We nemen vandaag een kijkje naar de meeste succesvolle esporters van de Benelux. Aangezien succes uiteraard een nogal subjectieve term is, hebben we een lijst met tournament winnings erbij gehaald. Hoewel de prijzen per game nogal vaak verschillen (toernooien van de ene game brengen soms meer op dan die van andere games) hebben we gekeken naar spelers in verschillende games.

Thijs ‘Thijs’ Molendijk (NL) – Hearthstone

Thijs ‘Thijs’ Molendijk mag dan wel niet de meest originele nickname hebben, hij is voor de Benelux wel de absolute grootverdiener als het op tournament winnings aankomt. Zo won hij al meer dan $400 000 dollar met Hearthstone toernooien. In 2018 werd hij eerste in het CN vs EU Championship en won hij een Aston Martin ter waarde van €175 000.

Thijs speelt momenteel voor G2 Esports, een van oorsprong Spaanse organisatie. Daar  maakt hij deel uit van een roster met Eugene ‘Neirea’ Shumilin, Jakub’ Lothar’ Szygulski en Radu ‘Rdu’ Dima. Eerder speelde hij voor Meet Your Makers en Nihilium.

Thijs wint CN vs EU

Sander ‘Vo0’ Kaasjager (NL) – Painkiller & Quake

Sander Kaasjager is een ervaren rot in de esports wereld en nam al deel aan toernooien sinds 2004. Doorheen de jaren was hij actief binnen verschillende games, waaronder Painkiller, Quake (alle incarnaties), World of Warcraft en Reflex. Zijn grootste successen haalde hij in de game Painkiller. Zo won hij in 2005 de CPL Brazil, CPL Italy, CPL Sweden, CPL Turkey én CPL United Kingdom.

Kaasjager nam in 2006 een pauze van esports om zijn studies af te ronden maar keerde terug in 2007. Ondertussen heeft hij z’n gear aan de haak gehangen, maar hij maakte een terugkeer voor Quake World Championship 2017. In zijn carrière speelde Vo0 onder ander voor Fnatic, Complexity Gaming en Myztro (2017).

Vo0 in actie tijdens Quake World Championship 2017

Adil ‘ScreaM’ Benrlitom (BE) – CS:GO

Adil Benrlitom is de meeste succesvolle esporter van België en verdiende bijna al zijn prijzengeld door het spelen van Counter-Strike: Global Offensive. Hij kende zijn meest succesvolle jaar in 2016, toen hij met zijn team G2 Esports de finale van ECS Season 1 won. In 2017 won hij ook Dreamhack Open Atlanta, maar toen met EnVyUs als team.

ScreaM heeft Marokaanse roots en is al actief als professionele Counter-Strike spelers sinds 2010. Ondertussen is hij een vrije speler, nadat hij opstapte bij NoChance, zijn vorige team.

ScreaM highlights

Chris ‘ChrisJ’ de Jong (NL) – CS:GO

ChrisJ won zo goed als al zijn prijzengeld met het spelen van Counter-Strike: Global Offensive. Zo was 2018 voor hem een absoluut topjaar, waarin hij met zijn team eerste eindigde op ESL One New York, in de StarLadder & i-League StarSeries in Kiev en het V4 Future Sports Festival in Budapest.

Hij speelt al sinds 2013 voor de Duitse organisatie Mousesports, wat hem het oudste huidige lid van het team maakt. Recent liet Mousesports weten ChrisJ op de bank te zetten en te gebruiken als invaller na tegenvallende resultaten in de ELEAGUE Major.

ChrisJ highlights