Afgelopen weekend zagen we het begin van de LEC Summer Split. De tien Europese teams namen het alweer tegen elkaar op in de eerste games van de groepsfase, en daar kwamen enkele verrassende en enkele minder verrassende resultaten uit. Wie er won en wie er verloor, alles over het eerste weekend van de LEC Summer Split lees je hier.

Het minst verrassende team was ongetwijfeld G2 Esports. De huidige kampioen van de Mid-Season Invitational maakte zijn titel meer dan waar en wist redelijk gemakkelijk hun eerste twee winsten van de split op het bord te zetten. Ze bewijzen daarmee dat ze nog niet klaar zijn met hun dominantie en dat ze nog veel meer titels op hun palmares willen krijgen. Die tweede titel van de Split staat nog op hun programma.

Fnatic nam daarentegen een veel betere start dan tijdens de LEC Spring Split. “Bwipo” en co. konden dit keer ook twee winsten verzekeren, zowel tegen Misfits Gaming en SK Gaming, waardoor ze een eerste plek in de ranking delen met G2 Esports. Het team heeft overduidelijk wat meer identiteit gevonden na een woelige Spring Split, en willen nu ongetwijfeld aartsrivaal G2 Esports van de troon stoten.

Grote verliezer van de Spring Split, Rogue, begon dit keer heel wat beter. Tegen Misfits Gaming moesten ze de duimen leggen, maar tegen Excel Esports konden ze wel stunten. Zij delen nu dus een derde plek met onder andere Origen, Splyce en Schalke 04. Dat kan grotendeels liggen aan het zo goed als volledig nieuwe roster, aangezien het oude roster werd verlaten door de meer dan tegenvallende resultaten.

Het team dat tot nu toe het moeilijkste begin van de Summer Split kent is Team Vitality. Tijdens de Spring Split bevonden ze zich vrij consistent aan de top van de ranking, nu staan ze volledig onderaan, samen met Excel Esports. Natuurlijk hebben we nog maar twee games van hen gezien, maar het is toch een uitslag die niemand echt had verwacht.

Dit is de volledige voorlopige ranking:

  1. Fnatic
  2. G2 Esports
  3. SK Gaming
  4. Origen
  5. Rogue
  6. Misfits Gaming
  7. Schalke 04
  8. Splyce
  9. Excel Esports
  10. Team Vitality

Volgend weekend krijgen we week twee te zien, met onder andere clashes tussen Fnatic en Origen op vrijdag en Team Vitality tegen G2 Esports op zaterdag. Hier kan je alle games live volgen.