Gisteren kregen we speeldag 2 van de Kayzr League voor League of Legends te zien. Vorige week werden de eerste punten al uitgedeeld en ook gisterenavond gingen de zes teams de strijd weer aan om die winst binnen te halen. Bleven de winnaars ongeslagen, of konden de verliezers van vorige week hun eerste punt op het scorebord zetten? Hieronder lees je er alles over.

Sector One Academy vs New Dynasty

1 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
27 februari 2019 19:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Sector One Academy1Win
New Dynasty0Loss

Sector One Academy

Speler Positie Kills Deaths Assists
Pascal “Psclly” GilingToplaner459
Sven “Izoyu” PaulJungler8311
Boo Hon “Boohon” HunyhMidlaner669
Job “Slyv3r” GoossensBot lane929
Omar “Woong” Van VyncktSupport3515
Totaal 302153

New Dynasty

Speler Positie Kills Deaths Assists
Rob “RobbaZona” ZoonToplaner0911
Dimitri “HenkHenkerson” SmitsMidlaner827
Vincent “WitKapje” RietbergBot lane1263
Roy “Rokusho” VerheggenSupport0414
Totaal 202135

De eerste game van de avond beloofde meteen al heel wat moois. Zowel Sector One Academy als New Dynasty stonden nog met de nul op het scorebord, en voor één van deze teams zou daar vernadering in komen. Sector One Academy ging die winst helemaal niet zomaar weggeven. S1 Boohon vindt first blood op ND HenkHenkerson door een mooie gank van S1 Izoyu. Het smaakt naar meer, en na een grote teamfight in de bot lane staat Sector One Academy voor met 8 kills tegen 1.

New Dynasty blijft niet bij de pakken zitten. Ondanks hun achterstand halen ze de eerste twee turrets van de game neer, maar ze blijven de verkeerde teamfights vechten. Sector One Academy pikt de eerste Baron Nashor op maar neemt geen objectieven. New dynasty ziet een kans, hun tegenstander maakt een kleine fout en die wordt onherroepelijk afgestraft, met een ace voor New Dynasty als gevolg. Het mag niet meer baten. Het Academyteam heeft er genoeg van, forceert een gevecht aan de Baron pit en haalt de winst binnen, ondanks de weerstand van New Dynasty.

mCon Esports vs Sector One

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
27 februari 2019 20:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
mCon esports0Loss
Sector One1Win

mCon esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Roshan “I am Kees” VisserToplaner622
Erom “Zehmox” KuikenJungler363
Peter “Dragflick” DekkerMidlaner434
Stijn “Axecitement” DrissenBot lane221
Mitchell “Crines” BleekerSupport064
Totaal 151914

Sector One

Speler Positie Kills Deaths Assists
Nick “traitorQer” HeijneToplaner236
Thomas “Atrocez” DijkJungler367
Jeroen “Night” SegersMidlaner417
Pavlos “Mytheos” VoriatzidisBot lane824
Vladen “Saviour” DvoretskySupport1313
Totaal 181537

Ook het main team van Sector One wist gisterenavond een eerste winst binnen te halen. S1 Mytheos haalde de Lucian nog eens boven en haalde daarmee ook de eerste kill van de game op Zehmox, die met zijn jungle Olaf mCon Esports een iets mindere gank bezorgde. Zehmox maakt het goed voor zijn team door de eerste dragon neer te halen. Beide teams blijken uitzonderlijk goed tegen elkaar opgewassen.

Sector One weet hoe de game wordt gespeeld en blijft druk zetten op mCon Esports. S1 Mytheos geniet van zijn Lucian en is dan ook de winfactor. Hij speelt uitermate goed en samen met zijn team haalt hij Baron Nashor neer. Daarna besluiten ze dat het genoeg is geweest. Ze gaan voluit voor de teamfight en winnen die ook, de Ace komt om de hoek kijken en daarmee sluiten ze ook de game af.

