Vandaag krijgen we de derde speeldag van de play-offs van de Benelux Premier League voorgeschoteld. Vorige week wist Sector One Legion Gaming te verslaan, waardoor de plek van eerste seed innamen. Solwing Esports versloeg mCon Esports, die nu uit de race voor de titel liggen. Vanavond staan er nog enkele spannende match-ups op het programma.

Team Arcade vs Solwing Esports

0 - 2
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
3 maart 2019 18:00 Benelux Premier League Seizoen 2 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Team Arcade0Loss
Solwing Esports2Win

Team Arcade

Speler Positie Kills Deaths Assists
Dylan “Bashtard” LardinoisToplaner000
Jordi “DaddyJordi” BustJungler000
Max “Sumi” de BeerMidlaner000
Rico “Jhinsane” LintingBot lane000
Thomas “ThomasLoL” van SchaikSupport000
Totaal 000

Solwing Esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Safièn “YallaSafSaf” GodthelpToplaner, Substitute000
Tom “Witsyy” WitsenburgJungler000
Silas “Silas” de JongMidlaner000
Maximilian “Mafab” SindermannBot lane000
Stan “Stanniez” WulmsSupport000
Totaal 000

De eerste wedstrijd tussen Solwing Esports en Team Arcade gaat al snel in het voordeel van Solwing Esports. TA Bashtard moet first blood opgeven en ook de eerste dragon van de game gaat in de richting van Solwing Esports. Team Arcade kan een Baron Nashor verzekeren maar moet daarbij wel twee spelers opgeven. Spijtig genoeg mag dat objectief niet meer baten, en Solwing Esports behaalt de eerste win van de match-up.

Ook het tweede spel begint met een voordeel voor Solwing Esports. Ze behalen enkele kills, maar Team Arcade antwoordt met het neerhalen van de eerste turret in de top lane. Toch kunnen ze dat objectief niet omzetten in meer druk, waardoor Solwing Esports even later Baron Nashor kan doden en de inhibitor van de mid lane kunnen verwoesten. Er volgt een laatste teamfight die Solwing Esports redelijk gemakkelijk wint en hen ook de tweede winst van de dag bezorgt.

Echo Zulu vs Defusekids

0 - 2
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
3 maart 2019 15:00 Benelux Premier League Seizoen 2 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Echo Zulu0Loss
Defuse Kids2Win

Echo Zulu

Speler Positie Kills Deaths Assists
Mike “Novo” van den EventuinToplaner000
Ivo “Dommmy” SmitJungler000
Onur Kazim “BABA” KayaMidlaner000
Ramazan “Lunar” TokmakBot lane000
Denis “Boomin” MelnikovSupport000
Totaal 000

Defuse Kids

De eerste game gaat al snel in het voordeel van Defusekids. DK Chapapi kan een solo kill first blood behalen tegen EZ Baba in de mid lane. Ze weten ook de eerste turret neer te halen, maar van daaruit wordt de game redelijk gelijk. Een teamfight in de mid lane swingt het voordeel weer naar Defusekids, waarna ze de Baron Nashor vermoorden maar alleen DK Alois met de buff kan gaan lopen. Defusekids en Echo Zulu wagen zich nog twee keer aan de teamfight, die beiden eindigen met een ace voor Defusekids, waarna ze ook de eerste winst mee naar huis nemen.

In de tweede game is Echo Zulu uit op wraak. EZ Baba haalt DK Hades neer in de jungle en Echo Zulu krijgt een vroege leiding. Het voordeel blijft tot ver in het spel voor Echo Zulu, maar Defusekids blijft rustig en besluit de map volledig te gaan controleren. Defusekids weet een Baron Nashor binnen te halen, en na enkele mindere teamfights voor Echo Zulu gaat hun tegenstander met de leiding lopen. Ook het tweede spel gaat na een mooie poging van Echo Zulu toch in het voordeel van Defusekids.

Voorbeschouwing

Team Arcade vs Solwing Esports

Solwing Esports neemt het op tegen Team Arcade als eerste match-up van de avond. Die eerste wist vorige week nog mCon Esports uit de League te wippen, en dat zullen ze straks weer willen doen. De verliezer wordt namelijk onherroepelijk naar huis gestuurd. De winnaar van deze wedstrijden zal het moeten opnemen tegen de verliezer uit de vorige match-up op 10 maart.

Team Arcade kan dus terug uitkomen tegen Defusekids, waar ze vorige keer de winst aan moesten afgeven. Ook Solwing Esports hield het spannend tegen mCon Esports door naar die derde match te gaan. Het is dan ook zeer moeilijk om te voorspellen wie deze match-up zal winnen, zeker omdat het al even geleden is dat we Team Arcade bezig hebben gezien en Solwing Esports toch ook al moeite had met mCon Esports. Toch moeten we de winst aan Team Arcade geven, aangezien zij meer tijd hebben gehad om zich voor te bereiden en Solwing Esports al aan het werk hebben gezien.

Onze pick: Team Arcade

Echo Zulu vs Defusekids

Als laatste gaan Defusekids en Echo Zulu de strijd aan. Het zal erom spannen voor beide teams. Eerder deze week moest Echo Zulu namelijk nog de duimen leggen tegen Defusekids en Chapapi in de Kayzr League, die een verleden heeft bij zijn tegenstander. De winnaar van deze best of three maakt nog kans op third seed, terwijl de verliezer zal moeten srijden om in de competitie te blijven.

Natuurlijk wil het verlies van Echo Zulu in de Kayzr League niet veel zeggen. Het zijn beide erg sterke teams die zeker en vast tegen elkaar zijn opgewassen. Defusekids lijkt de voorbije weken wel steeds sterker en kweekt zo veel zelfvertrouwen, en dat gecombineerd met mid laner Chapapi kan Defusekids wel eens de bovenhand geven.

Onze pick: Defusekids