Afgelopen zondag kregen we de vierde speeldag in de play-offs van de Benelux Premier League te zien. Vorige week kon Defusekids Echo Zulu verslaan en wist Solwing Esports Team Arcade uit de league te wippen. Brussels Guardians en Legion Gaming streden om de plek van tweede seed en we moesten  weer afscheid nemen van een team. Hier lees je er alles over.

Legion Gaming vs Brussels Guardians

2 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
10 maart 2019 14:15 Benelux Premier League Seizoen 2 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Team Legion2Win
Brussels Guardians1Loss

Team Legion

Speler Positie Kills Deaths Assists
Ricardino “Dinoricar” VultoToplaner000
Melvin “Clown Sky” BruensJungler000
Tijmen “Aerados” GiesbersMidlaner000
Andrew “Jkalam” LanooijBot lane000
Coen “AMOUR FAYA” de WitteSupport000
Totaal 000

Brussels Guardians

Speler Positie Kills Deaths Assists
Alexandre “KeABambi” VanseverenToplaner000
Noamane “Ta0ur” BoukhariJungler000
Nicky “Taz” RiatMidlaner000
Mathias “Saitam” GassmannBot lane000
Lambert “Ioni” MaximilienSupport000
Totaal 000

In de eerste game van de  avond gaat het meteen hard voor Brussels Guardians met een solo first blood van BG Taz op LG Aerados. Brussels Guardians gaat meteen ook gretig met die voorsprong lopen en haalt al snel de eerste turret neer. Het ziet er donker uit voor Legion Gaming maar ze weten nog een beetje terug te komen. Het spel swingt heen en weer maar het is uiteindelijk wel Legion Gaming die de eerste winst van de dag kunnen verzekeren na een match van 55 minuten.

De tweede game begint zoals de eerste, met first blood die naar de kant van Brussels Guardians gaat. Alweer nemen ze de leiding en dit keer heeft Legion Gaming het moeilijker om terug te komen. Brussels Guardians haalt de Baron Nashor neer en gaat volop voor de basis van Legion Gaming, die helemaal niets kunnen doen. Op ongeveer de helft van de tijd van de eerste match haalt Brussels Guardians de Nexus van Legion gaming neer, waardoor we verdergaan naar game 3.

Brussels Guardians zijn overduidelijk sterker in het begin van de games. Alweer gaan ze met first blood lopen, maar Legion Gaming voorkomt dit keer dat hun achterstand te groot wordt. Het goud blijft over een groot deel van het spel zeer gelijk, tot Legion Gaming besluit de trekker over te halen. Ze vermoorden Baron Nashor en bestormen de basis van Brussels Guardians, die het deze week tegen Defusekids zal moeten opnemen. Legion Gaming neemt namelijk de plek van tweede seed in.

Echo Zulu vs Solwing Esports

2 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
10 maart 2019 17:00 Benelux Premier League Seizoen 2 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Echo Zulu2Win
Solwing Esports1Loss

Echo Zulu

Speler Positie Kills Deaths Assists
Mike “Novo” van den EventuinToplaner000
Ivo “Dommmy” SmitJungler000
Onur Kazim “BABA” KayaMidlaner000
Ramazan “Lunar” TokmakBot lane000
Denis “Boomin” MelnikovSupport000
Totaal 000

Solwing Esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Tom “Witsyy” WitsenburgJungler000
Silas “Silas” de JongMidlaner000
Maximilian “Mafab” SindermannBot lane000
Stan “Stanniez” WulmsSupport000
Safièn “YallaSafSaf” GodthelpSubstitute000
Totaal 000

Tijdens de eerste game van deze eliminatiematch-up gaat Echo Zulu met first blood lopen in de bot lane. Solwing Esports laat het niet aan hun hart komen en reageert goed, en gaat zelfs met de leiding lopen. Het gaat redelijk gelijk op qua goud, tot Echo Zulu enkele slechte teamfights kiest. Solwing Esports heeft geen Baron Nashor nodig en besluit gewoon de basis van Echo Zulu neer te halen. De eerste match gaat naar hen.

Deze tweede match-up verloopt net zoals de eerste. Ook hier weet Echo Zulu weer first blood te verzekeren door een gank van EZ Dommy in de bot lane. Solwing Esports gaat aan de haal met de eerste turret en beide teams besluiten volop te gaan voor teamfights. Echo Zulu wint één van die veel teamfights waardoor ze ook een gemakkelijke Baron Nashor kunnen oppikken. Nog een slechte teamfight voor Solwing Esports later staat Echo Zulu aan de Nexus, en het draait uit op een gelijkspel. De derde game moet dus alles beslissen.

Echo Zulu domineert alweer de early game. Ze krijgen een stevige leiding in goud en halen ook systematisch de turrets van Solwing Esports neer. Die laatste krabbelt nog even terug maar maakt fatale fouten tijdens een gevecht aan Baron Nashor. Echo Zulu maakt daar dan maar handig gebruik van en sluit de game af, waardoor ze toch nog even in de running blijven. Van Solwing Esports moeten we spijtig genoeg afscheid nemen.

Voorbeschouwing

Legion Gaming vs Brussels Guardians

Om kwart na twee nemen Legion Gaming en Brussels Guardians het tegen elkaar op voor de plek van tweede seed. Legion Gaming moest eerst de duimen leggen tegen Sector One, die met de eerste seed gingen lopen, maar krijgt straks dus nog een kans om met één van die plekken te gaan lopen. Brussels Guardians zal daar in hun best of three sowieso een stokje voor proberen steken.

Beide teams zijn tegen elkaar opgewassen, waardoor het erg moeilijk is om het resultaat van deze match-up te voorspellen. Het is al een tijdje geleden dat we Brussels Guardians nog hebben zien spelen, en ook van Legion Gaming zagen we de afgelopen weken niet veel. Veel zal dus afhangen van de voorbereidingen en de trainingen van beide teams.

Onze pick: Brussels Guardians

Echo Zulu vs Solwing Esports

Later op de avond krijgen we de eliminatiematch tussen Echo Zulu en Solwing Esports te zien. Echo Zulu wist al twee keer de dans te ontspringen door zowel mCon Esports als Team Arcade te verslaan, maar aan Echo Zulu zullen ze alweer een stevige tegenstander hebben. Zij staan momenteel namelijk op een mooie tweede plek in de Kayzr League, waar Solwing Esports niet te vinden is.

Solwing Esports heeft er dus al een redelijk mooie run opzitten, maar als we eerlijk zijn is Echo Zulu net van een iets ander caliber. Zij hebben niet zo’n solide games achter de rug in de BPL maar zoals gezegd zijn ze in de Kayzr League wel één van de dominantere teams. Echo Zulu lijkt hier dan ook als winnaar uit de bus te komen, al kan Solwing Esports met de kwaliteit die ze hebben laten zien zeker en vast wel eens verrassen.

Onze pick: Echo Zulu