Gisteren kregen we de eerste speeldag van het nieuwe seizoen van de Kayzr League te zien, voor League of Legends dit keer. Zes verschillende teams gingen volop voor de winst, en dat bracht enkele verrassende resultaten met zich mee. Echo Zulu ging met de winst lopen tegen Sector One, Defusekids wist het Academy team van Sector One neer te halen en ook mCon hield mooi stand tegen New Dynasty. Hieronder lees je er alles over.

Sector One vs Echo Zulu

0 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
20 februari 2019 19:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Sector One0Loss
Echo Zulu1Win

Sector One

Speler Positie Kills Deaths Assists
Sebastiaan “Sebs” VeldkampToplaner443
Thomas “Atrocez” DijkJungler255
Jeroen “Night” SegersMidlaner445
Pavlos “Mytheos” VoriatzidisBot lane053
Vladen “Saviour” DvoretskySupport172
Totaal 112518

Echo Zulu

De eerste wedstrijd van de avond was meteen eentje tussen twee toppers. Zowel Sector One als Echo Zulu hebben in het verleden al bewezen aan elkaar gewaagd te zijn en dat was ook deze keer het geval. Jungler Dommy van Echo Zulu weet een gemakkelijke first blood te vinden in de top lane en weet ook het verloop van de eerste tien minuten van het spel te bepalen. Bot laner voor Echo Zulu Lunar heeft een killing spree op acht minuten en ook de eerste dragon wordt neergehaald door Dommy.

Maar ook Echo Zulu maakt fouten. Na een slordige teamfight van Echo Zulu weet Sector One de eerste turret te verwoesten en even later kunnen ze zelfs Baron Nashor voor zichzelf claimen. Er volgt een base race: Echo Zulu wordt gedwongen terug te keren naar hun base maar weet het gevecht om te draaien en de tweede Baron Nashor van het spel te verzekeren. Er volgt een laatste team fight die uitdraait in het voordeel van Echo Zulu en zo weten ze de eerste winst van het nieuwe seizoen binnen te halen. De eindstand is 11-25 in het voordeel van Echo Zulu na een op zijn minst gezegd spannende wedstrijd.

Defusekids vs Sector One Academy

1 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
20 februari 2019 20:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Defusekids1Win
Sector One Academy0Loss

Defusekids

Speler Positie Kills Deaths Assists
Alois “Alois” NelissenToplaner727
Maik “Hades” JonkerJungler328
Randy “Chapapi” van den BemptMidlaner607
Brendan “Brenash” KramerBot lane417
Christophe “Kaasbaas” van OudheusdenSupport114
Totaal 21633

Sector One Academy

Speler Positie Kills Deaths Assists
Pascal “Psclly” GilingToplaner042
Sven “Izoyu” PaulJungler132
Boo Hon “Boohon” HunyhMidlaner332
Job “Slyv3r” GoossensBot lane251
Omar “Woong” Van VyncktSupport062
Totaal 6219

De tweede wedstrijd wordt gespeeld door Sector One Academy en Defusekids, en die tweede weet al snel de wedstrijd naar hun hand te zetten. Slyv3r van Sector One Academy, die Caitlyn speelt, weet first blood te behalen tegen support Kaasbaas van Defusekids maar mid laner Chapapi weet wat er aan de hand is en kan een return kill halen. Van hieruit gaat het hard voor Defusekids. Top laner Alois krijgt een gank van Izoyu op Olaf te verwerken maar draait het gevecht gewoon om en haalt de jungler van Sector One Academy makkelijk neer.

Alle outer turrets zijn al gevallen in het voordeel van Defusekids en Sector One wil nog iets forceren. Een groot gevecht in de bot lane toont aan dat ze niet genoeg schade kunnen aanbrengen aan hun ijzersterke tegenstander en krijgen dan ook een ace te slikken. Defusekids weet hierna Baron Nashor op te pikken en spelen verder, tutorial-stijl. Ze halen de hele basis van Sector One Academy onderuit en eindigen de wedstrijd 6-21 in hun voordeel.

mCon esports vs New Dynasty

1 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
20 februari 2019 21:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
mCon esports1Win
New Dynasty0Loss

mCon esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Roshan “I am Kees” VisserToplaner028
Erom “Zehmox” KuikenJungler315
Brian “Dipsy” DiepstratenMidlaner607
Stijn “Axecitement” DrissenBot lane1023
Mitchell “Crines” BleekerSupport1114
Totaal 20637

New Dynasty

Speler Positie Kills Deaths Assists
Rob “RobbaZona” ZoonToplaner250
Karim “Karim” SaedJungler045
Dimitri “HenkHenkerson” SmitsMidlaner240
Vincent “WitKapje” RietbergBot lane233
Roy “Rokusho” VerheggenSupport045
Totaal 62013

De laatste wedstrijd van de avond blijkt uiteindelijk de spannendste te zijn. Ze begint traag, met een gank in de top lane door jungler Zehmox van Mcon, maar Robba van New Dynasty weet met zijn Fiora redelijk makkelijk weg te komen. Niet veel later heeft Zehmox meer succes: hij weet Witkapje neer te halen en kan dit samen met de rest van de bot lane omzetten in een eerste turret. New Dynasty reageert met het neerhalen van de Rift Herald na een lane swap.

