” SmitsMidlaner6610
Vincent “WitKapje” RietbergBot lane438
Roy “Rokusho” VerheggenSupport11011
Totaal 212948

Defuse Kids

Speler Positie Kills Deaths Assists
Alois “Alois” NelissenToplaner169
Maik “Hades” JonkerJungler9510
Randy “Chapapi” van den BemptMidlaner655
Sander Jeroen “Kitty” EverinkBot lane1216
Christophe “Kaasbaas” van OudheusdenSupport1418
Totaal 292148

De eerste game van de avond gaat al snel in het voordeel van Defusekids. Na first blood voor DK Hades besluiten de bot lane ook nog eens onder de turret te duiken, waardoor ze een gemakkelijke tweede kill op een hulpeloos ND Witkapje kunnen behalen. Defusekids werkt gestaag verder aan hun voorsprong door ook de eerste twee turrets neer te halen. New Dynasty vecht nog even terug na het verzekeren van Baron Nashor, maar veel mag het niet meer baten. Het sterkere Defusekids vermoordt de tweede Baron Nashor en doet daar nog een Elder Dragon bovenop. Ze bestormen de basis van New Dynasty en halen na 45 minuten de Nexus neer na een mooie ace.

mCon Esports vs Echo Zulu

1 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
13 maart 2019 20:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
mCon esports1
Echo Zulu0

mCon esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Roshan “I am Kees” VisserToplaner644
Erom “Zehmox” KuikenJungler048
Peter “Dragflick” DekkerMidlaner407
Stijn “Axecitement” DrissenBot lane532
Mitchell “Crines” BleekerSupport048
Totaal 151529

Echo Zulu

Speler Positie Kills Deaths Assists
Mike “Novo” van den EventuinToplaner055
Ivo “Dommmy” SmitJungler735
Onur Kazim “BABA” KayaMidlaner134
Ramazan “Lunar” TokmakBot lane722
Denis “Boomin” MelnikovSupport0210
Totaal 151526

Het is de beurt aan mCon Esports en Echo Zulu, en vooral die eerste weet te verrassen. First blood gaat naar de kant van Echo Zulu, maar mCon Esports weet het goud redelijk gelijk te houden. Enkele slechte teamfights van Echo Zulu brengt mCon Esports weer in het spel en na nog zo’n fout kan mCon Esports gemakkelijk de game beëindigen.

Sector One vs Sector One Academy

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
13 maart 2019 21:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Sector One Academy0Loss
Sector One1Win

Sector One Academy

Speler Positie Kills Deaths Assists
Pascal “Psclly” GilingToplaner653
Sven “Izoyu” PaulJungler055
Boo Hon “Boohon” HunyhMidlaner052
Job “Slyv3r” GoossensBot lane117
Omar “Woong” Van VyncktSupport255
Totaal 92122

Sector One

Speler Positie Kills Deaths Assists
Sebastiaan “Sebs” VeldkampToplaner439
Thomas “Atrocez” DijkJungler529
Jeroen “Night” SegersMidlaner407
Pavlos “Mytheos” VoriatzidisBot lane639
Vladen “Saviour” DvoretskySupport2114
Totaal 21948

Het is op zijn minst speciaal, een main team en een academy team dat het tegen elkaar opneemt. Al snel laten de spelers van Sector One zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Er worden kills gewisseld in de bot lane, twee voor twee, maar het is het main team van Sector One dat met de eerste turret gaat lopen. Het loopt zeer gelijk op, tot het main team Baron Nashor kan neerhalen en ze daar ook twee inhibitors mee verwoesten. Sector One Academy twijfelt wat te doen, en na een tweede Baron Nashor en een laatste teamfight in het voordeel van het main team ontploft de Nexus van het academy team.

Voorbeschouwing

New Dynasty vs Defusekids

De eerste match-up van de avond zet de absolute rode lantaarn tegen de leider in het klassement. Defusekids wist tot nu toe telkens ongeslagen uit de strijd te komen, terwijl New Dynasty nog geen enkele keer de winst kon veroveren. Als we heel eerlijk zijn lijkt de winnaar hier dus heel duidelijk. DK Hades heeft de meeste kills van de hele league, wat op zijn minst indrukwekkend te noemen is aangezien hij een jungler is, en ook DK Chapapi staat aan de top met de hoogste KDA.

Opvallend is wel de derde naam die hoge toppen scheert. ND Witkapje vervult namelijk de lijst met de meeste schade aangericht tegen champions. Misschien kan hij dus nog wel stunten tegen de Defusekids, al lijkt dat op dit moment redelijk onwaarschijnlijk.

Onze pick: Defusekids

mCon Esports vs Echo Zulu

Echo Zulu wist op zondag redelijk nipt in de Benelux Premier League te blijven door Solwing Esports te verslaan. MCon Esports moest eerder al de duimen leggen tegen datzelfde Solwing Esports en staat momenteel op een redelijk magere vierde plaats in de Kayzr League. Op papier zou Echo Zulu dus het voordeel moeten hebben, al kan mCon Esports soms ook heel verrassend uit de hoek komen. We mogen hen dus zeker nog niet afschrijven, al moeten we toch het voordeel van de twijfel aan Echo Zulu geven.

Onze pick: Echo Zulu

Sector One vs Sector One Academy

Als laatste neemt Sector One het op tegen zijn bloedeigen Academy-team. Logisch gezien zou het main team hier dus met de overwinning moeten gaan lopen. Zij wisten ook al de plek van eerste seed te bemachtigen in de Benelux Premier League en staan op een redelijk comfortabele derde plek in de ranking van de Kayzr League. Sector One Academy kan hier wel een redelijk belangrijke winst behalen om hun plek in de League te verbeteren of verstevigen, al lijkt de winst voor hen onwaarschijnlijk.

Onze pick: Sector One