Afgelopen zondag zagen we de tweede speeldag van de play-offs voor de Benelux Premier League. Vorige week zagen we de Brussels Guardians Echo Zulu nog verslaan en ook Team Arcade moest de duimen leggen tegen Defusekids. De eerste seed nam het tegen elkaar op en ook Solwing Esports en mCon Esports gingen de strijd aan voor een plek in de volgende ronde. Hoe dat verlopen is, lees je hier. 

Sour Savoury vs Sector One

1 - 2
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
24 februari 2019 15:00 Benelux Premier League Seizoen 2 2019

Resultaten

TeamGame 1Game 2Game 3Total ScoreUitslag
Team Legion0101Loss
Sector One1012Win

Team Legion

Speler Positie Kills Deaths Assists
Ricardino “Dinoricar” VultoToplaner000
Melvin “Clown Sky” BruensJungler000
Tijmen “Aerados” GiesbersMidlaner000
Andrew “Jkalam” LanooijBot lane000
Coen “AMOUR FAYA” de WitteSupport000
Totaal 000

Sector One

Speler Positie Kills Deaths Assists
Sebastiaan “Sebs” VeldkampToplaner000
Thomas “Atrocez” DijkJungler000
Jeroen “Night” SegersMidlaner000
Pavlos “Mytheos” VoriatzidisBot lane000
Omar “Woong” Van VyncktSupport000
Totaal 000

Nog voor de games beginnen werden er veranderingen doorgevoerd. Het volledige roster van Sour Savoury werd vlak daarvoor nog opgepikt door Legion Gaming en betreden dan ook onder die naam de Rift. Voor Sector One maakt het allemaal niet zo heel veel uit. S1 Mytheos haalt namelijk een propere first blood op LG AMOUR FAYA, waaruit ook een eerste turret voor Sector One valt. Zowel S1 Night als Atrocez als Mytheos zetten ongelooflijk veel druk op het roster van Legion Gaming en sluiten de eerste game af met een ace en een mooie winst.

De tweede game begint meer in het voordeel van Legion Gaming. Jungler LG Clown Sky haalt een solo kill op S1 Atrocez en ook in de top lane wisselen S1 Sebs en LG Dinoricar kills uit. Legion Gaming haalt de eerste turret onderuit maar Sector One heeft ondertussen Rift herald kunnen bemachtigen. Daar halen ze niet veel uit en Legion Gaming weet het spel verder te beheersen, waardoor ook hun eerste winst uit de bus komt en we verdergaan naar game 3.

In de beslissende derde game vindt LG Clown Sky alweer first blood, maar Sector One blijft kalm. Ze bouwen gestaag aan de voorsprong op Legion Gaming en halen als eerste een turret neer, waardoor ze net iets rijker zijn dan hun tegenstander. Legion Gaming haalt nog twee dragons neer om de kloof wat minder groot te maken, maar het mag niet meer baten. Sector One vangt een mooie ace om de game af te sluiten en is de winnaar van de eerste seed.

Solwing Esports vs mCon Esports

2 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
24 februari 2019 18:00 Benelux Premier League Seizoen 2 2019

Resultaten

TeamGame 1Game 2Game 3Total ScoreUitslag
Solwing Esports1012Win
mCon esports0101Loss

Solwing Esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Safièn “YallaSafSaf” GodthelpToplaner000
Tom “Witsyy” WitsenburgJungler000
Silas “Silas” de JongMidlaner000
Maximilian “Mafab” SindermannBot lane000
Stan “Stanniez” WulmsSupport000
Totaal 000

mCon esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Roshan “I am Kees” VisserToplaner000
Brian “Dipsy” DiepstratenJungler000
Stijn “Axecitement” DrissenBot lane000
Peter “Dragflick” DekkerMidlaner000
Martijn “Aeore” SijtsmaSupport000
Totaal 000

Ook hier worden enkele veranderingen doorgevoerd nog voor de matches goed en wel kunnen beginnen, en dan vooral aan de kant van mCon Esports. Dipsy wordt in de jungle geplaatst en manager Martijn ‘Aeore’ Sijtsma moet invallen als support. Dat blijkt mCon Esports wat parten te spelen. MCon I am Kees haalt first blood in de top lane, maar daar blijft het ook bij. Solwing Esports beheerst de rest van de game en haalt een propere eerste winst binnen.

MCon Esports moet in game 2 zelfs de first blood, die ze in de eerste game wel wisten te grijpen, afgeven aan Solwing Esports door een mooi afgewerkte gank in de top lane. Toch weet mCon overeind te blijven. Ze verwoesten als eerste een turret en zetten over het algemeen meer druk op de map. Gestaag bouwen ze hun voorsprong verder uit en lopen uiteindelijk Solwing Esports gewoon onder de voet.

Alweer moet mCon Esports first blood afgeven aan Solwing Esports. Dit keer gaat AD carry Mafab ermee lopen. De tegenstand antwoordt met het neerhalen van de eerste turret in de top lane, maar veel haalt het niet meer uit. Dit keer bezit Solwing Esports de druk en op het einde van de game halen ze gewoon de trekker over. Solwing Esports gaat naar de volgende ronde van de Benelux Premier League, mCon Esports is als eerste team uitgeschakeld.

Voorbeschouwing

Sour Savoury vs Sector One

Sour Savoury versus Sector One is de eerste seed van de Benelux Premier League. Beide teams wisten in de voorrondes drie punten te verzamelen in hun respectievelijke groep en staan vandaag dan ook voor de eerste keer oog in oog met elkaar. De winnaar van deze best of 3 zal het op 10 maart opnemen tegen Brussels Guardians, die vorige week al de winst tegen Echo Zulu konden binnenhalen.

Sector One zagen we deze week al een keer aan het werk in de Kayzr League, waar ze de duimen moesten leggen tegen een sterker Echo Zulu. Daar hebben ze dus niet zo’n goede start gehad, maar het feit dat ze in de eerste seed zitten wil wel wat zeggen. Beide teams hebben namelijk al een perfecte drie op drie achter de rug. Eén van hen zal vandaag dus een verlies te verwerken krijgen, maar het belooft sowieso een zeer spannende match-up te worden.

Onze pick: Sector One

Solwing Esports vs mCon Esports

Zowel Solwing Esports als mCon Esports wist geen enkele wedstrijd te winnen in de groepsfase van het tweede seizoen van de BPL. Er staat dus zeer veel op het spel voor beide teams. De verliezer valt namelijk als eerste af en zal met lege handen naar huis moeten gaan. De winnaar mag het volgende week opnemen tegen Team Arcade, die vorige week niet wisten te stunten tegen Defusekids.

mCon Esports wist deze week wel New Dynasty te verslaan in de Kayzr League, waar Solwing Esports niet te vinden is. Welk team ook wint, ze zullen beiden zeer hard hun best moeten doen, aangezien ze de play-offs starten met de 0 op 3 in het achterhoofd van de groepsfase. Eén ding is zeker: Team Arcade zal volgende week redelijk zelfzeker op Summoner’s Rift staan.

Onze pick: mCon Esports