De halve finale van de Spring Split 2019 zit erop. Het is Origen dat naar de finale gaat na een extreem spannende serie tegen Fnatic. Hoe die serie verliep, lees je hier.

Origen vs Fnatic

3 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
13 april 2019 17:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Origen3Win
Fnatic1Loss

Origen

Speler Positie Kills Deaths Assists
Barney “Alphari” MorrisToplaner000
Jonas “Kold” AndersenJungler000
Erlend Vatevik “Nukeduck” HolmMidlaner000
Patrik “Patrik” JiruBot lane000
Alfonso Aguirre “Mithy” RodriguezSupport000
Totaal 000

Fnatic

Speler Positie Kills Deaths Assists
Gabriël “Bwipo” RauToplaner000
Mads “Broxah” Brock-PedersenJungler000
Tim “Nemesis” LipovsekBot lane000
Martin “Rekkles” LarssonBot lane000
Zdravets “Hylissang” GalabovSupport000
Totaal 000

We beginnen de game met enkele speciale picks van beide teams. Fnatic kiest voor de fameuze Sona-Taric bot lane en FNC Nemesis speelt Sion in de mid lane. Origen gaat daarentegen lopen met Karthus in de jungle en geven OG Nukeduck Zed in de mid lane. Die compositie blijkt goed te werken voor Origen. Ze sluipen de jungle van Fnatic binnen en weten zo first blood te behalen, en daarmee is de toon van het spel gezet. Fnatic verliest volledig de controle over het spel en nog voor dertig minuten staat Origen voor de deur van de Nexus. Een tweede Baron Nashor voor Origen eindigt dan ook de eerste game met de winst voor de underdogs.

Origen wil Fnatic laten zien hoe het moet en kiest dan ook zelf voor de Sona-Taric bot lane in game 2. Fnatic kiest meer comfort picks, wat hen in het begin ook zeer goed afgaat. Ze bouwen een kleine leiding door de eerste dragon en turret van de game neer te halen, waardoor Origen in de verdedigende positie wordt geforceerd. Origen kiest later voor enkele zeer mooie teamfights en weet zo de game volledig op zijn kop te zetten. Zij halen de tweede Baron Nashor van de game neer en halen de leden van Fnatic keer op keer weer onderuit. Ze bestormen de basis van hun tegenstander en halen na een spannende game de Nexus onderuit. Origen staat voor met 2 winsten, Fnatic zal serieus uit de pijp moeten komen om deze serie nog in hun voordeel te laten eindigen.

We beginnen aan game drie en beide teams kiezen voor een meer traditionele teamcompositie. FNC Rekkles krijgt zijn Vayne en FNC Hylissang kiest voor Pyke. Die keuzes draaien ontzettend goed uit voor Fnatic. Enkele dives in de bot lane geven de controle volledig aan die bot lane. Origen wordt simpelweg onder de voet gelopen. Ze moeten alles afgeven aan Fnatic, zoeken daarna nog wel voor een goede teamfight maar kunnen die niet vinden. Zelfs zonder hun bot lane kan Fnatic een teamfight winnen, wat hen hun eerste winst van de avond geeft. De serie is nog niet gedaan en we gaan verder naar game 4.

We beginnen aan game 4 en alles staat op het spel voor Fnatic. Ze beginnen dan ook goed aan de match-up. FNC Broxah pikt first blood op en ook de eerste dragon gaat hun richting uit. Rift Herald gaat ook neer in hun richting maar het is Origen dat met een leiding in goud gaat lopen. Van daaruit gaat het zeer hard. Origen begint te werken aan de turrets van Fnatic en alle teamfights lijken ook in hun voordeel te werken. Ze spelen gecalculeerd, vermoorden Baron Nashor en breken de basis van Fnatic volledig open. Die laatste probeert nog te verdedigen maar dat mag niet meer baten. Origen wint de vierde game en gaat door naar de finale tegen G2 Esports.

Voorbeschouwing

Origen vs Fnatic

De halve finale wordt straks gespeeld door Origen en Fnatic. Die eerste kon vorige week geen winst vinden tegen G2 Esports, al beloofde de eerste game wel veel moois. Origen kon daarin namelijk G2 Esports redelijk goed de baas. Uiteindelijk verloren ze toch, en in de daaropvolgende twee games konden ze niet diezelfde kwaliteit uit de eerste game laten zien.

Fnatic wist daarentegen wel Splyce te verslaan, al was dat iets moeilijker dan velen hadden gedacht. De eerste game winnen ze namelijk redelijk overtuigend, maar de tweede game gaat in het voordeel van Splyce. Daarna heeft ook Fnatic het moeilijker om hun games proper af te maken. Ze winnen de serie met drie winsten en 1 verlies, maar hun winstreak is wel gebroken.

Origen en Fnatic zijn dus ongetwijfeld aan elkaar gewaagd. Er zijn verschillende factoren die de games zullen beïnvloeden, zoals de strijd in de mid lane tussen rookie FNC Nemesis en OG Nukeduck, al zal veel afhangen van de mentale sterkte van de teams. We zagen afgelopen weekend natuurlijk twee heel verschillende reacties op een verlies. Fnatic ging meer voor speciale plays en dives, terwijl Origen veel passiever begon te spelen.

We kunnen dan ook niet anders dan het voordeel aan Fnatic geven. Zij hebben in hun series veel proactiever gespeeld dan Origen wat hen wel eens het voordeel kan geven bij een achterstand. Mocht Origen de eerste game verliezen, zal Fnatic daar ook handig gebruik van maken om die leiding verder uit te bouwen.

Onze pick: Fnatic