De tweede week van de LEC Summer Split zit erop, en valt tegelijkertijd zeer kort samen te vatten. Fnatic en G2 Esports staan nog steeds ongeslagen aan de top, terwijl Team Vitality en Excel Esports als rode lantaarn fungeren. Daartussen vinden we de zes andere teams, met elk twee wins en twee losses. Hopelijk komen er in de komende weken wat upsets om de Split wat interessanter te maken.

Team Vitality en Excel Esports bengelen nog steeds aan het einde van de ranking na een tweede week waarin beide teams alweer geen win konden verzekeren. Vitality nam het op tegen Rogue en G2 Esports, twee match-ups waarvan ze er minstens één hadden kunnen en moeten winnen, als we eerlijk zijn. Ondanks dat ze in de Spring Split consistent mee aan de top draaide, lijkt het team van coach Yamatocannon niet aan de huidige meta te kunnen aanpassen.

Excel Esports is dan weer wel aan een gelijkaardige run tegenover spring split bezig. Ook zij konden geen winst binnen halen, tegen zowel Misfits Gaming als Splyce. Vrijdag komen deze twee verliezende teams tegen elkaar uit, waardoor er op zijn minst één loss streak verbroken zal worden. Of die overwinning zoet of zuur zal smaken valt nog af te wachten: ze zijn namelijk wel de twee slechtste teams van het moment in de gehele League.

Fnatic en G2 Esports wisten daarentegen ook in de tweede week volledig ongeslagen te blijven. Fnatic nam het op tegen sterke tegenstanders Origen en Schalke 04, terwijl G2 Esports het iets makkelijker had met SK Gaming en Team Vitality. Ze bewijzen dus nog maar eens dat ze momenteel de beste teams van Europa zijn, wat de game van vrijdag nog zoveel interessanter zal maken. Kan Fnatic de snelheid van G2 Esports kunnen bijhouden, en kan G2 Esports de memes aan de kant leggen om Fnatic het respect te geven dat ze verdienen?

De zes andere teams staan allemaal gelijk, met telkens twee winsten en twee verliezen. Ook voor hen wordt het aankomende weekend dus zeer cruciaal aangezien deze teams het ook tegen elkaar zullen opnemen. Origen en Splyce lijken van die groep de twee betere teams, al bewijzen ook Misfits Gaming en Schalke 04 dat ze van hun fouten in de Spring Split geleerd hebben. Ook Rogue mag heel blij zijn met de resultaten die ze al behaald hebben in vergelijking met de vorige Split.

Vrijdag en zaterdag is de LEC Summer Split dus weer terug, met matches tussen G2 Esports en Fnatic en Origen en Splyce. Hier kan je alles live volgen.