Echo Zulu vs Defusekids

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
27 februari 2019 21:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Echo Zulu0Loss
Defusekids1Win

Echo Zulu

Speler Positie Kills Deaths Assists
Mike “Novo” van den EventuinToplaner366
Ivo “Dommmy” SmitJungler795
Onur Kazim “BABA” KayaMidlaner317
Ramazan “Lunar” TokmakBot lane476
Denis “Boomin” MelnikovSupport146
Totaal 182730

Defusekids

Speler Positie Kills Deaths Assists
Alois “Alois” NelissenToplaner2411
Maik “Hades” JonkerJungler1239
Randy “Chapapi” van den BemptMidlaner628
Sander Jeroen “Kitty” EverinkBot lane758
Christophe “Kaasbaas” van OudheusdenSupport0419
Totaal 271855

Als laatste wedstrijd van de avond kregen we Echo Zulu versus Defusekids voorgeschoteld, die beiden hun vorige match-up wonnen. Echo Zulu heeft wel zin in die tweede winst. EZ Dommy heeft het namelijk gemunt op de Sion van DK Alois in de top lane en weet daar ook first blood te behalen. De bot lane pick van EZ Lunar werkt dan weer niet zo goed. DK Kitty kan met zijn Kai’sa de Cassiopeia gemakkelijk duelleren en haalt daar ook een kill uit. Defusekids krijgt een kleine voorsprong en haalt de eerste turret in bot lane neer, waardoor ze de lane swap met top lane doorvoeren.

Defusekids controleert de volledige game. Ze verwoesten systematisch de turrets van de tegenstander en steken ondertussen ook nog twee dragons en een Baron Nashor in hun achterzak. Echo Zulu moet lijdzaam toekijken tot Defusekids net iets te ongeduldig spelen. Enkele teamfights worden nog in het voordeel van Echo Zulu gedraaid, maar uiteindelijk besluit Defusekids om de game toch maar te winnen. Ze verslaan hun tweede Baron Nashor en brengen na een solide teamfight de Nexus van hun tegenstander neer, ondanks de verdienstelijke pogingen van Echo Zulu.

Voorbeschouwing

Sector One Academy vs New Dynasty

Zowel Sector One Academy als New Dynasty moesten vorige week de duimen leggen tegen hun tegenstanders. Eén van deze teams zal deze avond sowieso de nul van het scorebord halen, maar wie dat zal zijn valt moeilijk te zeggen. Sector One Academy werd namelijk onder de voet gelopen door Defusekids, en ook New Dynasty wist niet goed wat aan te vangen tegen mCon Esports.

Toch moeten we het voordeel alweer aan New Dynasty geven. Vorige week hadden ze een trage start, maar konden mCon Esports in de late game wel nog bedreigen en ook die Baron Nashor-steal van Witkapje zit nog vers in het achterhoofd. Sector One Academy gaf te veel kansen aan Defusekids en het gevecht dat daarop volgde was simpelweg niet mooi om te zien. Als we dezelfde kwaliteit als vorige week zien van beide teams, zou New Dynasty deze redelijk makkelijk binnen moeten halen.

Onze pick: New Dynasty

mCon Esports vs Sector One

Ze wisten vorige week de winst tegen New Dynasty binnen te slepen, maar mCon Esports kreeg dit weekend een grote domper te verwerken. In de eerste afvalronde van de Benelux Premier League kon het team hun tegenstander, Solwing Esports, niet verslaan. Daardoor werden ze onmiddellijk uitgeschakeld uit de competitie, wat de mentaliteit voor deze avond zeker kan beïnvloeden.

Sector One speelde dit weekend ook in de BPL, en zij deden het veel beter. Ze versloegen Legion Gaming om zo winnaar van de eerste seed te worden en voelen zich waarschijnlijk zeer sterk in deze match-up tegen mCon Esports. Toch moesten ze vorige week de winst aan Echo Zulu afgeven tijdens de eerste speeldag. Toch lijkt de kans op winst deze avond net iets groter voor Sector One.

Onze pick: Sector One

Echo Zulu vs Defusekids

Echo Zulu vs Defusekids is ongetwijfeld de spannendste match-up van de avond, en dat is niet alleen omdat het twee topteams zijn. De mid laner van Defusekids, Chapapi, speelde namelijk al voor Echo Zulu en is dit jaar overgestapt naar Defusekids. Echo Zulu heeft dus meer dan genoeg redenen om de winst naar huis te willen brengen, ook omdat ze daardoor al een gooi doen naar first seed.

Toch zal ook Defusekids er alles aan doen om Echo Zulu weg te houden van hun Nexus. Voor hen staat er namelijk ook een perfecte score te wachten als Chapapi zijn voormalige team weet te verschalken. Mid laner van Echo Zulu, BABA, zal alles op alles moeten zetten om dit tegen te houden. Deze match-up is het moeilijkste te voorspellen, maar we neigen toch meer naar Defusekids en volgens ons zal Chapapi daar heel wat mee te maken hebben.

Onze pick: Defusekids