De finale van de LEC Spring Split zit erop. G2 Esports domineert Origen in die finale en hijst de trofee de lucht in na een clean sweep. Zij gaan dan ook naar de Mid-Season Invitational. Hoe de games van vandaag verliepen, lees je hier.

Origen vs G2 Esports

0 - 3
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
14 april 2019 17:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Origen0Loss
G2 Esports3Win

Origen

Speler Positie Kills Deaths Assists
Barney “Alphari” MorrisToplaner000
Jonas “Kold” AndersenJungler000
Erlend Vatevik “Nukeduck” HolmMidlaner000
Patrik “Patrik” JiruBot lane000
Alfonso Aguirre “Mithy” RodriguezSupport000
Totaal 000

G2 Esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Martin “Wunder” HansenToplaner000
Macin “Jankos” JankowskiJungler000
Rasmus Borregaard “Caps” WintherMidlaner000
Luka “Perkz” PerkovicBot lane000
Mihael “Mikyx” MehleSupport000
Totaal 000

We beginnen aan game 1 en we zien opnieuw het Origen dat gisteren Fnatic kon verslaan. G2 Esports kiest voor de Sona-Taric bot lane, maar het is G2 Jankos die first blood kan behalen in de top lane op OG Alphari. Origen vecht wel terug en leiden de game zelfs even in zowel kills als goud. Zij brengen de eerste turret en dragon neer, maar moeten wel Rift Herald afstaan. G2 Esports speelt het heel slim daarna. Ze wachten op belangrijke cooldowns van Origen en gaan dan pas voor Baron Nashor, wat heel de game openbreekt. Ze behalen een gemakkelijke ace door een turret dive en eindigen de eerste game met een winst.

G2 Esports verrast al in de champion select van game 2. Ze kiezen voor een funnelstrategie, waarbij G2 Perkz kiest voor Xayah. Hij wordt ondersteund door drie supports gespeeld door G2 Caps, G2 Jankos en G2 Mikyx. Die compositie werkt perfect voor hun team. Alles gaat hun richting uit en ze verwoesten Origen in alle aspecten van de game. Ook de tweede game gaat dus hun richting uit en we kijken aan tegen een match point.

Game drie begint normaler dan de vorige twee. Beide teams kiezen voor een redelijk normale draft, met OG Patrik die eindelijk nog eens Draven mag spelen. Hij vangt dan ook first blood op G2 Mikyx, maar dat is ook het enige dat hun voordeel uitgaat. G2 Esports domineert Origen, verwoest hen van binnenuit en sluit de game af in amper 18 minuten. Ze winnen de allereerste LEC Spring Split en gaan naar de Mid-Season Invitational.

Voorbeschouwing

Origen vs G2 Esports

De laatste keer dat deze twee teams elkaar tegenkwamen in de finale van een Spring Split was in 2016, in exact dezelfde arena. Toen versloeg G2 Esports tegenstander Origen met drie winsten en één verlies. Dat willen ze vandaag ongetwijfeld opnieuw doen, maar zal hen dat ook lukken?

Het simpele en korte antwoord op die vraag: waarschijnlijk wel. G2 Esports behoort tot de absolute top van de Europese scène en bewees dat elke week opnieuw in de groepsfase. Origen mag hen dan wel al eens neer hebben gehaald in die groepsfase, maar we denken dat het belangrijker is om te kijken naar de serie in ronde twee van play-offs, waarin G2 Esports en Origen het al eens tegen elkaar opnamen.

In die serie vocht Origen namelijk zeer sterk tijdens de eerste game, die na 30 minuten nog alle kanten op kon. Uiteindelijk vindt G2 Esports toch de winst, en vanaf dan verliest Origen volledig de controle. Ze tonen geen enkele keer die kracht die ze lieten zien in game 1, en verliezen de serie zonder een winst binnen te halen. Tegen Fnatic leken ze dan weer onoverwinnelijk, maar er is één groot verschil waar we rekening mee moeten houden.

Fnatic koos namelijk voor een risico in de eerste game, wat helemaal niet werkte voor hen. Daarna gingen ze terug naar hun roots, waar Origen zich op voorbereid had. Hun plan lag al klaar nog voor die games begonnen omwille van de voorspelbaarheid van Fnatic. Laat dat nu net iets zijn waarin G2 Esports het volledig tegenovergestelde team is.

De onvoorspelbaarheid van G2 Esports is namelijk een onderdeel van het team waar ze zeer trots op zijn. Ze zijn in staat om elke game met nieuwe trucjes op de proppen te komen waar Origen zich misschien niet op kon voorbereiden. We kunnen dan ook niet anders dan de winst aan G2 Esports te geven, al hopen we natuurlijk wel op een five game series, met een Origen dat wraak wil voor de vorige serie.

Onze pick: G2 Esports