De Mid-Season Invitational 2019 staat vlak voor de deur. Verschillende teams zullen het dus tegen elkaar opnemen voor de trofee. Deze teams behoren tot de top van hun regio, wat ook de topkwaliteit van de spelers weergeeft. Wij zetten voor jullie zes spelers op een rijtje die je extra in het oog moet houden tijdens het toernooi.

iG TheShy

Als eerste moeten we het wel hebben over één van de beste top laners in het toernooi, en misschien wel de beste top laner aller tijden. Kang “TheShy” Seung-lok vervoegde zich bij Invictus Gaming in mei 2017 en groeide dan exponentieel, en oversteeg al snel andere top laners in de LPL. In 2018 doet hij het schijnbaar onmogelijke met zijn team: ze winnen het Worlds Championship tegen Fnatic, en worden zo het eerste Chinese team om die titel binnen te halen.

“TheShy” had een heel groot aandeel in die overwinning en werd deze Split al uitgeroepen tot MVP. Hij domineert de top lane consistent en frequent en kan elke gank tegen hem omzetten in een voorsprong voor zijn team. Hij is één van de meest gevaarlijke en technisch superieure spelers van zijn team en zal dan ook prominent aanwezig zijn tijdens de matches van Invictus Gaming.

G2 Wunder

Martin “Wunder” Hansen zullen de meesten ondertussen wel kennen. De Deen speelt sinds december 2017 bij G2 Esports. Daar maakte hij zoveel vooruitgang dat we hem ondertussen al mogen rekenen tot beste top laners in de LEC. Zijn potentieel voor outplays en algemene dominantie in de top lane maken van hem een geduchte tegenstander, al valt nog af te wachten hoe hij het zal doen tegen bijvoorbeeld een “TheShy” of een “Impact”.

SKT T1 Teddy

Als we denken aan SK Telecom T1 denken we onmiddellijk aan mid laner “Faker”.Hij is dan ook één van de meest prominente leden van het team, al is het ook de moeite waard om Park “Teddy” Jin-seong in het oog te houden. De bot laner van het Koreaanse team presteert telkens op hoog niveau en heeft hen al meerdere keren de overwinning bezorgt. Vorig jaar wist het team niet de hoogtes te halen waarvoor ze zo bekend staan, maar dit jaar lijken ze terug van weggeweest te zijn.

TL Impact

Jung “Impact” Eon-yeong is al sinds november 2017 top laner voor het Noord-Amerikaanse Team Liquid. Hij heeft al ervaring met grote toernooien aangezien hij in 2017 naar het Worlds Championship ging, zij het met Cloud 9. Hij is dan ook de perfecte aanvulling voor de misschien bekendere namen als “Doublelift” en “Jensen”. Toch is het ook de moeite waard om naar zijn prestatie te kijken deze MSI.

PVB Meliodas

Hoàng “Meliodas” Tiến Nhật is misschien niet de meest bekende naam uit deze lijst, maar de 18-jarige Vietnamees heeft tijdens de play-ins al meermaals bewezen dat hij een dragend onderdeel van Phong Vũ Buffalo is. Hij ondersteunt “Zeros” en “Naul” elke keer weer en ook zijn vaak creatieve jungle pathing helpt hem een voorsprong te krijgen op zijn tegenstanders. Hij is ongetwijfeld een veelbelovende speler en mag zeker niet onderschat worden.

FW Hanabi

Su “Hanabi” Chia-Hsiang is ongetwijfeld de drijvende kracht achter het Taiwanese Flash Wolves. De top laner wordt vaak omschreven als een coin flip, maar als die munt op de juiste kant belandt is het simpelweg een genot om naar zijn spel te kijken. Hij is niet zo betrouwbaar als “Wunder” of “TheShy”, maar durft al wel eens gewaagd uit de hoek komen wat mooie resultaten kan opleveren.