Het gaat nog even hard voor mCon, maar uiteindelijk weet New Dynasty zijn eerste kill te behalen op bot laner Axecitement, waardoor ze deels kunnen terugkomen. Witkapje weet later ook Baron Nashor te stelen met de Ezreal-ulti, waardoor Robba in de bot lane een eerste inhibitor turret neer kan halen. Het spel eindigt met een heuse base race deze keer. Robba hamert op de Nexus van mCon maar wordt halverwege neergehaald, waardoor mCon na een spannende wedstrijd de winst binnenrijft met een score van 20-6 in hun voordeel.

Voorbeschouwing

Sector One vs Echo Zulu

De eerste wedstrijd van de avond wordt gespeeld door Sector One en Echo Zulu, twee teams die toch al een tijdje meedraaien in de professionele scène. Sector One lijkt van in het begin de te kloppen tegenstander. Vorig jaar wisten ze zowel de Kayzr League Spring 2018 en de Kayzr League Fall 2018 te veroveren en datzelfde team is nu terug onder het motto ‘waarom iets maken als het niet kapot is’.

Echo Zulu had vorig jaar minder succes in de Kayzr League. Na een trage start in het voorjaar wisten ze zich namelijk niet te plaatsen, maar het najaar bleek veelbelovend. Ze weten de trofee van de Benelux Premier League in de wacht te slepen en zijn daarom het vierde team dat uitgenodigd werd om rechtstreeks deel te nemen aan de League. Of ze stand kunnen houden tegen Sector One met het slechte voorjaar van 2018 in het achterhoofd, valt nog af te wachten.

Onze pick: Sector One

Defusekids vs Sector One Academy

Defusekids heeft een zeer dubbel jaar achter de rug. Ze behaalden een magere derde plaats in de Kayzr League Fall 2018 maar wisten dit goed te maken tijdens het ESL Proximus Championship, waar ze de overwinning in de wacht wisten te slepen tijdens een spannende finale tegen Toxic Falcons. Dit jaar gaan ze ertegen aan met een nieuw roster, waaronder Alois ‘Alois’ Nelissen als top laner en oud Kayzr League winnaar Maik ‘Hades’ Jonker, die in een vorig leven nog bij Sector One speelde. Randy ‘Chapapi’ Van den Bempt in de mid lane maakt het team compleet samen met bot lane combinatie Kitty en Kaasbaas.

Sector One kreeg een uitnodiging om mee te spelen, Sector One Academy moest zich eerst nog bewijzen. En dat deden ze. Ze wisten zich te plaatsen naast het main team en tijdens de qualifier wisten ze zelfs enkele Benelux Premier League teams te verslaan. Met Job ‘Slyv3r’ Goossens hebben ze al een Kayzr League winnaar in de rangen, en de clash met Defusekids zal op zijn minst gezegd interessant worden.

Onze pick: Defusekids

mCon esports vs New Dynasty

Ook mCon esports wist zich te plaatsen voor de Kayzr League via qualifiers, maar recente ontwikkelingen in het team blijken wat roet in het eten te gooien. Mid laner Bart ‘WUWAWUWWUW’ Mattheij ontving een permanente ban van Riot, waardoor hij onmiddellijk van het roster van mCon esports werd verwijderd. Substitute Sahl werd toen aangewezen als vervanger, maar het blijft gissen hoe deze ontwikkeling het team zal beïnvloeden aan de start van het nieuwe seizoen.

New Dynasty is één van de jongste telgen in de League. De organisatie werd vorig jaar opgericht, maar voor manager Floris ‘Escapist’ Buurman is hun doel duidelijk: winnen. Hun roster leent zich ook heel mooi naar dat doel. Vincent ‘Witkapje’ Rietberg, Dimitri ‘HenkHenkerson’ Smits en Rob ‘Robbazona’ Zoon zijn maar enkele van de namen die de eer hoog zullen moeten houden.

Onze pick: New Dynasty