Morgen beginnen we officieel aan het laatste weekend van de LEC Spring Split. Er zijn nog drie teams in de running voor de trofee en die teams hebben al wat geschiedenis. Niet alleen van zichzelf natuurlijk, maar ook van wat vetes en rivaliteit die zich tussen deze grootmachten afspelen. Wij zetten alles even op een rijtje.

Fnatic vs G2 Esports

De rivaliteit tussen Fnatic en G2 Esports is aanwezig sinds de twee teams de professionele scène betraden. Dat gebeurt nu eenmaal wanneer je een continue strijd voert om die plek van beste team in Europa. De twee organisaties geven elkaar dan ook vaak een steek onder water op sociale media, maar op sommige vlakken gaat die vete wel dieper dan dat.

Denk maar aan de twee sterspelers van beide teams. Zowel “Rekkles” als “Perkz” maken er geen geheim van dat er heel wat rivaliteit tussen hen bestaat. Dat wil anders niet zeggen dat de twee elkaar niet kunnen uitstaan. “Rekkles” heeft zelf al op zijn livestream gezegd dat de twee elkaar zeker niet haten, en dat die rivaliteit af en toe zelfs wat geforceerd wordt. De twee zijn dus wel heel competitief, maar zullen elkaar zeker niet gaan aanvallen bij een verlies.

Een ander incident van nog niet zo lang geleden liet die vete tussen de twee teams dan weer wel de kop opsteken. De transfer van “Caps” deed namelijk heel wat geruchten ontstaan. Zo zou G2 Esports “Caps” benaderd hebben terwijl die nog onder contract stond bij Fnatic, wat door Riot Games wordt gezien als een serieuze overtreding. Dat is nooit bewezen, en ook voormalig teamgenoot “sOAZ” verdedigde “Caps” door te tweeten dat “Caps” met andere teams mocht praten.

Fnatic vs Origen

Velen zouden het niet zeggen, maar ook Fnatic en Origen hebben één van de grootste rivaliteiten in Europa lopen. Dat komt voornamelijk door één persoon. Enrique Cedeño Martínez, beter bekend als “xPeke”, verliet Fnatic in 2015 om zijn eigen team te vormen. Dat kwam uiteraard hard aan bij Fnatic en sindsdien leggen de twee teams elkaar dan ook het vuur aan de schenen bij elke clash.

De laatste keer dat de twee teams elkaar tegenkwamen in een best of five gaven ze ons ook meteen één van de meest fantastische series in de geschiedenis van de Europese professionele scène. Fnatic mocht toen namelijk de trofee van de EU LCS 2015 in de lucht hijsen na vijf zenuwslopende games. Of we een herhaling daarvan te zien zullen krijgen in de halve finale valt nog af te wachten, al belooft het zeker weer een spannende serie te worden.

G2 Esports vs Origen

Deze twee teams hebben misschien wel de minste rivaliteit van de hele LEC. Beide organisaties zijn dan misschien gebaseerd in Spanje, maar daar stopt het ook wel bij. De laatste keer dat Origen en G2 Esports tegen elkaar speelden was tijdens Spring Split 2017, waar G2 Esports de overwinning wist te bemachtigen.

Origen verloor hun plek in de LCS diezelfde Split nog. Het bleef even stil rond de organisatie, maar nu zijn ze dus terug om furore te maken in de LEC. Misschien ontstaan er nog wat rivaliteiten, maar momenteel vechten de twee teams puur voor het verdedigen van de eer van Spanje.