Hun tijd bij mCon esports mag er dan wel opzitten, ze zijn niet van plan om hun controllers aan de haak te hangen. Rocket League talenten Mike “Mikeboy” Verkuijlen (16), Thomas “ThO” Binkhorst (17) en Justus “Justuszzz” Zielhuis (15) zijn op zoek naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen en ze zijn ambitieuzer dan ooit.

Hoe hebben jullie je tijd bij mCon esports ervaren? Wat waren de hoogtes en de laagtes?

Mikeboy: De tijd bij mCon esports was voor mij erg leuk. We hebben erg veel bijgeleerd en, uiteraard, veel kunnen spelen. Vooral het feit dat onze manager (Praedyn) veel met ons bezig was vonden we alle drie erg fijn. Er waren ook wat laagtes uiteraard. Voornamelijk dat we Gameforce (Masters) en Frag-o-Matic (RIV4L Lan Tour) niet konden winnen.

ThO: Ik heb het persoonlijk erg leuk gehad bij mCon. Vooral op mentaal gebied hebben we veel bijgeleerd, daar werden we ook op gecoacht. Op dat vlak stonden ze bij mCon altijd klaar voor ons. Ik zal alle wins die we behaalden op LANs zeker herinneren en ook de derde plek in de Renegade Cup zal me bijblijven.

Justuszzz: Het is mCon geweest dat ons heeft samengebracht en vanaf de eerste dag liep alles al goed. Persoonlijk heb ik vooral mentaal veel bijgeleerd. Net als de rest denk ik dat de derde plek in de Renegade Cup iets is dat me zal bijblijven.

Wat hebben jullie de afgelopen maanden bijgeleerd en waar hebben jullie voornamelijk aan gewerkt?

Als team: We hebben vooral geleerd dat we rustiger moeten spelen. Op die manier kunnen we ook kijken wat er beter kan en die informatie helpt ons in de andere wedstrijden. We hebben ook het belang van het callen van plays ondervonden en daar zijn we ook steeds beter in geworden. Zo weten we de laatste tijd steeds beter wie waar staat en wat er moet gebeuren.

“We gaan sowieso ons uiterste best doen en proberen om de Benelux trots te maken op ons en onze verwezenlijkingen.”

Wat zijn jullie plannen voor de nabije toekomst?

Als team: Eerst en vooral willen we natuurlijk de RLRS halen en op die manier ook een goede organisatie joinen. Als alles goed gaat kunnen we natuurlijk vol voor RLCS gaan (en misschien World), maar dat is natuurlijk toekomstmuziek. We gaan sowieso ons uiterste best doen en proberen om de Benelux trots te maken op ons en onze verwezenlijkingen.

Willen jullie als roster samen blijven spelen en zoeken jullie samen naar een nieuwe organisatie?

Als team: Wij willen als roster samenblijven, ja. Als alles goed gaat blijven we zonder twijfel met elkaar spelen, maar we weten natuurlijk niet wat er gaat gebeuren als het slecht gaat. We gaan dus samen op zoek naar een nieuwe organisatie voor RLRS. Voor ons zal er veel afhangen van hoe de RLRS qualifiers gaan.

“Onze absolute prioriteit is zoals eerder gezegd RLRS. Verder willen we ook zo veel mogelijk improven als spelers en als team en zo hoog mogelijk eindigen op verschillende toernooien.”

Wat willen jullie samen dan nog bereiken?

Als team: Onze absolute prioriteit is zoals eerder gezegd RLRS. Verder willen we ook zo veel mogelijk improven als spelers en als team en zo hoog mogelijk eindigen op verschillende toernooien. We hopen vooral dat de Renegade cup een terugkeer maakt want dat was voor ons een heel leuk en leerrijk event, omdat er ook RLRS teams aan deelnamen. Dat is een mooie opportuniteit om ons te tonen.

Tenslotte, wat raden jullie andere jonge spelers aan die graag op hoger niveau Rocket League willen spelen? Hoe kan je opgemerkt worden in de Benelux?

ThO: Eerst erg veel tijd steken in je mechanics en deze onder controle krijgen. Daarna kan je beginnen letten op je positioning. Veel toernooien spelen is volgens mij erg belangrijk. Dan hebben we het niet enkel over een Kayzr, maar ook ESL’s bijvoorbeeld. Als je goed presteert, val je vanzelf wel op, zeker in de Benelux.

Justuszzz: Veel spelen en veel proberen te leren van anderen. Ook kritisch durven zijn en wanneer je verliest loont het om vooral naar jezelf te kijken.

Mikeboy: Voornamelijk veel blijven spelen en durven kijken naar je fouten. Om op die vlakken te verbeteren, kan je advies vragen aan professionele spelers.

Wij wensen Mike, Thomas en Justus alvast veel succes in de toekomst.