Afgelopen weekend zag de hele wereld hoe G2 Esports het Noord-Amerikaanse Team Liquid neerhaalde in de finale van MSI 2019. Het is de eerste keer sinds 2011 dat een Europees team die titel mee naar huis mag nemen. Team Liquid moet daarentegen het hoofd niet laten hangen, aangezien ze voor misschien wel de grootste upset ooit zorgden in de geschiedenis van League of Legends. Alles over het spannende finaleweekend van MSI 2019, lees je hier.

We beginnen bij de eerste halve finale, en wat misschien wel de grootste upset zal worden in de geschiedenis van League of Legends. Invictus Gaming, winnaars van de LPL en huidig wereldkampioen, eindigen de groepsfase als eerste seed en kiezen Team Liquid als hun tegenstander in de halve finale. De eerste plek voor hen in de finale lijkt dan ook verzekerd, al is dat natuurlijk buiten Team Liquid gerekend.

De eerste twee games van de serie wint Team Liquid namelijk, en dat zelfs redelijk overtuigend. Iedereen verwacht dat het Chinese team voor de reverse sweep zal gaan en in game drie lijkt dat ook even te gebeuren. In game 4 heeft het Amerikaanse team er genoeg van, en sluiten zo de serie af met een winst. Het is een prachtige prestatie voor Team Liquid, en een verrassing die niemand echt zag aankomen.

De tweede halve finale, tussen G2 Esports en SK Telecom T1, blijkt al snel heel wat spannender. G2 Esports mocht het Koreaanse superteam dan wel twee keer verslagen hebben in de groepsfase, dat wil niet zeggen dat “Faker” en co. ook deze winst zomaar zouden afgeven. Na vier games is de score gelijk, en elke kijker van over de hele wereld kijkt nagelbijtend naar game 5.

Die game gaat helemaal gelijk op. SK Telecom T1 evenaart de agressie die G2 Esports tentoonstelt, en doet het af en toe zelfs beter. Beide basissen liggen onder vuur, maar het is uiteindelijk G2 Wunder die met een prachtige backdoor de game in het voordeel van het Europese team doet schuiven. We krijgen een finale tussen Noord-Amerika en Europa, één die niemand echt had zien aankomen.

Die finale is uiteindelijk veel minder spannend dan iedereen gehoopt had. Met de prachtige games die Team Liquid neerzette tegen Invictus Gaming dacht iedereen dat ze ook G2 Esports konden laten zweten, maar niets is minder waar. G2 Esports veegt de vloer aan met Noord-Amerika, en in drie games is de langverwachte finale voorbij.

Team Liquid kon simpelweg niets doen aan de agressie en flexibiliteit die het Europese team bezit, maar braken wel enkele records door het verder te schoppen dan de groepsfase en door de huidig wereldkampioen te verslaan in een best of five.