De groepsfase van de Spring Split van de LEC is voorbij, en we weten welke zes teams zullen strijden om de titel. In Road to Rotterdam zetten we dan ook elk van deze teams individueel in de spotlight. We kijken naar hun prestaties tot hiertoe, analyseren hun roster en kijken naar hun kansen om de trofee op het einde van de Split in de lucht te heisen. Als laatste kijken we naar SK Gaming, die via een tiebreaker in de play-offs geraakten.  

Spring Split

SK Gaming heeft één van de meest wisselvallige Splits gehad. Ze begonnen al helemaal niet zo goed. In de eerste drie weken wisten ze maar 2 van hun zes match-ups te winnen. Dat katapulteert hen naar de onderkant van de ranking, en SK Gaming lijkt al uitgeschakeld voor play-offs nog voor de groepsfase goed en wel begonnen is.

In de twee weken die daarop volgen vindt het team wat meer hun ritme. Ze moeten de duimen leggen tegen Splyce, maar weten daarna wel enkele kleppers te verslaan, namelijk Team Vitality en Fnatic. Ze klimmen wat in de ranking, maar blijven tekortschieten om die top zes binnen te dringen.

Het is pas op twee maart dat SK Gaming echt laat zien wat ze waard zijn. Ze verslaan namelijk G2 Esports, op dat moment het sterkste team in de LEC en de absolute topfavoriet. Dat blijkt uiteindelijk een heel belangrijke winst. Ze eindigen de Spring Split met een score van 9 wins en 9 losses en delen de zesde plek in de ranking met Schalke 04. Een tiebreaker zorgt ervoor dat SK Gaming toch kan doorstoten naar play-offs.

Het roster

Jorge “Werlyb” Casanovas Moreno-Torres is de top laner voor SK Gaming. De 21-jarige Spanjaard kwam in december 2018 naar SK Gaming, samen met “Selfmade” en “Crownshot”, die daarvoor ook bij MAD Lions speelden. Deze Split bewees hij al dat hij games kan winnen als hij een voorsprong weet te bemachtigen, en zal dat tijdens play-offs ongetwijfeld ook willen doen.

Oskar “Selfmade” Boderek treedt sinds december 2018 op als jungler voor SK Gaming. Hij verhuisde net zoals zijn twee andere teamgenoten naar het team na bij MAD Lions gespeeld te hebben. Het is dan ook zijn eerste seizoen in de LEC. Hij is nog erg goede vrienden met “Nemesis”, de mid laner van Fnatic en voormalig teamgenoot bij MAD Lions.

Choi “Pirean” Jun-sik is misschien wel de bekendste speler van het team. De 20-jarige Koreaan trad tot voor kort namelijk nog op als mid laner voor SK Telecom T1 in de Zuid-Koreaanse league, maar kwam in december 2018 naar Europa om voor SK Gaming te spelen. Hij heeft het deze Split wat moeilijker gehad, maar heeft daarnaast ook heel wat potentieel laten zien voor play-offs.

Juš “Crownshot” Marušič is de bot laner voor het team, en was beter bekend als “Crownie”. De 20-jarige Sloveen komt ook bij SK Gaming na bij MAD Lions gespeeld te hebben. Samen met support “Dreams” wist hij al enkele mooie prestaties neer te zetten, al is hij niet altijd even consistent.

Han “Dreams” Min-kook is de support voor SK Gaming. We zagen de Zuid-Koreaan ook al passeren bij Misfits Gaming en Team Vitality, maar sinds december 2018 speelt hij samen met “Crownshot”. De twee blijken een goed team, al is consistentie niet echt hun sterkste kant. Met een voorsprong zullen ze wel heel gemakkelijk games domineren.

Play-offs

Als eerste neemt SK gaming het op tegen Splyce in de play-offs. Als we heel eerlijk zijn, lijkt het al onwaarschijnlijk dat het team die match-up zal overleven. Dat is niet alleen omdat ze de laatste plek voor play-offs pakten, maar ook omdat ze op papier het zwakste team van het hele gebeuren zijn. De kans dat hun Spring Split stopt in de eerste ronde van play-offs is dan ook redelijk groot.

Mochten ze toch voorbij Splyce geraken, wordt de weg alleen maar moeilijker. Ze kunnen dan namelijk Fnatic of Team Vitality tegenkomen. Origen en G2 Esports komen dan zelfs nog niet ter sprake. Spijtig genoeg moeten we dus zeggen dat SK Gaming niet zo heel ver zal geraken, ondanks een mooie comeback tijdens de groepsfase.

Toch moet de eerste ronde eerst nog gespeeld worden. Die zal doorgaan op zaterdag 30 maart om ongeveer 17 uur.